Sníh a jízda autem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
15.2.12 10:23
sthan píše:
Anielkha píše:
Ja musela dneska s dcerou k doktorovi a nemohla jsem vyjet z garaze :cert: :cert: byly to pekne nervy, brrr, uplne jsem prosila auto, at to vyjede… muselo, za mnou dalsi auto, co vyjizdelo a ja tam visela :zed: hrozny zacatek dne!
Taky dobré ,a ještě když na tebe začnou troubit.

To nastesti ne, protoze on mel stejne problemy jako ja… zpatky uz jsem ho do garaze nedala. :zed: odpoledne se pujdu podivat, jestli to nekdo uklidil.

• Citovat
  • Upravit
1332
15.2.12 10:24
kačka25 píše:
No ja to taky nesnasim!!! A to jsem si vymohla ctyrkolku dzipa a stejne se bojim. Uplne to nenavidim!!! Jedu jako snek, nadavam, vsichni me predjizdeji a je mi to jedno. Minule jsem jela, slinice se klouzala, jeste snehova boure. A to jsem zastavila v prvni vesnici a brecela, ze snad nedojedu, jeste jsem mela kluka v aute. Takze s tebou citim. A dneska musim pro manzela na letiste, tak nervy uz dva dny, ale tady u Prahy uz to taje a silnice mokry. Takze dobry!

Něco podobného jsem zažila ,čerstvě po získání řidičáku ,manžel byl na vojně ve Vyškově .A já borka ,měla jsem v té době fiata pandu ,takové pidiauto,jsem ho vezla večer do kasáren .Na zpět začalo sněžit ,jela jsem přes Buchlovské hory a celou cestu jsem řvala jak kráva ,že nedojedu .A to jsem našim řekla ,že jedu jen kousek do města.Udělat to moje děti ,tak je přerazím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.2.12 10:26
cimbík píše:
Nelisa píše:
Jinak opravdu moc doporučuju školu smyku, byla jsem tam před třemi lety a od té doby jsem za volantem v zimě mnohem víc v klidu. ;)
No mě takhle trénoval manžel na letišti :mrgreen:. A bylo to fajn a za volantem jsem taky v klidu. Ráno mi ustřelil zadek v zatáčce a krom toho, že jsem se lekla, jak vyjekly holky :mrgreen: , úplně v pohodě.
Jen abychom časem nebyly mi přilepené na volantu s rádiovkou na hlavě :kytka:

No určitě se k tomu dopracujeme ,ale řekla bych ,že oni jezdí nějak postaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
15.2.12 10:29

já jízdu ve sněhu miluju :mrgreen: , čím větší marast, tím lepší :dance:
V tomhle jsem prostě po tátovi, je řidič z povolání, takže mám dobrý vzor a i slušnou školu :D .
Jen nemám ráda, když za volant sedají lidi, co řídit neumí ani normálně, natož ve sněhu. Před měsícem mi to jeden takový švihnul do auta, vletěl na sněhu do zatáčky poměrně rychle a vyjel mi do protisměru. Byl to sice jen pár pomačkaných plechů, ale i to je nepříjemný, 3 dny jsem z toho byla vykolejená už je při pomyšlení, co se mohlo stát (ono když trabant vletí do SUVéčka… taky jsem ho z toho mohla ještě tahat :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
15.2.12 10:35
cimbík píše:
Nelisa píše:
Jinak opravdu moc doporučuju školu smyku, byla jsem tam před třemi lety a od té doby jsem za volantem v zimě mnohem víc v klidu. ;)
No mě takhle trénoval manžel na letišti :mrgreen:. A bylo to fajn a za volantem jsem taky v klidu. Ráno mi ustřelil zadek v zatáčce a krom toho, že jsem se lekla, jak vyjekly holky :mrgreen: , úplně v pohodě.
:mrgreen: Doufám, že mi pak někdo (třeba moje děti) řekne, že bych měla vysednout a radši chodit pěšky. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.2.12 10:35

Mám řidičák dva měsíce… A vozím ráno malou do školky - 2km po městě tam a 2km zpátky.
Strach ani nemám, doufám, že jedu opatrně a nedělám žádné rizikové jízdní úkony, teoreticky vím, jak se chovat, kdyby nějaká špatná situace nastala - ale doopravdy ještě žádný průšvih nebyl, tak doufám, že ani nebude.
Ale taky se těším, až budou normální suché silnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
15.2.12 10:42

miluju to…čím víc to klouže tím větší sranda…zatím je to slabý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
15.2.12 10:49

mě osobně se jezdí na sněhu lépe, než když jsou jen mrazy a může být namrzlo. Jen nesnáším všechny sváteční řidiče od těch mladých po důchodce, kteří prostě musí vyjet i ve dnech, kdy napadne sníh.

jen bych doporučila pro ty, kdo ještě nezažili na sněhu smyk auta, aby vyjeli za město na polní cestu a tam to vyzkoušeli. Protože dokud se to nevyzkouší, tak nikdo nebude vědět, co má přesně dělat.

Příspěvek upraven 15.02.12 v 10:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
15.2.12 10:49

ahoj, ja mam ridicak deset let bydlime v silenym zapadakove cca 5km od dalnice, silnice nikdo k dalnici neprohrnuje neprojizdi nesype nic. a to silnice o rozmerech kam se vejde jedno auto, nedejboze ze proti me jede nejakej debil a zahamcne brzdu, a to bud dobrovolne vjedu do prikopu kde me vytahne traktor a v horsim pripade je to chytre plech na plech. je to jenom auto, radsi zmuchlam jeho nez sebe a holku v sedacce.
nicmene auto mam velky, tezky a nahon na predek takze taky slusnej masakr vyjet a sjet prudkej namrzlej kopec. uz jsem dospela k tomu ze to co vyhrabu z krbu vozim v popelaku v aute s lopatkou :lol: pro pripad kdy proste auto jede samo i kdyz je zabrzdeny. takze majitele „nakupnich tasek“ cekaji az to projedeme my tema velkejma autama.
taky se tesim na suchou silnici beze snehu bez ledovky.
preju malo smyku a jizdu za volantem bez nervu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
15.2.12 10:53

Mám za chvilku jet pro malou,pořád tu sněží,a už jela tak pátá sanitka.Pořád to tu houká,pes vyje jak blbý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
15.2.12 10:55

Ahoj, mě to nějak nevadí, jsem sice hodně opatrná, ale nebojím se. Další věc je to ,že máme terénní velké auto, tak ta jízda je bezpečnější. Tak asi tak :kytka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
15.2.12 10:55
Nelisa píše:
cimbík píše:
Nelisa píše:
:mrgreen: Doufám, že mi pak někdo (třeba moje děti) řekne, že bych měla vysednout a radši chodit pěšky. :lol:
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
15.2.12 10:58

dnešní ranní dovoz dcery do školy za Prahu…hrůza…podvozek mi drhnul o sníh…auta v příkopě, někteří řidiči bezohlední…naštěstí jsem byla asi jedno z posledních aut, které projelo zavátým úsekem…ze školy jsem to raději složitě objížděla, ale vyplatilo se to…takže, jízdu na sněhu nemusím, ale jezdím denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50159
15.2.12 10:59

Autem jezdím, at je sníh nebo ne. Na hlavních silnicích a dálnicích je ta jízda celkem v pohodě, pt ostatní auta ten sníh ujezdí a silničáři tam hned sypou sůl. Ale vyloženě nesnáším jízdu po těch silnicích II. a III. třídy, tam to kolikrát není posypané a když je, tak mizerně, že to stejně klouže i se zimníma gumama. V neděli večer jsem jela v jedné vesnici, kde to snad nebylo posypané vůbec a byla tam samá prudká zatáčka z kopce a klouzalo to pěkně, i když jsem jela na dvojku :cert: Kromě té vesnice byla všude silnice bez sněhu, tak to fakt nechápu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
15.2.12 11:00

Tak u nás ve vsi jen prohrnujou - ještě loňskou zimu i štěrkovali, ale letos ne, asi došly finance :zed:
Za chvíli taky vyrážím do školky, svítilo sluníčko, ale už se zatahuje, asi bude sněžit. Cesta z garáže je odmetená dokonce už i prohrnuli.
Jinak lopatku a popel v uzavřeném kýblu vozím taky - naši bydlí na samotě a tam je to o něco veselejší :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová