Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ,jen tak pro zajímavost .Jak zvládáte jízdu autem když sněží a klouže to?Já osobně to nesnáším .Denně vozím děti do školy a školky.Dnes ráno to byl masakr.Nasněženo ,silničáři nestíhají .Mám hrozný strach,tři děti v autě ,ještě ke všemu se pokaždé dohadují ,poštuchují.Dnes jsem jela na dvojku ,celou cestu a to bydlím ve městě.A ještě větší strach mám když řídí v takovém počasí manžel .ten jede uplně normálně ,sníh nesníh.To vždy brzdím nohama o podlahu.
Ahoj, upřímně, kdybych nemusela, nejedu
. Bydlíme 5km od města, u nás nasněženo a protaženo, ve městě na silnicích břečka. Takže dojedu ještě pro holky do školky a už nikam
.
Já ale nemám strach ze své jízdy - jezdím opatrně, ale když vidím nějakého blázna jak se řítí proti mě v plně rychlosti...... ![]()
No já taky nemám strach ze svojí jízdy,právě se bojím nějakého blázna .Ted se tu stal v pondělí smrták,mladý kluk v osobáku a napálil to do něj kamion.Na místě zemřel .Člověk muže jet sebevíc opatrně a neví co se stane.
No, jezdím denně do práce, takže jezdím. Nejhorší jsou první tři kilometry, to je CHKO, tkže minimálně upravené silnice. Jak najedu na hlavní tah je to v pohodě… Dnes jsem dojela dobře, ale u nás už jazyky - tak přemýšlím, že nechám auto v práci a pojedu domů nějak autobusem…
Už se těším na jaro - moc!
Zvládala bych v pohodě, nebýt lidí, kteří jedou extrémně rychle nebo extrémně pomalu, obojí je nebezpečné. Někteří berou jízdu po sněhu jako totéž co po ledu a někteří zas jako by byli silnice suché. ![]()
Nejhorší je vidět řidiče nalepeného na volantu, s rádiovkou na hlavě, oči vytřeštěné, gumy evidentně letní.
To začínám mít obavy, že se nás jeho řidičské umění bude týkat. ![]()
Moje máma se taky nikdy nebála ve sněhu řídit. Jednou (bylo mi asi 10) jsme jeli z Prahy ještě s babičkou a narazili jsme na bouračku, do který vrážela ještě další auta, bylo něco se tam vůbec udržet na silnici.. Od tý doby prostě ve sněhu nejezdí, bojí se. Ono když se nic nestane, tak si to většinou neuvědomujeme, ale když už máme něco za sebou, je to něco jiného ![]()
Jinak opravdu moc doporučuju školu smyku, byla jsem tam před třemi lety a od té doby jsem za volantem v zimě mnohem víc v klidu. ![]()
Jo a ještě důchodci,když vidím dědulu s kloboukem na hlavě ,tak se držím daleko od něj .Nechápu jak tak staří lidé můžou jezdit.Kolikrát jsem viděla,jak zastavilo auto ,a z něj sotva vylezl nějaký dědula ,sotva chodil .
No ja to taky nesnasim!!! A to jsem si vymohla ctyrkolku dzipa a stejne se bojim. Uplne to nenavidim!!! Jedu jako snek, nadavam, vsichni me predjizdeji a je mi to jedno. Minule jsem jela, slinice se klouzala, jeste snehova boure. A to jsem zastavila v prvni vesnici a brecela, ze snad nedojedu, jeste jsem mela kluka v aute. Takze s tebou citim. A dneska musim pro manzela na letiste, tak nervy uz dva dny, ale tady u Prahy uz to taje a silnice mokry. Takze dobry!
Já jezdím, ale dávám si větší bacha..hlavně na lidi kolem sebe. Obecně od doby, kdy vozím malou, jezdím opatrněji…
Ja musela dneska s dcerou k doktorovi a nemohla jsem vyjet z garaze
byly to pekne nervy, brrr, uplne jsem prosila auto, at to vyjede… muselo, za mnou dalsi auto, co vyjizdelo a ja tam visela
hrozny zacatek dne!
Ten smyk ,já mám tendenci když to začne ujíždět dát ruce z volantu.A když řídí manžel tak ho kolikrát hodně vylekám ,jak zařvu pozor
a to mám řidičák už 14 let.
Anielkha píše:
Ja musela dneska s dcerou k doktorovi a nemohla jsem vyjet z garaze![]()
byly to pekne nervy, brrr, uplne jsem prosila auto, at to vyjede… muselo, za mnou dalsi auto, co vyjizdelo a ja tam visela
hrozny zacatek dne!
Taky dobré ,a ještě když na tebe začnou troubit.
Nelisa píše:
Jinak opravdu moc doporučuju školu smyku, byla jsem tam před třemi lety a od té doby jsem za volantem v zimě mnohem víc v klidu.
No mě takhle trénoval manžel na letišti
. A bylo to fajn a za volantem jsem taky v klidu. Ráno mi ustřelil zadek v zatáčce a krom toho, že jsem se lekla, jak vyjekly holky
, úplně v pohodě.
Jen abychom časem nebyly mi přilepené na volantu s rádiovkou na hlavě ![]()