Poporodní asistentky domů

146
26.4.15 18:32

Poporodni asistentky domu

Ahoj holky, jak to mate nebo řešíte poporodni asistentky, co chodí na kontrolu a pomoc domu? Mi totiž ani Tyndareós ani dr. Která mě propouštění z porodnice o tom neřekli půl slova.. A jeste jeden dotaz, jaké vám vyhovují plenky na novorozenatko? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1053
26.4.15 18:40

Ja uprimne nikoho doma nepotrebovala :mrgreen: prisla akorat pediatricka, zkontrolovala, rekla, kdy se mame ukazat u ni v ordinaci a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
26.4.15 18:41

Nikdo takový ke mně nikdy nepřišel. Plenky mi nejvíc vyhovovaly hadrové,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
26.4.15 18:51

A oni chodí jo 8o k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
26.4.15 18:54

Prý chodí, aby zkontrolovali, jak se zaviněné dělohy, hojí síti atd a když matka potřebuje s něčím pomoci, tak poradí a ukáže. Já taky zatím nemám potřebu nějakou mít, ale prý je to normální, ale spis mě to zajímá z toho mého zdravotního hlediska, aby vse po porodu bylo v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
26.4.15 18:57
@Evuliska píše:
Prý chodí, aby zkontrolovali, jak se zaviněné dělohy, hojí síti atd a když matka potřebuje s něčím pomoci, tak poradí a ukáže. Já taky zatím nemám potřebu nějakou mít, ale prý je to normální, ale spis mě to zajímá z toho mého zdravotního hlediska, aby vse po porodu bylo v pořádku

Zdravotní stav mi kontrolovali naposled v porodnici, pak jsem měla jít až za půl roku na kontrolu na gyndu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
26.4.15 19:04

K nám přišla, protože jsem rodila ambulantně. Ale samozřejmě si to člověk zaplatí. Pokud ale není problém (kojení…), tak asi není důvod. Myslím, že žena pozná, jestli je s ní něco v nepořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
26.4.15 19:11

Nechodí, to už je 20 let zrušené :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
26.4.15 19:18

V porodnici, kde jsem rodila první dítko mi nikdo návštěvu popor. asistentky nenabídl, v jiné porodnici s druhým dítkem si se mnou asistentka rovnou domluvila termín návštěvy. Upřímně, návštěva mi v podstatě nic nedala, kdybych měla zdravotní problém, stejně ho řeším v nemocnici a laktační poradkyně je na telefonu v podstatě kdykoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
26.4.15 19:19

@jizvíková není :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
26.4.15 19:41

@Evuliska v zahraničí je tahle praxe běžná, porodní asistentky se starjí v těhotenství, během porodu i po něm, v čr to moc běžné není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
26.4.15 19:55

@Evuliska Není nic zrušeného, funguje to. Ze zákona pokud si platíš zdravotní pojištění máš nárok na 3 návštěvy PA u tebe doma v šestinedělí. Platí to pojištovna. Kontrolují zdr. stav maminky (poporodní poranění a tak), zkouknou kojení, zváží mimčo třeba před a po kojení, aby se vidělo, jak bumbá. Poradí se vším možným, jak nosit mimčo, jak na prdíky, jak držet mimi, polohy na kojení a tak. Takže určitě doporučuji využít…ne každá maminka ale o této možnosti ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
26.4.15 20:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
26.4.15 21:01

:palec: :palec: Ja si taky myslím, ze to není až tak špatně, kor když to platí pojišťovna, tak se vždycky člověk muže něco priucit, já jsem třeba jako prvorodicka chytrá z nebe nespadla, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
27.4.15 08:13

@Evuliska Za mě je to určitě fajn služba. Už jenom takový pocit uklidnění, že mimčo správně kojím a že vybumbá dostatek mlíčka. Poradila, co mohu dát na prdíky (laktobacily, espumisan a tak). Na poslední návštěvě ukázala i nějaké malé cvičení s mimčem na míči…Zkontrolovala mi šití, protože se mi tam udělal u šité rány pupínek ze zarostlého chloupku a bolelo to jak čert, myslela jsem, že nevypadaly stehy a ono jen chloupek…A kdyby se po první návštěvě PA nezdála, nesedla si s maminkou, tak další návštěva se nemusí domlouvat…nikdo nikoho nenutí, ale proč nevyužít něco, na co má maminka nárok. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí