Péče o osbou blízkou a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Péče o osbou blízkou a práce
Zdravím všechny
Chtěla bych se poradit a zeptat jestli má někdo podobnou zkušenost. Šest let jsem jako pečující o babičku a už to nedávám psychicky. Jsem pořád doma buď s babičkou nebo dětmi a chybí mi kolektiv občas sem za těch šest let byla někde na tři čtyři hodiny na výpomoc jako uklízečka a strašně mě to nabudilo ale vždy jen na chvíli. Našla jsem u nás ve městě firmu každou chvíli hledají zaměstnance směna od 6-14:30 což bych dokázala nějak zvládnout i s dětmi i s babičkou.
První takový dotaz dá se to zvládnout? O babičku i děti se starám sama. Děti jsou už celkem velcí 11 a 8 už by měli dokázat se nachystat sami ráno do školy. A já bych k babičce zajela před prací po práci a potom normálně večer.
A druhý dotaz co vše musím vyřešit než bych do práce nastoupila nechci na úřadě vypadat jak blbec ikdyz se tak cítím po těch letech slovní zásoba nějak upadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No já bych to nezvládla. Být na šestou v práci a předtím ještě u babičky, po práci k ní letět, pak děti, večeře, a ještě za babi. Chápu tvoji potřebu lidí, možná i peněz,,,ale za mě ne. A to je ještě otázka co vše u babi děláš, jak je náročná ta péče o ni. A taky co je to za práci, předpokládám nějaká fyzická.
Mám v práci kolegyni, ta se o babičku starala, ale byli na to dva, s bráchou, střídali se,,, a i tak dost lítala. Babička jí občas zavolala do práce…ona ve službách, odejít nemohla, nebylo to úplně jednoduchý.
Edit: Zapoměla jsem napsat, že obdiv:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak z meho pohledu se tohle zvladnout neda. Tohle muze skjoncit totalnim vyhorenim a sesypanim a to nebude dobry pro nikoho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana525 já se právě cítím vyhořela teď a vím že to bude hodně náročné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik babička je úplný ležák takže vlastně vše ráno hygiena presleču nakrmim no hygienu bych dělala až po příchodu z práce a některé činnosti bych musela trochu popřehazovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starala jsem se o babičku jako vnučka 8 let, dokud jsem byla v práci pomáhal manžel, přijel přes oběd a pak zase odjel, já po práci až do večera, když jsem porodila babička měla infarkt a stala se ležák, byla jsem tam potřeba skoro celý den, byla jsem totálně vyčerpaná a vyhořela, dlouho jsem se z toho vzpamatovavala. Držím palce, je to psychicky hodně náročné.
- Citovat
- Upravit
Pokud to chceš zvládnout a nesložit se z toho, tak bych ti poradila najít pečovatelku, která by za tebe část péče o babičku převzala. Třeba tu část ráno a v poledne. Ty bys pak za babičkou chodila „jen“ večer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murka
Nad tím jsem taky přemýšlela ale babička je dost sprostá a nedobrá a nechci to moc riskovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rebelka Merida píše:
@Anik babička je úplný ležák takže vlastně vše ráno hygiena presleču nakrmim no hygienu bych dělala až po příchodu z práce a některé činnosti bych musela trochu popřehazovat
a to tam bude sama až do odpoledne? A kdy se budeš věnovat dětem? Dlouhodobě to fakt nedáš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rok jsem měla ležáka jako těhotná, pak rok od porodu do dcery 14 měsíců. Byl to masakr. S babičkou to bylo peklo, nechtěla kolem sebe nikoho cizího. Večer mi chodil pomáhat táta. Ten ji jen přichystal večeři. Vše ostatní bylo na mě. Předčasně jsem z toho porodila. Starost o nedonošence a naročného ležáka je velmi těžká. Pokud bych měla mít větší dítě, chodit do práce a ještě mou babičku. Asi bych skočila z mostu.
Když zemřela, strašně mě to celé semlelo. A to jsem neskutečná mašina na práci. Za den opravdu stihnu mraky věcí. Ale tohle byl nápor a ještě psychika, babičky výstupy pořád dokola.
Pamatuji dny, kdy jsem klečela u její postele a na kolenou ji prosila, aby šla aspoň na chvíli někam do LDN, že už nemohu…
Přeji ti hodně sil
a mám jen jednu radu, mysli hlavně na sebe a svoje děti.
až tu babička nebude a ohlédneš se, budeš mít sice čisté svědomí, ale k tomu pocit uběhlého času, co se, nevrátí…!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 babička doma sama není je tam s tetou a bratrancem jemu je devatenáct já bydlím kousek v bytě s dětmi takže tam několikrát denně chodím teta je po mozkové příhodě neumí mluvit a má ochrnutou ruku ale babičce dá třeba oběd a láhev s pitím když to nejde nestíhám děti jsou nemocný tak dojdu třeba později a tetě zavolám ale chodím k babičce za každé situace i když jsem nemocná jinak to nešlo a nejde dětem byli dva a necelých pět když sem se o babičku začala starat že začátku to bylo fakt peklo a i sem skončila v nemocnici se zánětem mozkových blan ale teď už za ty roky máme zajetýe režim jen babička je dost sprostá a nedobrá takže není možné moc aby se o ní staral i někdo jiný a já doma umírám mám depky připadá mě že tu na mě všechno už padá kamarády jsem za ty roky všechny ztratila a celý den se točí jen kolem dětí a babičky a teda i tety protože ji občas nakupuju nebo co potřebujete udělat udělám já
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@alisekR je to tak moc mě to mrzí jak jste to měli vy
Já to mám takové komplikované o babičku sem se začala starat když dětem bylo necelých pět a dva a zrovna sem odešla o partnera a byl to šílený neuvěřitelný kolotoč teď už se to ustálilo ale babička přesně nechce u sebe nikoho cizího když ji myju prebaluju preslekam nadává mi do kuřecí krav píčí a pořád si trhá pyzaoz a pleny ona o tom moc neví má demencí už a já jelikož jsem doma jen sní a dětmi už mě z toho hrabe ale doslova
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rebelka Merida píše:
@Markéta80 babička doma sama není je tam s tetou a bratrancem jemu je devatenáct já bydlím kousek v bytě s dětmi takže tam několikrát denně chodím teta je po mozkové příhodě neumí mluvit a má ochrnutou ruku ale babičce dá třeba oběd a láhev s pitím když to nejde nestíhám děti jsou nemocný tak dojdu třeba později a tetě zavolám ale chodím k babičce za každé situace i když jsem nemocná jinak to nešlo a nejde dětem byli dva a necelých pět když sem se o babičku začala starat že začátku to bylo fakt peklo a i sem skončila v nemocnici se zánětem mozkových blan ale teď už za ty roky máme zajetýe režim jen babička je dost sprostá a nedobrá takže není možné moc aby se o ní staral i někdo jiný a já doma umírám mám depky připadá mě že tu na mě všechno už padá kamarády jsem za ty roky všechny ztratila a celý den se točí jen kolem dětí a babičky a teda i tety protože ji občas nakupuju nebo co potřebujete udělat udělám já
Holka, svatozář pro tebe
Co rodiče, nemůžou pomoct?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit