Popření otcovství 2015

37
11.6.15 12:18

Popření otcovství 2015

Chtěla bych se zeptat. Jsem rozvedená a mám s bývalým mužem syna 5,5 roku. Manžel nás vyhodil, když synovi bylo 10 měsíců. Odvezl mne i se synem k babičce, kde nám vyskládal tašky… Našla jsem si nového přítele, který syna miluje, věnuje se mu. Náhodou jsou si i podobní. Můj bývalý přišel po téměř šesti letech s tím, že syn není jeho. Jsme rozvedení. Podává tedy žalobu o popření otcovství. Vyhrožuje mi, že pokud syn není jeho, mám se připravit, že bude chtít zaplatit výživné za všechny ty roky… že si nechá zaplatit psych. újmu… Syna má cca 1× za 3 měsíce, někdy i déle na jednu noc… Jsem přesvědčená, že syn je jeho, nenapadla mne opravdu žádná situace, že bych někdy ujela, nikdy jsem neřešila že by syn byl někoho jiného… Ale zajímá mne i co by bylo kdyby se prokázalo že jeho není? Na co by měl bývalý nárok? Myslela jsem, že spotřebované výživné se nevrací.? Jsem z toho vyřízená, navíc synovi řekl, že se s ním loučí atd… akorát dělá problémy. Prosím o radu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
11.6.15 12:23

Tak pokud ses si jista ze je jeho, at zkousi co chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
11.6.15 12:23

Pokud je opravdu jeho, zaplatí si soudní výlohy a další. Z rodného listu jej nesmaže.
V případě, že není jeho, záleží jak hodně dobrého právníka si pořídí a co z tebe vše může vytřískat. Je spousta možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.6.15 12:25

Ted se te nechci nejak dotknout, ale jestli uvazujes na co by mel narok a jestli se vraci vyzivne, tak mi neprijde, ze bys si byla uplne jista, ze je opravdu otec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
11.6.15 12:25

Kdyby sis byla stopro jistá že je jeho tak se ani neptáš… udělají mu snad test DNA a ten nekecá…
hele nám můžeš říct pravdu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.6.15 12:28

A k tomu vraceni vyzivneho - pokud se nic nezmenilo novym zakonikem, tak vyzivne se opravdu nevraci. jedina moznost je pro toho „otce“, aby zadal nahradu po skutecnem biologickem otci. jenze ten je vetsinou neznamy.
pripadne, pokud by prokazal, ze ho matka ditete uvedla v omyl vedome a chvalne, tak zalovat ji pro podvod, coz v pripade, ze jste byli manzele, je mimo misu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
11.6.15 12:29

A proc te vystehoval i s vecma? Nesouvisi to nejak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.6.15 12:32

Jsem si jistá, nikdy jsem neřešila že bych měla pochybnosti, ale už jsem z toho uplně blázen :D navíc mi vyhrožuje vším možným, tak mne zajímá jestli opravdu jen vyhrožuje… chce třeba abych si změnila příjmení atd… ještě nemá v ruce žádné důkazy a už se se synem rozloučil. Teď jsme skončili se synem v nemocnici ani se nezeptal co se mu stalo. Navíc jsem těhotná a opravdu nechci chodit po soudech kvůli jeho výmyslům :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.6.15 12:33

Prostě jednoho dne řekl, že se můžeme vystěhovat. Já jsem byla celé manželství doma, on chodil s kamarády, ponižoval mne, říkal že na můj ksicht se nedá dívat, že jsem hnusná tlustá… On byl ten, co podváděl, a ted si navíc vymyslí toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
11.6.15 12:37
@geleti píše:
Prostě jednoho dne řekl, že se můžeme vystěhovat. Já jsem byla celé manželství doma, on chodil s kamarády, ponižoval mne, říkal že na můj ksicht se nedá dívat, že jsem hnusná tlustá… On byl ten, co podváděl, a ted si navíc vymyslí toto…

Se mu už si nechce platit alimenty. Prachy by raději strkal do jiných slečen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.6.15 12:39

Tak pokud jsi si jista, tak se tim vubec nezabyvej, s nejvetsi pravdepodobnosti jen vyhrozuje a ani to k soudu neda. mimochodem na to ma uz jen pul roku, lhuta je do 6 let ditete.
i kdyby to k soudu jeste stihnul podat, tak saoud taky nenaridi testy DNA kazdemu, kdo to poda. soudce by zvazil, jestli ma otec nejaky zavazny dukaz nebo svedectvi, ze by dite jeho byt nemelo. az kdyby existoval skutecne podnet pro takovou pochybnost (jeho „pocit“ fakt neni dukaz), tak by naridil testy DNA. pokud by se tak stalo a testy by povtrdily, ze otcem skutecne je, tak on zaplati veskere vylohy. takze pokud jsi si jista, tak si v pripade jeho zaloby vem pravnika a nech se zastupovat a k soudu vubec nemusis.

mimochodem, pokud se byvaly manzel chova takto a dlouhodobe a ty mas stabilni vztah, kde se novy partner chova k synovi jako k vlastnimu, tak bych vazne zvazila moznost „adopce“ novym partnerem. ten byvaly by na to mohl pristoupit, kdyz se stejne se synem rozloucil, ten novy snad taky a syn by aspon mel klid. protoze nedokazu si predstavit, co tohle musi v te detske hlavicce zanechat za stopy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.6.15 12:44

Mám přítele je úžasný, vychovává ho vlastně od jeho 10 ti měsíců. Bývalý přišel s tímhle výmyslem vlastně po pěti letech… Byla jsem z toho naprosto v šoku, protože si ho bral na noc k rodičům a nic neříkal a přivezl mi druhý den a vyrukoval na mne s tímhle. Tak mne zaskočil, že jsem dva dny nespala a opravdu pátrala, jestli jsem někde neujela ale fakt mi nic nenapadlo, protože jsem opravdu nikam nechodila, ale je to takový šok že si pak přijdu už jako blázen. Paradox je, že nechce přistoupit na to, aby si ho přítel nechal napsat na sebe… Mne bývalý tvrdí, že zjistil, že je neplodný.. Na moji otázku že chci tedy vidět vyšetření od lékaře kde bude test spermíí genetika atd řekl, že mu to dělal známý a nic v ruce nemá a navíc přišel s fotografií syna a mého přítele a tvrdí mi, že mu nějaký dr. řekl, že na fotce je otec se synem a tvar lebky se shoduje na 95%…spíš si myslím, že mu někdo ukázal fotku a vtloukl mu do hlavy, jak moc si jsou podobní a vrtá mu to hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.6.15 12:46

Já jsem mu navrhla, že můžeme podstoupit test DNA mimosoudně - trio test otec matka dítě, ale přijde mi, že mu jde jen o to vyloženě se soudit a podle podoby - syn je příteli opravdu podobný mu ruplo v hlavně a je přesvědčený, že syn není jeho ale mého přítele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
11.6.15 12:47

On si taky možná myslel, že když tě opouštěl, tak věřil, že do konce života zůstaneš sama a nikdo tě nebude chtít. Teď zjistil, že jsi zase těhotná s novým přítelem a ejhle, něco v něm hnulo a začíná kopat kolem sebe a dělat neplechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
11.6.15 12:48

Vy jste nemeli dlouhodoby vztah? porad to zni jako ze pochybujes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna