Poporodní splín?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.8.12 10:46

Poporodní splín?

Ahoj maminy, potřebuju se vypovídat, poradit, povzbudit. Včera jsem se chovala jako úplný blázen, vůbec se nepoznávám… Malá pořád nespinkala, manžel zase celý den pryč, byla jsem už úplně na nervy, malou jsem uspala, za pět minut se zase vzbudila a začla se vztekat, najíst nechtěla, čaj taky dostala, ale jak jsem jí začla uspávat, hned začla pištět, jako kdybych jí něco dělala. Chytla jsem nerva, položila jsem jí do postýlky a šla se vyvztekat do koupelny, aby mě neslyšela. Když jsem si krájela chleba a měla jsem v ruce ten nůž, napadlo mě, že kdybych se podřezala, byl by konečně klid. Ale nikdy bych to neudělala, kvůli malé a i tak vim, že je to blbost. :zed: :zed: :zed: Pak začla v postýlce plakat, tak jsem si ji vzala a začla jsem bulet jak úplnej blázen, furt jsem opakovala „beruško co chceš, co ti je…“ To už jsem se vážně zbláznila, nebo to přejde? Malá má skoro 3 měsíce, může to být ještě popoprodní splín? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sad 1
1.8.12 11:00

Tak tuhle situaci, kdy jsem držela malou v náručí a ptala se sama sebe, proč zrovná já…proč pláče, jestli jsem dobrá máma, a brečela jsem a byla na nervy jsem zažívala skoro celých 8 týdnů. Teď už to bývá lepší, protože jen nepláče, taqk jako dříve. Ale když je toho moc, stává se mi to ještě teď. Má 9 týdnů. Ono je toho prostě asi někdy moc…drž se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.12 11:04

Ahoj zakladatelko,

úplně chápu tvojí situaci - tvůj stav, přesně tímto samým jsem si prošla i já. Synovi je 9 mešíců a ještě teď někdy, ale už jen opravdu málokdy na mě zas dolehle splín a řádím jak smyslůzbavená :(.. Pokud jsi 3 měsíce poporodu tak bych řekla, že určitě je to poporodní splín. Kdyby to néjak trvalo, zkus vyhledat pomoc, já jsem navštívila kinezioložku, ale myslím, že to pro mě bylo málo. Nyní jsem na půlku srpna objednaná k psychiatrovi. Sice už je mi poměrrně dobře, ale stejně se sem tam objeví můj nezladatelný záchaz vzteku a agrese :( otravuje mi to život a chci s tím něco dělat a sama nevím jak!.. Uvidíš jak se to bude vyvíjet dál, já jsem to měla hned jak jsme přišli z porodnice a hrozně často. U tebe to bylo teď poprvé… Držím palečky ať to zvládneš a je brzy lépe :hug:

• Citovat
  • Upravit
325
1.8.12 11:05

Jsi normální, kliiiid - no já bych to spíš viděla na nevyspání, stereotyp a klasické vyčerpání z miminka… Mám dvě mmalinké děti 13 měsíců od sebe a třeba dnes v noci se budili na střídačku a řvali jeden po druhým - nad ránem už jsem na malého zaječela že už jako dost a pak v posteli brečela, že už nemůžu ať si je někdo aspoň na jednu noc vezme že chci jen malilinko občas spát :lol:… Jinak jsem kliďas a děti zbožňuju nade vše, ale jsou prostě dny, kdy se to sejde a my jsme holt jenom lidi :palec: Mě pomáhá občas děti nechat manželovi a vyrazti posedět s kamarádkama - případně dát děti babičce a vyrazit ven s manželem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
1.8.12 11:09

To znám, je to nápor na nervy, 24 hodin denně v zápřahu, chce to čas, zlepší se to. Já to mám občas ještě ted po roce, když se prcek vzteká a visí mi za nohu

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.8.12 11:16

Děkuju za povzbuzení, už jsem myslela, že mi hráblo :nevim: :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.8.12 21:56

Holky, já mám 4 měsíčního kluka a holčinu 1,5. Minulý týden jsem chtěla pozřít plato antidepresiv. Naštěstí manžel vřas zasáhl. Odvezl mě k psychiatrovi, zastavili laktaci a navíšíl AD.Ale nyn mám stavy, teda konkrétně včera nemohla jsem malého uspat, když jsem ho uspala znova řev, začala jsem s ním třepat. Už to je třetí noc, co skoro nespí:(Najednou do mě vjel vztek následně lítost, jak jsem nemožná a neschopná matka. Pak jsem začala brečet jaký jsem vůl, manžel je mimo republiku, holčinka má to svoje vztekací období:-( Mám zavolat na :oops: :oops: :oops: :oops: psychiatrii?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.12 07:28

¨Co si o tom prosím myslíte? :oops:

• Citovat
  • Upravit
3069
12.8.12 20:03

Jako bych se v tom našla… Měla jsem to stejně. Všechny maminy nadšené že mají miminko u sebe a já chtěla skákat z mostu. Taky bych to neudělala ale v té situaci kdy je člověk unavený, sám na domácnost i nového člena v ní… a miminko furt pláče a přitom mu zdánlivě nic nechybí.. Ale určitě to bude dobré. U nás se to zlepšilo ze dne na den. Jako mávnutím kouzelného proutku. Hlavně vydrž. Nic jiného prostě neporadím. O to více si pak užiješ mateřství. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.8.12 20:20
@Anonymní píše: ¨Co si o tom prosím myslíte? :oops:

Pokud cítíš, že to nezvládáš, tak zavolej. Nemůže ti pomoci někdo z rodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
we
45
21.8.12 16:53

Ahoj, no já měla něco podobného ještě před měsícem.. to byli malé dva měsíce. Když už jsem byla vyčerpaná takhle a pak to na mě přišlo..pláč a už jsem si něvěděla rady stejně jako ty.. ted už to ustalo tak nějak. Ted jí jsou tři měsíce. To nebude asi poporodní deprese, ale spíš nervy dělaj svoje.,každej začátek je těžkej, chce to překonat a být hlavně v klidu a silná, už kvuli malé. Někdy hold brečej jen tak, anebo je třeba nafouklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vr
19
24.8.12 22:29

ale ty se nezblázníš

Spíš se podle mého názoru jedná o to že chtěla prso a nebo větry. ale nejpravděpodobnější bohužel je že cejtila že ti :twisted: :twisted: není dobře a tak jsi to vlastně přenášela na ní musíš se držet já jsem si s tím prošla v 19.letech a když jsi vzpomenu na sebe jak jsem to zvládla uplně sama bez nějakých velkých problému tak se směju maminkám kterým je okolo 30a neví si rady najednou by si přaly aby byl pán bůh a mohly se na někoho obrátit takže drž se a hlavu vzh :potlesk: ůru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat