Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky, tedka se mi má narodit miminko, musí se i za něho platit poplatek za popelnici?
Děkuji
micelinka píše:
Jo, jo.
Přesně tak jakmile se narodí, tak jen platí ![]()
No, malá se narodila v březnu, takže minulý rok jsem ještě neplatila(platíme jednou ročně-koncem ledna,tak když se to platilo na počet osob malá ještě nebyla) ale letos už se malá počítá(no, však má nejvíc odpadu-nelátkujem)
díky, za radu, jen jsme nevěděla, jeslti, když s enarodí v únoru a poplenice už mám třeba zaplacené v lednu, tak jeslti musím jít ještě doplatit za mimčo?
U nás je třeba v roce, kdy se mimčo narodí, zprostěno od placení za odpad. Až rok následující už platit musí.
Malej se narodil v listopadu 2009 a pak v březnu 2010, když jsem šla platit na další rok, dali mi doplatit i ten prosinec a část listopadu 2009.
Klarinetka1 píše:
U nás je třeba v roce, kdy se mimčo narodí, zprostěno od placení za odpad. Až rok následující už platit musí.
Přesně tak je to i u nás.Malá se nám narodila letos v lednu,tak jsem to šla zaplatit i za ní a nechtěli to,že až příští rok.Ale třeba sestra bydlí jinde a tam to platit za svou dceru musela hned ten rok co se narodila.Takže asi jak kde…
kasandra7 píše:
ahoj holky, tedka se mi má narodit miminko, musí se i za něho platit poplatek za popelnici?Děkuji
Podívej se na váš obecní úřad, každá obec to může mít stanoveno jinak… někde se platí poměrná část hned v tom roce, kdy se mimi narodí, jinde zase až od následujícího roku… a někde platí celou částku, jinde zase za děti polovinu nebo sníženou částku poplatku…