Sníh a jízda autem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3249
21.2.13 16:23

U Feliny jestli máš otáčkoměr, tak držet otáčky v zeleném poli, od 2500 do 3000 je pro ní nejlepší, když řve nebo cvaká, tak se zbytečně přetěžuje, a s prominutím rozjíždět se na dvojku je pro to auto hodně záhul a blbost, na rovině ještě budiž, ale nezvládnou to všechny auta, na tohle je ta Felina zlatá, ale v jiným pak můžeš mít dost problém. A do kopce je rozjezd na dvojku úplně blbost, to to auto nemůže utáhnout. A co poradit na rozjezd? Cvičit a cvičit, jinak s tím těžko něco zmůžeš, najdi si nějaký parkoviště a zkoušej se rozjíždět, jako v autoškole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
21.2.13 16:26
@Integra píše:
@j.a.n.i1 přišlo mi to jen takové rázné a jasné, tak jako chlapi mají taky hned verdikt, že žena za volant ne. Snad jsem se tě nijak nedotkla :oops: :mrgreen:

Ne, nedotkla, já ten automat mám :mrgreen: a nemůžu si ho vynachválit. Já tedy až zas tolik nerozlišuju mezi ženskýma a chlapama, ale u některých lidí mám taky pocit, že by měli jít vrátit řidičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
21.2.13 16:33

Občas se taky rozjíždím na dvojku, ale ne proto že by mi to na jedničku skákalo, ale proto, že občas se na ledu prostě na jedničku jen kloužu a nejedu, na dvojku se chytnu. Mimochodem to mi radil manžel. Ovšem na suchu to chce prostě jezdit a trénovat plynule pouštět spojku a přidávat plyn. Do kopce přidat ručku a povolit jí když auto zabírá. Žádný učený z nebe nespadl. Jezdím denně už kolik let a pořád se učím (teda teď už spíš předvídat, co ten šílenec přede mnou proboha vyvede příště).

• Citovat
  • Upravit
805
21.2.13 16:50
@petrakk píše:
Ahoj maminy, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu od ženských, protože chlapi tomu nerozumí :D Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vždy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, ať se rozjíždím na dvojku a to je mnohem lepší. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co :,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná už je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám co řadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepší? Děkuji za odpověďi,,řidič­ka,, Petra

Teda pokud se neumis rozjet na jednicku tak na dvojku ti to nepujde. Doporucuji bud znovu do autoskoly nebo at si k tobe sedne nekdo kdo tomu rozumi. Skaces proto ze neumis pracovat s pedaly spojka plyn. To stejne kdyz ti motor rve. Jakmile motor rve tak uz mas mit davno prerazeno. Navic rozjizdet se na dovjku do kopce je hovadina nejvyssiho kalibru. A razeni no tak to je zaklad. Kdyz mas benzin tak musis mit vic otacek a pak preradit pri rozjizdeni. Jakmile dosahnes kolem 1800 otacek tak hned preradit. Mela bys to poznat podle zvuku motoru. Proste kdyz motor rve hned preradit. Kdyz mas diesel a rozjizdis se tak das jednicku trochu pridas a hned radis dvojku. Ovsem dle meho nazoru ti dela problem pomalu spoustet spojku a pritom plynule pridavat plyn pak auto skace nebo kdyz sundas hned nohu z plynu tak ti to logicky chcipne. obavam se ze ti unikaji zaklady jako kdyz vidis dej prednost v jizde tak automaticky podrazujes a to stejne do zatacek. PAk zbytecne davas nafrak spojce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.2.13 16:55

Jiak s feldou v pohode muzes radit na rovince po rozjeti na 2 kolem 30 na 3, kolem 50 na 4 a v 70 na 5, takhle jsem jezdila i v autoškole. Ale teda na tvým místě bych si asi zaplatila kondiční jízdy s instruktorem a vysvětlila mu problém ať se zaměří na tohle.

Příspěvek upraven 21.02.13 v 17:02

• Citovat
  • Upravit
805
21.2.13 16:58

Ono totiž to řazení hodně závisí na stavu auta. Je potřeba si to osahat. A hlavně každý zaběhnutý řidič pak na otáčky nekouká když chce řadit ale pozná to podle zvuku a podle toho v jakém jede terénu. Takže když jsi naložená a jedeš do kopce tak si logicky podřadíš. To je hrozně těžký tohle vysvětlovat takhle v diskuzi a spíš mi to přijde jako magořina a že tě ho spíš poplete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
21.2.13 17:10

@j.a.n.i1 tomu se mi nechce verit :lol: to zejtra zkusim. jako si sednes do auta nastartuje a das trojku a rozjedes se?? :mrgreen: to musim teda vyzkouset, doufam ze me neuvidi nikdo kdo to pak naprasi doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
21.2.13 17:13

@market.s.87 já už se rozjela i na čtyřku protože už jsem byla u garáže a myslela jsem si že jsem tam nechala dvojku a ona to čtyřka. Ale chce to hodně pomaličky pouště spojku a více přidávat plynu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
21.2.13 17:14

Se divim že to auto ještě máš řidičko Petro :mrgreen: kdy si dělala řidičák a jak dlouhou dobu si od té doby nejezdila? Jestli si tohle dělala i v autoškole při testech, tak tě to udělání autoškoly muselo stát asi hodně peněz :mrgreen:

Prosimtě, s autem se rozjíždí na jedničku…občas když zapomenu tak tedy na tu dvojku, ale chce to hodně citu se spojkou…ale na dvojku, nebo na trojku do kopce? Tak to bych se chtěla naučit a nebo spíš vidět auto co to zvládne ;)
Při klasickém rozjezdu na rovině (Ale to tě museli učit v autoškole) Dáš neutrál, pravou nohu na brzdě a nastartuješ. Levou nohou zmáčkneš spojku na podlahu a zařadíš jedničku, po zařazení pomalinku pouštíš stojku a zároveň pravou nohou přidáváš plyn, ale né že zní sundáš nohu, prostě musíš pomalu, dokud se spojka nedostane do záběru. A jedeš
Pokud se rozjíždíš pernamentně na 2-3 stupeň, pak počítej s tím, že ti spojka a převodovka moc dlouho nevydrží.
Při rozjezdu do kopce děláš defakto to samé, jen v tom rozdílu, že mítso brzdy si zatáhneš ruční brzdu a až budeš pouštět spojku a ucítíš že je v záběru, tak přidáš plyn a ručku dáš dolu. Všechno se dělá pomalu

Doporučila bych ti zaplatit si v autoškole extra jízdy, aby tě to naučili. Takovej řidič je nebezpečnej nejen pro sebe, ale i pro ostatní ;) A taky nějakou hodinu teorie, aby si viděla co se děje uvnitř auta při řazení rychlostních stupňů a trochu si tomu porozuměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
21.2.13 18:26

Ahoj, tak na 2 nebo 3 bych se rozhodně nerozjízděla, to by mě zajímalo, která dobrá duše ti tohle poradila :zed: Nejlepší je, hlavně pro začátečníka, rozjíždění tak, že stále držíš brzdu, pomalu zvedáš nohu ze spojky a až ucítíš, že auto zabírá, tak pustíš nohu z brzdy a začneš pomalu přidávat plyn, tohle vždy zaručeně zabralo, auto nechcíplo ani do toho největšího kopce a že ho máme u chaty šílený :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
21.2.13 18:37
@myšanda26 píše:
Občas se taky rozjíždím na dvojku, ale ne proto že by mi to na jedničku skákalo, ale proto, že občas se na ledu prostě na jedničku jen kloužu a nejedu, na dvojku se chytnu. Mimochodem to mi radil manžel. Ovšem na suchu to chce prostě jezdit a trénovat plynule pouštět spojku a přidávat plyn. Do kopce přidat ručku a povolit jí když auto zabírá. Žádný učený z nebe nespadl. Jezdím denně už kolik let a pořád se učím (teda teď už spíš předvídat, co ten šílenec přede mnou proboha vyvede příště).

Ano, tento způsob dost spolehlivě funguje, na vyšší převod se na ledě rozjíždí líp, ale i tak se k těm vyšším převodům musíš dohrabat od jedničky. A jestli už ti tohle manžel neřekl, tak to je problém váš a vašeho auta.
No jinak k dotazu :think: K tomu se radši nebudu vyjadřovat.
Mám duši z gumy a boky plechový, jsem jenom dopravní prostředek kolový… :,(

• Citovat
  • Upravit
50166
21.2.13 18:40
@myšanda26 píše:
Občas se taky rozjíždím na dvojku, ale ne proto že by mi to na jedničku skákalo, ale proto, že občas se na ledu prostě na jedničku jen kloužu a nejedu, na dvojku se chytnu.

To máš recht, na ledovce je lepší rozjezd na 2, pt při 1 to dost prokluzuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
21.2.13 19:14

@market.s.87 Tak jak u jakýho auta, u některých to nehrozí, tohle byla vectra s dvoulitrem a tam to šlo… ona tedy ta spojka trochu fungovala, takže ji šlo zmáčknou natolik aby nezabírala, ale ne tolik, aby tam šla nacpat rychlost.
A jinak jsem tedy viděla jet přítele úplně bez spojky a fakt to jde, když se to umí, startuje se se zařazenou jedničkou a pak „normálně“ řadí, ale to nedokážu nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
petrakk
21.2.13 21:44

Teda holky, to rad, že nevím kam dřív. Po autoškole jsem jezdila jen chvíli a s nafťákem a teď začínám znovu. Dostala jsem Felicii na benzín a to je ten problém. Dnes jsem opět jela v koloně asi pul hodiny a zkoušela jsem rozjezdy všemi způsoby. 1 hrůza, 2 celkem v pohodě. Noha mi málem upadla :lol:, ale myslím, že se to lepší. 3 na rozjezd nepoužívám záměrně, jen když zapomenu.. Otáčkoměr bohužel nemám a řadím, když to zacvaká. Moc otáček = prý velká spotřeba. Při jízdě v obci 50km nechávám 5. Ale někdy musím 4. I tak si myslím, že mám spotřebu dost velikou :( Každopádně díky za rady. Je to boj…

• Citovat
  • Upravit
3089
21.2.13 21:47

50km/hodinu za 5??? 8o a to ti poradil kdo? to zvládala stěží moje dvoulitrová lancia thema v dieselu, která měla motor jako je pomalu celá felicie, a už se celá klepala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová