Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
50 km za 5,tak to asi ne
To by moje dieslová fabie asi neunesla. Chudinka tvá Felda ![]()
@Denino píše:
50km/hodinu za 5???a to ti poradil kdo? to zvládala stěží moje dvoulitrová lancia thema v dieselu, která měla motor jako je pomalu celá felicie, a už se celá klepala
Souhlasím, občas začne kuckat i 4, když někdo trochu zpomalí…
@tterka píše:
Manuál ovládat neumím, takže neporadím, ale holky, neraďte prosím automat. To je cesta do pekel. Já v manuálu jezdila jen v autoškole, doma mám automat (přes 10 let) a když jsem potom potřebovala odvézt kamarádku do nemocnice jejím autem, tak jsem si ani neškrtla - respektive, jel se mnou její popíjející manžel (zrovna jsme slavili) a on mi řadil, já šlapala na spojku. Fakt šílený. Takže i já, ač jezdím denně přes 10 let, tak si budu muset koupit kondičky a trochu natrénovat manuál (jen doufám, že při tom nepřijdu o řidičák
)
to je jako jízda na kole, to se snad nedá zapomenout, ne?
Já naposledy měla dvě auta po sobě s automatem docela dlouho, asi tři roky… Teď zase jezdím s manuálem a žádný problém nebyl ![]()
@neila píše:
to je jako jízda na kole, to se snad nedá zapomenout, ne?Já naposledy měla dvě auta po sobě s automatem docela dlouho, asi tři roky… Teď zase jezdím s manuálem a žádný problém nebyl
Taky si myslím, že nedá, když přesednu do manuálu, tak mi na prvních 2 křižovatkách auto málem chcípne, ale pak už je to v pohodě.
Mně to připadá, že 4 je na 50km moc řvoucí a 5 je zase málo. Ale když to necvaká, tak nevadí ne? Prostě když motor slyším míň, tak jsem víc v pohodě, že zvládnu jet alespoň ekonomicky. Všimla jsem si, že se na 2 rozjíždí spousta kamarádek. Občas je z motoru něco cítit, ale to jen když popojíždím v koloně. Asi se to prý přehřívá?
To je moc… jdi do autoškoly, a ať ti tam vysvětlí jak auto vůbec funguje ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Taky si myslím, že nedá, když přesednu do manuálu, tak mi na prvních 2 křižovatkách auto málem chcípne, ale pak už je to v pohodě.
@neila píše:
to je jako jízda na kole, to se snad nedá zapomenout, ne?Já naposledy měla dvě auta po sobě s automatem docela dlouho, asi tři roky… Teď zase jezdím s manuálem a žádný problém nebyl
Ono je to spíše ze strachu. Autoškolu jsem měla hotovou za necelé 4 týdny, jezdím od devatenácti let v automatu a teď je mi skoro 30. Asi před pěti lety jsem jela v manuálu, chcíplo mi to na křižovatce a nějaký debil mě hnedka musel vytroubit, takže jsem se rozklepala a od té doby se nějak bojím to zkoušet (tedy kromě zkušenosti s kamarádkou, která měla 3 týdny nové auto a fakt jsem byla podělaná strachy, že jí to někde rozbiju
). Mohla bych to zkoušet s manželem, jenže on má firemní auto, takže se bojím, abych na něm něco nepohnojila a navíc je mužíček trochu nervák, takže raději investuji pár tisíc do kondiček a budu si šetřit nervy
![]()
@petrakk píše:
Mně to připadá, že 4 je na 50km moc řvoucí a 5 je zase málo. Ale když to necvaká, tak nevadí ne? Prostě když motor slyším míň, tak jsem víc v pohodě, že zvládnu jet alespoň ekonomicky. Všimla jsem si, že se na 2 rozjíždí spousta kamarádek. Občas je z motoru něco cítit, ale to jen když popojíždím v koloně. Asi se to prý přehřívá?
Ekonomicky?
Vždyť minimálně odděláš převodovku a to nebude trvat moc dlouho. U starý feldy tak trochu nemá smysl zničenej motor spravovat, takže začni šetřit na nový auto, a to dost rychle. Nebudeš tomu věřit, ale na padesátku v obci stačí i trojka.
Nejlíp uděláš, když i s kamarádkama odevzdáte řidičáky a půjdete se naučit řídit auto.
@tterka Tak s cizím autem jsem nervozní taky, prostě ten pocit, aby mu ho člověk nerozbil tam je, bez ohledu na to, zda je to automat nebo manuál. Já nejraději jezdím nějakou „pikslou“ a sama nebo tedy s neřidiči, jak mi někdo chce kecat do řízení, tak ať se ráčí chopit volantu.
Akorát tedy, to že na mě někdo troubí mě nechává ledově klidnou a většinou mi to pak trvá ještě déle ![]()
A tak s tou petkou záleží na autě
já jezdím 50km/h na 3,4,5 dle situace a motor si jen ševeholí… ale jasně po rozjezdu řadit v 50km/h 5ku je blbost i u feliny
začínat na benzinu z nafty bez otáčkoměru bych viděla fakt jedině dát si pár výletů s někým kdo rozumí a naučit se poslouchat
A to co je cítit když se tak rozjíždíš - nebude to náhodou spojka s takovým zacházením? fakt nauč se na jedničku nebo to spojka dlouho nevydrží
A ještě jedna věc jezdit pod otáčkama v takovém autě se ti může v krizové situaci vymstít
@karolínka12 bohužel takových je na cestách hodně a nejen žen
o to líp musí umět ve vlastním zájmu ostatní ![]()