Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Buď žádost o splátkový kalendář, nebo je možné žádat odpuštění poplatků /ale přesné podmínky tedy neznám/ ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz..detaily tu psát ani nechci, jen že jsme dali k soudu popření otcostvý…což je jasné že jim není, každopádně byl nařízen test DNA, který mého bývalého přítele jasně vyloučil že je otcem, nicméně mi přišlo rekomandem kolik mám uhradit a jako samoživitelka na rodičáku nejsem schopná tuto částku zaplatit.Lze nějak se sprostit od těchto poplatku? Nebo rovnou zažádat o splátkový kalendář, každopádně mě to zrujnuje…
No a proč tomu soudu vůbec došlo? Vy jste na matrice podepsali, že je otcem a potom jste si to rozmysleli? Pokud soud bude mít dojem, že šlo o „tvoji chybu“, asi bych s odpuštěním moc nepočítala ![]()
@Bábrdl
taky myslim, ze pokud matka uvede „nespravneho“ otce, tak pri zjisteni tezko muze zadat odpusteni poplatku…
@Ali-Ali @Bábrdl holky já mám takovýho tucha že snad poplatky za znalecký posudky se neodpouští, ale jistá si nejsem
Zakladatelka:
dočetla jsem se že to jde, budu muset sepsat návrh o osvobození soudních poplatku a dodat rodičovský příspěvěk..
Nevím jestli je to jinak podle nového občanského zákoníku ale podle novely z roku 2011 to bylo dáno tak že se poplatky odpouštějí jen ve zcela výjimečných případech, snad pokud byl ten kdo žádá o odpuštění např. majitelem bytu ve kterém bydlel tak už to byl důvod aby byla žádost o odpuštění zamítnuta
@anickadomnik tak nejsemmajitelem ničeho a měsíční příjem je 7000..takže se dostávám mezi horké kandidáty
@Anonymní píše:
@anickadomnik tak nejsemmajitelem ničeho a měsíční příjem je 7000..takže se dostávám mezi horké kandidáty
tak zkus požádat max. ti to zamítnou nic horšího se stát nemůže
Tady se ale nejedná o soudní poplatek (např. podání žaloby), ale o náklady soudního znalce. Tam těžko může soud něco odpustit.
@mag však jsem psala, že jsem si to ted zjistila…každopádně si raději zavolám a poptám se přímo k soudu
@mag já si to taky myslím, ale jistá si nejsem jak už jsem psala výše, ono logicky už by tomu nahrávalo i to že soudy o dítě jsou od soudních poplatků osvobozeny, tedy právě kromě poplatků za znalecké posudky, nás třeba na ten poplatek upozorňovala soudkyně a říkala že mají problém s tím že lidi neplatí tak že před provedením posudku jsme měli platit 50% zálohu
@Anonymní píše:
@mag však jsem psala, že jsem si to ted zjistila…každopádně si raději zavolám a poptám se přímo k soudu
tak pak napiš co ti řekli
Ahoj, mám dotaz..detaily tu psát ani nechci, jen že jsme dali k soudu popření otcostvý…což je jasné že jim není, každopádně byl nařízen test DNA, který mého bývalého přítele jasně vyloučil že je otcem, nicméně mi přišlo rekomandem kolik mám uhradit a jako samoživitelka na rodičáku nejsem schopná tuto částku zaplatit.Lze nějak se sprostit od těchto poplatku? Nebo rovnou zažádat o splátkový kalendář, každopádně mě to zrujnuje…