Péče o osbou blízkou a práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
606
25.9.21 14:04

Ach jo. Vždycky se mi špatně čte, když dá někdo přednost seniorovi před dětmi. Tím nemyslím umístit ho někam, kde by shnil, ale nechat si aspoň trošku pomoct a věnovat se taky dětem. Tady je to ale jen babička, babička, babička a děti? Ty už jsou velké, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
25.9.21 14:41
@stinga píše:
@řehořice já se obávám, že tady je každá rada drahá a zbytečná
@Rebelka Merida ty se chceš sebeobětovat, nevím teda proč a kdo kdy tvou oběť ocení :nevim: tvé děti určitě ne
píšeš, že babička je sprostá, tak nemůže chodit pečovatelka, už ti tu napsalo spousta lidí, že je běžné, že lidi s demencí jsou sprostí - ty pečovatelky si s nimi umí poradit a hlavně, ten nemocný si NIKDY na cizí pečovatelky nedovolí to, co na příbuzného - i když jsou dementní, tak nejsou tak hloupí, a toto poznají, kdo je příbuzný a kdo cizí,
  • já bych babičku a tetu nechala umístit do domova důchodců na dvojlůžák, synovce bych si vzala k sobě, ať má také aspoň nějak relativně normální rodinu a mládí,

za babičkou a tetou bych často chodila na návštěvu, a víc bych se věnovala dětem - a ne 8 a 11 leté děti fakt nejsou už velké, že by matku nepotřebovaly - je mi jich líto

A už jsou v tom 6 let. Valnou část svého života. Smutné.

• Citovat
  • Upravit
59408
25.9.21 16:31

@Rebelka Merida jenže i když někoho potkáš v práci tak s nimi těžko někam budeš chodit. Furt tam máš tu péči a pro sebe nemáš žádný čas :? Hlavně mysli na své děti jaké budou mít vzpomínky na dětství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.21 14:01

Všem ještě jednou já mám času spoustu a praktiky celé dopoledne jsem doma sama a děti rozhodně péči o babičku nijak netrpí tady si asi každý představuje že jsou děti celý den zavřený doma a já celý den u babičky
Ale ještě jednou děti chodí do školy a do kroužků po příchodu domů ze školy máme úplně normální režim jako snad každá žena která chodí do práce. Jsme na vesnici děti lítají po venku chodíme na houby na ryby koukáme spolu na filmy
Já tedy nevím co je špatného podle vás se starat o člověka doma nebo chodit na tři směny do pečováku
Což je má práce takže pokud se nebudu starat o babičku a tetu tak půjdu do práce a jaký prosím vás to má rozdíl?
Doma budu úplně stejně tak jako teď takže s dětmi budeme mít nadále stejné zájmy a čas který máme i teď.
Jako uklízečka jsem chodila jen na brigádu abych prostě nebyla jen doma s dětmi a babičkou protože taky potřebuji vypadnout
Děkuji ale tedy za shrnutí toho že jsem vlastně úplný sobec tak mě totiž tady spousta komentářů přijde.
Já jsem v celku spokojená mě šlo pouze o můj pocit samoty ale možná mě po téhle diskuze i přešel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.21 14:08
@Uslava píše:
A už jsou v tom 6 let. Valnou část svého života. Smutné. [/citas
prominutím vy nechodíte do práce? Nebo nebudete nikdy chodit do práce
Ano já mám šest let práci jako pečovatelka o babičku.
Nevidím v tom tedy žádný velký rozdíl jestli budu v práci osm hodin denně nebo tři směny a děti snad potřebují jist, obléct se a to z nebe nespadne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
26.9.21 14:15

@Rebelka Merida víš co, chtěla jsi poradit - dostalo se ti jiného úhlu pohledu - popřemýšlej o tom, teď jsi naštvaná a já tě chápu, tohle jsi slyšet nechtěla - ale někdy je dobré zamyslet se nad svou situací i z nadhledu a z názorů jiných lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.21 14:21

@stinga
právě že vůbec ne když tu každý mluví úplně o něčem jiném a vlastně na můj dotaz odpověděli možná dva
Ale nevadí já jsem se i tak rozhodla sama vím že to normálně zvládnu
Nastoupím do práce budu se dal starat o babičku
A penízky které vydělám na víc budou právě pro děti a naše společné aktivity.
A třeba se poštěstí najít i někoho normálního s kým budu moc zajít na kafe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.21 08:36

@Rebelka Merida Úplně tě chápu. Pečuji o taťku alzhaimer k tomu epilepsie. A mám 3 děti. Kdo to nezná nepochopí taťku bych taky nedala. Kamarádky taky už skoro nemám.
K tvé otázce nejsem si jistá, ale zdravotní tobě platí stát a sociální vlastně taky určitě každá účetní ve firmě musí vědět jak postupovat.
Hodně štěstí :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.21 12:26

Přiznaly mi péči o osobu blízkou kdy mi přijdou peníze pořád té mi děkuji Mladá Boleslav

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat