Popření otcovství 2017

Anonimka5621
6.6.17 19:27

Popreni otcovství 2017

Dobrý den řešil tady někdo popření otcovství??? Platí se něco??? A jde to před porodem???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.6.17 19:55

@Anonimka5621 já to řešila. Ale já byla jeste v ochranné lhůtě manzelstvi po rozvodu. řešit se to muselo až po narození dítěte. Byl to-dnes uz to ani jinak nejde.jde o klasický soudni proces, takže pravnicka napsala žalobu na bývalého manžela a pak jsme museli k soudu (kolek 2000).

• Citovat
  • Upravit
5720
6.6.17 20:36

@Anonimka5621 dobrý den přesně tohle to Mě čeká malá se narodí nejpozději do 4tydnu už jsme s právnickou domluveni jelikož nemám po rozvodu víc jak 300 dní je dítě prý automaticky ex s tím s partnerem nesouhlasíme a proto jde to až po porodu dřív ne bohužel se musí obrátit na soud partner přizná otcovství já urcim za otce partnera a ex to vyvrati prý to celé bude stát 5 000,– :roll: po soudě s papírem od soudu teprve smím jít na matiku a malé prepiši rodný list napíši opravdového tátu do rl a opraví příjmení a napíši i jméno neb z porodnice v rl bude mít jen příjmení po ex jméno ji tam prý nenapíši žádný :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonimka5621
6.6.17 20:50

@Iveetka 5000??? Za co?? :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.17 21:16

@Iveetka nevím…možná je to u každého soudu jiné, ale u nás vážně jen 2000.je dobré se k soudnímu stání dostavit všichni tři. zakonny otec, biologický otec a matka.pak je to jen na jedno stání a s platností ihned.
Moc jsem se toho bála, bylo mi to strašně nepříjemné, ale bylo to hned za náma.
Soudce napíše papír a ten automaticky poputuje na matriku, kde vystaví nový rodny list s novým příjmením (pokud budete chtít jiné) a se jmenem pravého otce.
Mám to čerstvě za sebou, cca 3týdny, takže info jsou spolehlivé.

Nerozumím, proč by dítěti nenapsali žádné jméno??? To je nějaký blud…
My jsme kvůli jménu vypisovali s byvalym manželem žádost z matriky a když bych ho do žádosti o jméno podepsala já, taky by se nic nedělo…nechtějí ověřené podpisy-nic…

• Citovat
  • Upravit
66
6.6.17 22:01

Ja mela stejny problem, tak jsme to vyresili svatbou. Nemusela jsem se tahat po soudech a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonimka5621
6.6.17 22:04

@petszka to jsme chtěli taky ale nejsou finance :( a u toho soudu se nedělají testy otcovství že ne???

• Citovat
  • Upravit
66
6.6.17 22:10

Na co finance, vsak staci vzit jen svedky a domluvit si nejblizsi termin u nas se teeba soboty neplati a pak staci obed vim ze jedni znami ona se vdavala v zadradnikach on v riflich a na hostinu sli se svedkama do kfc, talze v tomhle byvh problem nwvidela prstynky swzenes do 500kc i mene a v dnesni dobe se ani na ty prstynky nwhraje, kamaradi si nechali udelat tetovani. Talze o penezich to neni. A staci papir a nikdo sw te uz na nic ptat nebude a hostina se muze udelat az na to penoze budou ???? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.6.17 23:51
@petszka píše:
Na co finance, vsak staci vzit jen svedky a domluvit si nejblizsi termin u nas se teeba soboty neplati a pak staci obed vim ze jedni znami ona se vdavala v zadradnikach on v riflich a na hostinu sli se svedkama do kfc, talze v tomhle byvh problem nwvidela prstynky swzenes do 500kc i mene a v dnesni dobe se ani na ty prstynky nwhraje, kamaradi si nechali udelat tetovani. Talze o penezich to neni. A staci papir a nikdo sw te uz na nic ptat nebude a hostina se muze udelat az na to penoze budou ???? ;)

Přesně tak, než podstupovat martyrium se soudy a dat dva tisíce za kolek, tak bych raději za ty dva tisíce se došla oddat a s kamaradama/s někým z rodiny jako svědkama pak na dobry obed. Oslava svatby pro rodinu/kamarády se muze udělat kdykoliv po porodu a/nebo pri lepších financích…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna