Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@petrakk píše:
Ahoj maminy, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu od ženských, protože chlapi tomu nerozumíJezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vždy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, ať se rozjíždím na dvojku a to je mnohem lepší. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co
. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná už je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám co řadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepší? Děkuji za odpověďi,,řidička,, Petra
Zajdi si na kondiční jízdy. rozjíždět se na 3 je naprostá blbost, dřív či později něco odděláš, minimálně spojku. A motor nesmí ani cvakat ani řvát, ale být v ideálních otáčkách. Takže si kup pár hodin v autoškole.
@petrakk píše:
Ahoj maminy, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu od ženských, protože chlapi tomu nerozumíJezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vždy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, ať se rozjíždím na dvojku a to je mnohem lepší. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co
. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná už je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám co řadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepší? Děkuji za odpověďi,,řidička,, Petra
Omlouvám se, pokud budu moc tvrdá, ale jestli opravdu jezdíš, jak píšeš, tak to je teda síla…asi by to chtělo znovu do autoškoly, pokud nepoznáš ani co máš řadit:-) Vžďyt podle zvuku motoru a výše otáček je jasné, že musíš zařadit. A to co píšeš o rozjezdech
Ještě, že máš jen feldu, protože dáváš tomu autu pěkně na prdel…rozjíždět se na trojku??? to snad nemyslíš vážně??
Jako rozjezd na trojku nebo dvojku to je brutus
já bejt tebou tak buď si zaplatím nějakýho istruktora jestli to jde a at ti dá pár lekcí z ježdění..a nebo odlož řidičák hooodně hluboko do šuplíku choď pěšky a nebo jezdi busem ![]()
Aj aj chudák auto… jezdit, jezdit a jezdit, poslouchat motor (nezapínat rádio), dívat se na otáčkoměr…
Na trojku
to jde?
já vim že žadny učený z nebe nespadnul ale tohle je uz moc
a to mas cerstvej ridicak nebo jsi po delsi dobe sedla do auta?? ja bych bud rekla chlapovi at jede semnou nekam trenovat rozjezdy a nebo si zaplatit ty kondicky.
Člověk si zvykne, bydlíme v horách a tady sníh odhrnují snad jen na hlavních tazíh. Máme soukromou cestu cca 300-400m lesem k baráku, tu nám nikdo neodhrnuje, prostě jak jezdíme je proježděná, horší teď, pod sněhem ledovka
Cesta tady jen posypou štěrkem, ten je kolikrát hned pryč, z jara vyjeté koleje i 10cm v ledu, vyjet se z toho nedá, jak se chcete někomu vyhnout, odbočovat, no děs.
Ale co naděláme, hold člověk musí dle toho jezdit ![]()
Být tebou tak zajdu do autoškoly za instruktorem, který tě učil, jestli by si jednu jízdu nesjel ve tvém autě. Třeba můj manžel to občas dělá.
Jinak při rozjezdu si nejdřív nastav otáčky motoru a pak teprve povoluj spojku, na kolik ty otáčky nastavit nejde tak říct, záleží na autě, ale s Feldou 1.3 navíc jestli je to benzíňák, tak klidně i ty 2000 otáček. Do kopce samozřejmě víc, to je jasné, a je lepší se rozjíždět na ruční brzdu. a zase stejný postup - přidat plyn, nastavit otáčky, povolovat spojku a až ucítíš že se auto chce rozjet, tak povolit ruční brzdu.
Rozjíždět se na dvojku nebo dokonce trojku je pěkná kravina, s tímhle stylem si za chvilku odrovnáš motor a spojku.
@petrakk píše:
A to já si někdy připadám jako začátečník
Jak píšou holky, buď kondiční jízdy a nebo jezdit s mužem. Mě můj vždy říká pod 1500 otáček podradit, nad 3tis přeřadit výš. Samozřejmě do kopce to můžeš točit i víc a rozjiždět se na 2, či 3 to rozhodně nedělej. Musíš se to naučit na 1
A felicie je celkem v klidu, chybama se člověk učí a určitě jízda od jízdy to bude lepší a lepší ![]()
@petrakk píše:
tak s tímhle stylem dlouho nepojezdíš
Nevím jak jste na tom finančně, ale pokud by to šlo, vyměnila bych feldu za něco jetého S AUTOMATEM
Oddechneš si ty i to auto
Obávám se, že pokud ten cit nemáš, už ho nezískáš… Ale pokud to nejde, tak bych asi zkusila ty zmiňované kondiční jízdy
Rozběh na 2 nebo dokonce na 3 radši ani nebudu komentovat…v tomhle jsem asi chlap, ale nafackovala bych tomu, kdo ti to poradil ![]()
@market.s.87 píše:
Na trojkuto jde?
Jo, jde
mám v tom celkem praxi, poté co mi odešel nějaký píst ve spojce či co a zařadit šlo jen při vypnutém motoru. Takže trojka je pak taková univerzální rychlost na kterou se dá jezdit po městě a s trochou šikovnosti se na ní i rozjet.
Ale nikdy by mě nenapadlo to někomu radit, když se neumí rozjet na jedničku.
Příspěvek upraven 21.02.13 v 16:13
@j.a.n.i1 píše:
Petrakk Kup si automat nebo nejezdi.
Slovo chlapa?
![]()
@Integra píše:
Slovo chlapa?![]()
![]()
![]()
![]()
Proč?
u někoho kdo má pocit, že rozjíždět se na dvojku, když mu to na jedničku nejde mi to přijde jako úleva pro oba zúčastněné ![]()
@j.a.n.i1 přišlo mi to jen takové rázné a jasné, tak jako chlapi mají taky hned verdikt, že žena za volant ne. Snad jsem se tě nijak nedotkla
![]()
Manuál ovládat neumím, takže neporadím
, ale holky, neraďte prosím automat. To je cesta do pekel. Já v manuálu jezdila jen v autoškole, doma mám automat (přes 10 let) a když jsem potom potřebovala odvézt kamarádku do nemocnice jejím autem, tak jsem si ani neškrtla - respektive, jel se mnou její popíjející manžel (zrovna jsme slavili) a on mi řadil, já šlapala na spojku. Fakt šílený. Takže i já, ač jezdím denně přes 10 let, tak si budu muset koupit kondičky a trochu natrénovat manuál (jen doufám, že při tom nepřijdu o řidičák
)