Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj jak to je kdyz ziju v zahr.,trv.pobyt mam u rodicu v CR,barak patri pronaj.,tak jak je to s temi poplatky za popelnice,rodice plati ale za me neplati protoze tam nebydlim.V najemni smlouve nejsem napsana
diky
Příspěvek upraven 21.07.10 v 14:17
Ono každé město to má upravené jinak. U nás musí platit každý, kdo má v daném městě nahlášen trvalý pobyt (i když nemá svou popelnici) v Praze se třeba platí za popelnici…
U nás platí také každý kdo má ve vesnici trvalý pobyt. To jestli tam bydlíš nebo je tvoje věc.
u nas staci donest najemni smlouvu (i kopii), ze nebydlis doma a poplatky ti odpusti ![]()
ale priteli to zas u nej nechteji uznat..
Aspera píše:
U nás platí také každý kdo má ve vesnici trvalý pobyt. To jestli tam bydlíš nebo je tvoje věc.
xreni píše:
u nas staci donest najemni smlouvu (i kopii), ze nebydlis doma a poplatky ti odpustiale priteli to zas u nej nechteji uznat..
Některá města prostě nechtěly řešit kolik kdo má popelnic, ale sečetly celkové náklady na odvoz odpadu a vydělili počtem obyvatel a prostě je to dál nezajímá. Ze zákona na to jsou i nějaké limity, nesmí se snad platit víc jak tisícovka ročně ![]()
Chce to zjistit, jak to máte ve vašem městě, třeba je ukecáš, že tam vlastně nebydlíš.
Gina108 píše:
Některá města prostě nechtěly řešit kolik kdo má popelnic, ale sečetly celkové náklady na odvoz odpadu a vydělili počtem obyvatel a prostě je to dál nezajímá. Ze zákona na to jsou i nějaké limity, nesmí se snad platit víc jak tisícovka ročně
Chce to zjistit, jak to máte ve vašem městě, třeba je ukecáš, že tam vlastně nebydlíš.
jo tohle jsem taky řešila strašně dlouho… ty popelnice se obecnou vyhláškou vážou na místo trv.bydliště. Když ale prokážeš že se déle než tři měsíce vyskytuješ mimo trvalé bydliště, mohou ti to odpustit (což jsem si raději nechala potvrdit písemně, aby to po mě dodatečně nevymáhali). Toto teď platí nějak od nedávna, protože do té doby mě neustále naháněly z různých městských úřadů. Např. odstěhovala jsem se do prahy, platila popelnice tam, matka mě z jejího bytu odhlásila a milí drazí na MÚ Vyškov mi to po pár letech sečetli, nahodili penále a poslali mi pěknou pálku na zaplacení. Je to děs od doby co oficiálně není přechodné bydliště
nesnášim tyhle byrokratické srajdy ![]()
veras píše:
Dobre ale kdyz ten byt,patry pronajimateli(je vlastnikem nemovitosti)tak za sluzby(popelnici atd.)se plati pronajim.?tak potom co stim ma mest.urad spolecnyho?Aspera píše:
Tohle slyším poprvé, že by se za popelnice platilo pronajímateli, pokud máš v obci trvalé bydliště. Jak my tak naši jsme v nájmu, našich byt nepatří obci a stejně ji platí poplatky. Nájemce to nezajímá, není to jeho starost, on tam trvalé bydliště nemá.
Na tohle bych si dala pozor. Vy možná nakrásně platíte poplatky, ale dostává je taky obec? Aby časem nepřišel účet na pár tisíc, že 5 let už od Vás nic neviděli.
Aspera píše:veras píše:Tohle slyším poprvé, že by se za popelnice platilo pronajímateli, pokud máš v obci trvalé bydliště. Jak my tak naši jsme v nájmu, našich byt nepatří obci a stejně ji platí poplatky. Nájemce to nezajímá, není to jeho starost, on tam trvalé bydliště nemá.
Dobre ale kdyz ten byt,patry pronajimateli(je vlastnikem nemovitosti)tak za sluzby(popelnici atd.)se plati pronajim.?tak potom co stim ma mest.urad spolecnyho?Aspera píše:
Na tohle bych si dala pozor. Vy možná nakrásně platíte poplatky, ale dostává je taky obec? Aby časem nepřišel účet na pár tisíc, že 5 let už od Vás nic neviděli.
Romaelka píše:
jo tohle jsem taky řešila strašně dlouho… ty popelnice se obecnou vyhláškou vážou na místo trv.bydliště. Když ale prokážeš že se déle než tři měsíce vyskytuješ mimo trvalé bydliště, mohou ti to odpustit (což jsem si raději nechala potvrdit písemně, aby to po mě dodatečně nevymáhali). Toto teď platí nějak od nedávna, protože do té doby mě neustále naháněly z různých městských úřadů. Např. odstěhovala jsem se do prahy, platila popelnice tam, matka mě z jejího bytu odhlásila a milí drazí na MÚ Vyškov mi to po pár letech sečetli, nahodili penále a poslali mi pěknou pálku na zaplacení. Je to děs od doby co oficiálně není přechodné bydliště![]()
![]()
nesnášim tyhle byrokratické srajdy
ahoj, my jsme se odhlasili od popelnic tak,ze jsme jim donesli nejaky doklad o bydlisti v zahranici..nejaky ucet a tak. a jsme odhlaseni na 5let. vubec s tim nedelali zadne problemy ale musis to myslim stihnout do kvetna.manzel takhle platil pokutu,ze to nestihl vcas tak jsme platili cely rok.
Lenka76 píše:
ahoj, my jsme se odhlasili od popelnic tak,ze jsme jim donesli nejaky doklad o bydlisti v zahranici..nejaky ucet a tak. a jsme odhlaseni na 5let. vubec s tim nedelali zadne problemy ale musis to myslim stihnout do kvetna.manzel takhle platil pokutu,ze to nestihl vcas tak jsme platili cely rok.