Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
no mně to taky přijde naprosto nelogické - brala jsem to vždy tak, že záleží na fyzickém pobytu psa, ale zákonodárce měl evidentně úplně jiné úmysly
myslím, že ty info z webu jsou naprosto jednoznačné - dle TP držitele.. no , zas jsme chytřejší, co ![]()
@Twixinka
Takto nám to bylo řečeno na úřadě a takto jsme to udělali, žádný problém, pes je hlášen v obci, kde žijeme, nikoli tam, kde máme (bohužel) doposud trvalé bydliště. Pes byl dle dokumentu odhlášen na úřadě v místě trvalého bydliště a nahlášen na úřad v místě reálného bydliště.
K čemu by mi bylo, kdyby pes měl Pražskou známku a my bydleli 100 km daleko? Nesmysl. A proč za něj platit za rok 1200 Kč, když můžu platit v obci, kde žijeme.
@mi.anetka A jak je to dlouho, co Vám to říkali? Mně to přijde taky nelogické platit za psa v místě TP, kde nežijeme. Ale jestli se to řídí podle toho zákona, co holky uvedly, tak mi nic jiného než zaplatit za něj v TP nezbude…
Tak mne to odanonymizovalo
.
Příspěvek upraven 19.10.18 v 19:33
@mi.anetka píše:
@Twixinka
Takto nám to bylo řečeno na úřadě a takto jsme to udělali, žádný problém, pes je hlášen v obci, kde žijeme, nikoli tam, kde máme (bohužel) doposud trvalé bydliště. Pes byl dle dokumentu odhlášen na úřadě v místě trvalého bydliště a nahlášen na úřad v místě reálného bydliště.K čemu by mi bylo, kdyby pes měl Pražskou známku a my bydleli 100 km daleko? Nesmysl. A proč za něj platit za rok 1200 Kč, když můžu platit v obci, kde žijeme.
Tím ale ty i obec porušujete zákon o místních poplatcích, který - jak už tu je uvedeno - stanovuje povinnost platit za psa v obci, kde máš trvalý pobyt. Klidně do zákona nahlédni, ta část o MP ze psa je fakt krátká.
Chápu tu obec a přijde mi to i logické - zaplatit v místě faktického pobytu psa, protože tam to znečišťuje, ale bohužel to tak není. Ale az takové obci přijde kontrola z kraje nebo odjinud, budou mit průšvih.
@Samy píše:
Tím ale ty i obec porušujete zákon o místních poplatcích, který - jak už tu je uvedeno - stanovuje povinnost platit za psa v obci, kde máš trvalý pobyt. Klidně do zákona nahlédni, ta část o MP ze psa je fakt krátká.
Chápu tu obec a přijde mi to i logické - zaplatit v místě faktického pobytu psa, protože tam to znečišťuje, ale bohužel to tak není. Ale az takové obci přijde kontrola z kraje nebo odjinud, budou mit průšvih.
Budou mít průšvih kvůli tomu, že mají přihlášeného psa, který nespadá pod trvalý pobyt držitele?
@mi.anetka tak ja mam taky TP s manzelem v Praze,bydlime na vesnici 40 km za Prahou a poplatky platime v Praze
a u nas na vesnici se dokonce neplati za psa nic,ale radeji zaplatime ten prazsky poplatek,nez pak resit nejaky prusvih
ja si stejne kvuli dceri budu TP prehlasovat na tu vesnici,tak pak to vezmou jednim vrzem i se psama ![]()
@Qwentin No hlavně při evidování nového psa v obci, by to měla být první věc, kterou by měl úředník začít - že přihlásit na jejich obecní úřad se k poplatku ze psů může jen osoba, která v té obci má trvalý pobyt. Nemělo by se jim to ani povést tam psa zaevidovat, protože v databázi lidí s trvalým pobytem v té obci by ten člověk neměl vyběhnout a tedy není komu psa zaevidovat. Ale jak říkám, logika by mi říkala přihlašovat psa tam, kde fakticky pobývá ![]()
Jsou to dva roky, co jsme to řešili u nás ve vsi, paní to brala jako samozřejmost, že chceme platit obci, kde bydlíme, prostě jsme jen vyplnili papír, co nám dala a zašla jsem s tím na úřad v místě trvalého bydliště, nekoukali divně, nic, prostě ho odepsali, vrátili jsme známku a bylo.
@Samy
Udělali jsme to tak, jak nám bylo řečeno, očividně s tím problém nemají.
@mi.anetka píše:
@Samy
Udělali jsme to tak, jak nám bylo řečeno, očividně s tím problém nemají.
Asi záleží na přístupu každé obce. Mně také řekli na místě TP, že si psa má platit v místě, kde se fyzicky zdržuji, a tady mi řekli, že se platí na místě TP. A kdy jste pejska přihlašovali?
Možná to je o přístupu obce, ale tím nedodržují zákon o místních poplatcích. Seděla jsem v kanceláři s kolegyní, co dělá právě poplatky ze psů.
@Qwentin
Jsou to dva roky, dali nám v naší obce připravený formulář, takže to zase tak proti zákonu nebude. Na úřadě TP neměli žádné námitky, byla jsem tam osobně s tím formulářem a vrátit známku.
@Lucy75 @Twixinka Takže budu psa hlásit v místě TP, kde fyzicky nežijeme a bude mít odtamtud i známku? Moc děkuji
.