Ponožky pro omezení pocení???

190
31.3.10 08:21

Ponožky pro omezení pocení???

:nevim: Synovi (2r.9m.)se hrozně potí nohy. Bavlněné ponožky včetně vložek do bot měníme i venku několikrát (třeba celodenní výlet do ZOO). Boty jsou kožené, podrážka umělá hmota, ale celokožené by se stejně musely dát podrazit a pro děti je snad ani nevyrábějí.
Máte někdo zkušenosti s Moira a podobnými polypropelynovými ponožkami, které odvádí pot a noha zůstane suchá u dětí? Vím, že je prodejci nabízí.
Já osobně je nosím na sport, nohy se zpotí, ale nesedřou, po zutí rychle vyschnou.
Tak nevím, jestli do nich zainvestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
31.3.10 09:29

A nevyrábí se pro děti nanoponožky? Jsou se stříbrem a měly by omezovat pocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.3.10 10:51

Ono se furt píše, jak jsou kožené boty zdravé, ale sama, když mám boty kožené na celý den, tak to je leckdy síla :mrgreen: ale v hadrových keckách se mi noha tolik nepotí. Prckovi teda ještě boty nekupuju, tak ani nevím, jestli nějaké takové pro děti vůbec dělají. Sama teď chodím spíš ve sportovním, zainvestovala jsem do hadrových adidasek a nožky jsou jak v peřince :wink: Tak co zkusit koupit prodyšnější botky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.3.10 11:07

Ty polypropylénové ponožky vyvinul už v roce 1985 Výzkumný ústav pletařský v Brně, heč… :lol: Tehdy se prodávaly pod značkou TERMALEN. Jsou vlastně z dvojvrstvého úpletu - vrchní vrstva bavlněná směs a spodní je polypropylénová nit. Jenom bych dával bacha na to, když si dítko začne stěžovat, že ho „dřou botičky“ - laciné napodobeniny těch speciálních polypropylénových nití by mohly nohu podřít… Holt chce to vyzkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.3.10 11:09

Mimo, pocení nohou u dětí a dospělých v jarních a podzimních měsících je běžný jev. Holt to chce častěji se přezouvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.3.10 11:11

Ještě mě napadá, to označení M7… To máš doma ve skříni tuhle americkou pušku…? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
31.3.10 11:14

Jestli můžu doporučit,tak Voxx. Fakt super značka a omezí pocení opravdu razantně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
31.3.10 13:30

:dance: Díky za tip. Ještě se chci zeptat, jak moc se sráží? Syn má bavlněné ponožky 27-30, boty 28, ale ponožky jsou úzké, že i já mám problém je navléknout na nohu, natož on. Peru normálně na 40°.
Sama mám ponožky stejných vlastností z brněnského Klimatexu a ty se nehly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
31.3.10 13:36

M7 jsem nevěděla, že je puška, navdzory tomu, že manžel zbrojný průkaz má a bydlíme v bývalém voj.prostou.
Prostě to tak vyšlo, na jiném servru už asi 6 Mim bylo, tak mi navrhli doplnit o tuto koncovku. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.3.10 13:43

Ty ponožky z Klimatexu se nehnuly proto, že mají pevnou vazbu - osnova a útek netvoří tu hlavní savou vrstvu. Kdežto u ostatních je počet vrstev menší a to poznáš hlavně po oprání. Tam opravdu osnova a útek pracujou při schnutí do délky i do šířky. Pokud se držíš značky ponožek, držíš se taky tkalcovské technologie - každá firma používá svou. Takže pokud ti vyhovujou brněnské ponožky, drž se těchto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
31.3.10 14:09

Ještě dodám jednu věc - už za minulého režimu dělali v brněnském Pleasu pod značkou Klimatex úžasnou řadu triček. Používal jsem ho na běhání a cvičení celkem 21 let a pořád se jaksi nedalo nošením roztrhat. Až jsem z něho vyrostl - do šířky… :mrgreen:

Akorát byl problém, že dělali maximálně tak 8-10 barev/vzorů a do malosériové výroby se nechtěli pouštět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková