Popálený prstík

Anonymní
20.5.15 13:13

popálený prstík

Ahoj, malá si spálila prstík od plotny, má tam puchýřek, doktorka jí to propíchla a zavázala, myslela jsem, že se to vázat nesmí, myslíte, že se to takto zahojí? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101606
20.5.15 13:16

Proč by se to nesmělo vázat? Popáleniny se vždy zavazují, měly by se hojit vlhkým procesem… pokud tedy nejde o úplnou banalitu, ale s tou zas já nechodím k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56283
20.5.15 13:16
@Anonymní píše:
Ahoj, malá si spálila prstík od plotny, má tam puchýřek, doktorka jí to propíchla a zavázala, myslela jsem, že se to vázat nesmí, myslíte, že se to takto zahojí? díky

Samozřejmě, že zahojí. Dcera měla před pár týdny stejnou popáleninu, na půlce dlaně, chodili jsme na převazy a dneska má ručičku na tom místě jen tmavší, ale krásně zahojenou. Hlavně dávej pozor, ať si to nenamočí nebo ať do toho nepřijde hlína, písek, zkrátka nečistoty, aby se tam nedostala infekce. Rozvázané to budete mít až když se rána zacelí, tam pak je žádoucí, aby to dýchalo

Příspěvek upraven 20.05.15 v 13:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
20.5.15 13:17

Promin, ale budes verit zenskym na miminu nebo doktorce s vysokou skolou, atestaci a praxi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
20.5.15 13:29

Určitě, paní doktorka ví co dělat :hug: Dcerka se mi jednou hodně popálila, aby byla taky obvázaná a chodily jsme na převazy.. ale tu mi tenkrát odvezla záchranka :,( BUde to dobrý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
20.5.15 13:59
@Anonymní píše:
Ahoj, malá si spálila prstík od plotny, má tam puchýřek, doktorka jí to propíchla a zavázala, myslela jsem, že se to vázat nesmí, myslíte, že se to takto zahojí? díky

jednou sem si spálila loket (opařila) dokud mi to dr nezavázal tak to neskutečně pálilo. Brečí ti malá nebo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56283
20.5.15 14:05

@LadyTommy Já jsem si taky hledala informace, do té doby jsem s popáleninou neměla žádné zkušenosti, všechno pro mě bylo nové, když jsem to viděla naživo, taky jsem byla skeptická. Důvěřuj, ale prověřuj :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
20.5.15 14:09

Ahoj, pokud sou puchyrky vetsi, vzdy se propichuji odbornikem aby nedoslo k zaneseni infekce. Pokud si na to troufas doma… Ja propichuju, zavazuju a lecim doma, kdyz to neni zivot ohrozujici stav i normalni jehlou na siti, delala mi to i moje mama, nase babicky atd… Takze ano, puchyre se propichujou, ale teda mel by se dbat zvyseny duraz na cistotu, zavazuje / lepi se proto aby se do rany nedostala infekce. Doporucuju to potom hodne promazavat, v lekarne se potom daji koupit i spesl „mokre“ naplasti na popaleniny, ktere by urcite taky nebyly na skodu =)) Doktorka teda postupovala spravne =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
20.5.15 14:15
@LenďuleB píše:
Určitě, paní doktorka ví co dělat :hug: Dcerka se mi jednou hodně popálila, aby byla taky obvázaná a chodily jsme na převazy.. ale tu mi tenkrát odvezla záchranka :,( BUde to dobrý :-)

přesně..když je to horší chodí se na převazy
u syna bylo popálení horší, 2.b a 3 stupeň, týdny v nemocnici, operace, narkozy..hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
20.5.15 15:48

@hanzbl00 Kde jste byli? Královské Vinohrady? Já vim no, malá tam byla 10 dní na JIP :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová