Poplatek za psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.18 19:12

@Lucy75 @Twixinka Takže budu psa hlásit v místě TP, kde fyzicky nežijeme a bude mít odtamtud i známku? Moc děkuji :mavam: .

• Citovat
  • Upravit
Twixinka
19.10.18 19:13
@Anonymní píše:
@Lucy75 @Twixinka Takže budu psa hlásit v místě TP, kde fyzicky nežijeme a bude mít odtamtud i známku? Moc děkuji :mavam: .

Za me rozhodne ano ;) a nz :)

• Citovat
  • Upravit
25579
19.10.18 19:14

no mně to taky přijde naprosto nelogické - brala jsem to vždy tak, že záleží na fyzickém pobytu psa, ale zákonodárce měl evidentně úplně jiné úmysly 8) :mrgreen: myslím, že ty info z webu jsou naprosto jednoznačné - dle TP držitele.. no , zas jsme chytřejší, co :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
19.10.18 19:20

@Twixinka
Takto nám to bylo řečeno na úřadě a takto jsme to udělali, žádný problém, pes je hlášen v obci, kde žijeme, nikoli tam, kde máme (bohužel) doposud trvalé bydliště. Pes byl dle dokumentu odhlášen na úřadě v místě trvalého bydliště a nahlášen na úřad v místě reálného bydliště.

K čemu by mi bylo, kdyby pes měl Pražskou známku a my bydleli 100 km daleko? Nesmysl. A proč za něj platit za rok 1200 Kč, když můžu platit v obci, kde žijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
19.10.18 19:33

@mi.anetka A jak je to dlouho, co Vám to říkali? Mně to přijde taky nelogické platit za psa v místě TP, kde nežijeme. Ale jestli se to řídí podle toho zákona, co holky uvedly, tak mi nic jiného než zaplatit za něj v TP nezbude…

Tak mne to odanonymizovalo :D .

Příspěvek upraven 19.10.18 v 19:33

• Citovat
  • Upravit
5010
19.10.18 19:33
@mi.anetka píše:
@Twixinka
Takto nám to bylo řečeno na úřadě a takto jsme to udělali, žádný problém, pes je hlášen v obci, kde žijeme, nikoli tam, kde máme (bohužel) doposud trvalé bydliště. Pes byl dle dokumentu odhlášen na úřadě v místě trvalého bydliště a nahlášen na úřad v místě reálného bydliště.K čemu by mi bylo, kdyby pes měl Pražskou známku a my bydleli 100 km daleko? Nesmysl. A proč za něj platit za rok 1200 Kč, když můžu platit v obci, kde žijeme.

Tím ale ty i obec porušujete zákon o místních poplatcích, který - jak už tu je uvedeno - stanovuje povinnost platit za psa v obci, kde máš trvalý pobyt. Klidně do zákona nahlédni, ta část o MP ze psa je fakt krátká.
Chápu tu obec a přijde mi to i logické - zaplatit v místě faktického pobytu psa, protože tam to znečišťuje, ale bohužel to tak není. Ale az takové obci přijde kontrola z kraje nebo odjinud, budou mit průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
19.10.18 19:35
@Samy píše:
Tím ale ty i obec porušujete zákon o místních poplatcích, který - jak už tu je uvedeno - stanovuje povinnost platit za psa v obci, kde máš trvalý pobyt. Klidně do zákona nahlédni, ta část o MP ze psa je fakt krátká.
Chápu tu obec a přijde mi to i logické - zaplatit v místě faktického pobytu psa, protože tam to znečišťuje, ale bohužel to tak není. Ale az takové obci přijde kontrola z kraje nebo odjinud, budou mit průšvih.

Budou mít průšvih kvůli tomu, že mají přihlášeného psa, který nespadá pod trvalý pobyt držitele?

• Citovat
  • Upravit
Twixinka
19.10.18 19:55

@mi.anetka tak ja mam taky TP s manzelem v Praze,bydlime na vesnici 40 km za Prahou a poplatky platime v Praze :nevim: a u nas na vesnici se dokonce neplati za psa nic,ale radeji zaplatime ten prazsky poplatek,nez pak resit nejaky prusvih :roll: ja si stejne kvuli dceri budu TP prehlasovat na tu vesnici,tak pak to vezmou jednim vrzem i se psama :)

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
19.10.18 20:46

@Twixinka Díky … :mavam: Budu to teď řešit na TP. Ještě jednou děkuji.

• Citovat
  • Upravit
5010
20.10.18 11:24

@Qwentin No hlavně při evidování nového psa v obci, by to měla být první věc, kterou by měl úředník začít - že přihlásit na jejich obecní úřad se k poplatku ze psů může jen osoba, která v té obci má trvalý pobyt. Nemělo by se jim to ani povést tam psa zaevidovat, protože v databázi lidí s trvalým pobytem v té obci by ten člověk neměl vyběhnout a tedy není komu psa zaevidovat. Ale jak říkám, logika by mi říkala přihlašovat psa tam, kde fakticky pobývá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
20.10.18 12:28

Jsou to dva roky, co jsme to řešili u nás ve vsi, paní to brala jako samozřejmost, že chceme platit obci, kde bydlíme, prostě jsme jen vyplnili papír, co nám dala a zašla jsem s tím na úřad v místě trvalého bydliště, nekoukali divně, nic, prostě ho odepsali, vrátili jsme známku a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
20.10.18 12:29

@Samy
Udělali jsme to tak, jak nám bylo řečeno, očividně s tím problém nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
20.10.18 19:09
@mi.anetka píše:
@Samy
Udělali jsme to tak, jak nám bylo řečeno, očividně s tím problém nemají.

Asi záleží na přístupu každé obce. Mně také řekli na místě TP, že si psa má platit v místě, kde se fyzicky zdržuji, a tady mi řekli, že se platí na místě TP. A kdy jste pejska přihlašovali?

• Citovat
  • Upravit
5010
21.10.18 08:57

Možná to je o přístupu obce, ale tím nedodržují zákon o místních poplatcích. Seděla jsem v kanceláři s kolegyní, co dělá právě poplatky ze psů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
21.10.18 09:09

@Qwentin
Jsou to dva roky, dali nám v naší obce připravený formulář, takže to zase tak proti zákonu nebude. Na úřadě TP neměli žádné námitky, byla jsem tam osobně s tím formulářem a vrátit známku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný