Poplatky za popelnice – musím platit, když žiju v zahraničí?

220
21.7.10 13:16

poplatky za popelnice

Ahoj jak to je kdyz ziju v zahr.,trv.pobyt mam u rodicu v CR,barak patri pronaj.,tak jak je to s temi poplatky za popelnice,rodice plati ale za me neplati protoze tam nebydlim.V najemni smlouve nejsem napsana :nevim:diky

Příspěvek upraven 21.07.10 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
21.7.10 13:18

Ono každé město to má upravené jinak. U nás musí platit každý, kdo má v daném městě nahlášen trvalý pobyt (i když nemá svou popelnici) v Praze se třeba platí za popelnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
21.7.10 13:20

U nás platí také každý kdo má ve vesnici trvalý pobyt. To jestli tam bydlíš nebo je tvoje věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
21.7.10 13:26

u nas staci donest najemni smlouvu (i kopii), ze nebydlis doma a poplatky ti odpusti :nevim:

ale priteli to zas u nej nechteji uznat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
21.7.10 13:27
Dobre ale kdyz ten byt,patry pronajimateli(je vlastnikem nemovitosti)tak za sluzby(popelnici atd.)se plati pronajim.?tak potom co stim ma mest.urad spolecnyho?
Aspera píše:
U nás platí také každý kdo má ve vesnici trvalý pobyt. To jestli tam bydlíš nebo je tvoje věc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
21.7.10 13:29
Takze mam donest kopii najem.smlouvy z ciziny do Cech a prominou mi to jo? :think:
xreni píše:
u nas staci donest najemni smlouvu (i kopii), ze nebydlis doma a poplatky ti odpusti :nevim:ale priteli to zas u nej nechteji uznat..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
21.7.10 13:30

U nás je to podle trvalého bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
21.7.10 13:31

Některá města prostě nechtěly řešit kolik kdo má popelnic, ale sečetly celkové náklady na odvoz odpadu a vydělili počtem obyvatel a prostě je to dál nezajímá. Ze zákona na to jsou i nějaké limity, nesmí se snad platit víc jak tisícovka ročně :nevim:
Chce to zjistit, jak to máte ve vašem městě, třeba je ukecáš, že tam vlastně nebydlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
21.7.10 13:33
aha diky
Gina108 píše:
Některá města prostě nechtěly řešit kolik kdo má popelnic, ale sečetly celkové náklady na odvoz odpadu a vydělili počtem obyvatel a prostě je to dál nezajímá. Ze zákona na to jsou i nějaké limity, nesmí se snad platit víc jak tisícovka ročně :nevim:
Chce to zjistit, jak to máte ve vašem městě, třeba je ukecáš, že tam vlastně nebydlíš.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
21.7.10 13:48

jo tohle jsem taky řešila strašně dlouho… ty popelnice se obecnou vyhláškou vážou na místo trv.bydliště. Když ale prokážeš že se déle než tři měsíce vyskytuješ mimo trvalé bydliště, mohou ti to odpustit (což jsem si raději nechala potvrdit písemně, aby to po mě dodatečně nevymáhali). Toto teď platí nějak od nedávna, protože do té doby mě neustále naháněly z různých městských úřadů. Např. odstěhovala jsem se do prahy, platila popelnice tam, matka mě z jejího bytu odhlásila a milí drazí na MÚ Vyškov mi to po pár letech sečetli, nahodili penále a poslali mi pěknou pálku na zaplacení. Je to děs od doby co oficiálně není přechodné bydliště :pocitac: :zed: :zed: nesnášim tyhle byrokratické srajdy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
21.7.10 14:01
veras píše:
Dobre ale kdyz ten byt,patry pronajimateli(je vlastnikem nemovitosti)tak za sluzby(popelnici atd.)se plati pronajim.?tak potom co stim ma mest.urad spolecnyho?
Aspera píše:
U nás platí také každý kdo má ve vesnici trvalý pobyt. To jestli tam bydlíš nebo je tvoje věc.

Tohle slyším poprvé, že by se za popelnice platilo pronajímateli, pokud máš v obci trvalé bydliště. Jak my tak naši jsme v nájmu, našich byt nepatří obci a stejně ji platí poplatky. Nájemce to nezajímá, není to jeho starost, on tam trvalé bydliště nemá.
Na tohle bych si dala pozor. Vy možná nakrásně platíte poplatky, ale dostává je taky obec? Aby časem nepřišel účet na pár tisíc, že 5 let už od Vás nic neviděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
21.7.10 14:07
Pronajimatelovy plati najem plus na osobu sluzby a v tom je uz i ta popelnice nebo-li odpad pocitana
Aspera píše:
veras píše:
Aspera píše:
Tohle slyším poprvé, že by se za popelnice platilo pronajímateli, pokud máš v obci trvalé bydliště. Jak my tak naši jsme v nájmu, našich byt nepatří obci a stejně ji platí poplatky. Nájemce to nezajímá, není to jeho starost, on tam trvalé bydliště nemá.
Na tohle bych si dala pozor. Vy možná nakrásně platíte poplatky, ale dostává je taky obec? Aby časem nepřišel účet na pár tisíc, že 5 let už od Vás nic neviděli.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
21.7.10 14:16
prechodne bydliste uz neexistuje?Hmm tak to je teda super,kdyz jsem si zadala o rod.pris. na urade v Cr, a rikala sem ji ze jsem v zahra.prechodne,tak nic nerikala,ze by prech.pobyt uz neexistoval,a na mestsk.urade tak se taky nedivily kdyz jsem rikala ze ziju v zahr.,a mam tam prechodny pobyt :nevim:
Romaelka píše:
jo tohle jsem taky řešila strašně dlouho… ty popelnice se obecnou vyhláškou vážou na místo trv.bydliště. Když ale prokážeš že se déle než tři měsíce vyskytuješ mimo trvalé bydliště, mohou ti to odpustit (což jsem si raději nechala potvrdit písemně, aby to po mě dodatečně nevymáhali). Toto teď platí nějak od nedávna, protože do té doby mě neustále naháněly z různých městských úřadů. Např. odstěhovala jsem se do prahy, platila popelnice tam, matka mě z jejího bytu odhlásila a milí drazí na MÚ Vyškov mi to po pár letech sečetli, nahodili penále a poslali mi pěknou pálku na zaplacení. Je to děs od doby co oficiálně není přechodné bydliště :pocitac: :zed: :zed: nesnášim tyhle byrokratické srajdy :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
21.7.10 14:21

ahoj, my jsme se odhlasili od popelnic tak,ze jsme jim donesli nejaky doklad o bydlisti v zahranici..nejaky ucet a tak. a jsme odhlaseni na 5let. vubec s tim nedelali zadne problemy ale musis to myslim stihnout do kvetna.manzel takhle platil pokutu,ze to nestihl vcas tak jsme platili cely rok.

• Citovat
  • Upravit
220
21.7.10 14:29
Pockej jak to myslis ze jsi ohlasena od popelnic,a trvaly pobyt mas porad v CR?A muze se zeptat kde bydlis?to si dokladala najem.smlouvu z ciziny a uctenku?promin ze se tak vyptavam :oops:
Lenka76 píše:
ahoj, my jsme se odhlasili od popelnic tak,ze jsme jim donesli nejaky doklad o bydlisti v zahranici..nejaky ucet a tak. a jsme odhlaseni na 5let. vubec s tim nedelali zadne problemy ale musis to myslim stihnout do kvetna.manzel takhle platil pokutu,ze to nestihl vcas tak jsme platili cely rok.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí