Poprvé na hory

3542
25.1.12 14:34

poprvé na hory

Letos chceme jed poprvé na hory… mám tříletou dceru a sama jsem na horách nikdy nebyla, takže bájo. Na jednu stranu se těším, na druhou z toho mám celkem obavy. Teď je otázka zda lyže koupit či celý komplet jen vypůjčit a hlavně co vše sebou na hory brát.. pojedeme jen na prodloužený víkend… poraďte mi prosím, děkuji.
Přemýšlím, že si zajistím instruktora, sice s námi pojede někdo, kdo lyžovat umí, ale podle mého z toho moc mít nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
25.1.12 14:38

Ja pokud bych jela na hory poprve,tak bych si komplet pujcila a svemu diteti taktez.Prece jen je to poprve a nevite,jestli vas to bude bavit ;) Kdyby jo,priste uz si muzete koupit vlastni :)
A urcite bych sla do instruktora,pokud lyzovat neumite!Da vam aspon poradne zaklady a vysvetli co a jak.Urcite je pro dite lepsi poradny instruktor,nez nejaky kamarad i kdyz lyzovat umi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
25.1.12 14:44

Pajulee22 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
25.1.12 15:16

Urcite instruktora, udelali jsme to take tak. Rodicum deti frflaji, k instruktorovi maji vetsi respekt :mrgreen: a hlavne je instruktor nenauci nejake chyby.
Vystroj bych pujcila. Lyze by mohla pouzit klidne jeste i dalsi rok, ale to se neda rict o lyzarskych botach. I kdyz i ty se daji dneska koupit zvetsovaci. Taky samozrejme zalezi, jak casto hodlate lyzovat. Jestli to bude jednorazovka, tak urcite pujcit, pokud hodlate byt na svahu kazdy druhy vikend… tak bych tu koupi asi zvazovala :palec:
Jinak my porizovali vzdycky ojete lyze a koupili je primo v te pujcovne za velmi dobrou cenu, dalsi rok nam je vymenili za vetsi, doplatili jsme minimum. Zeptejte se, mozna budou taky ochotni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
25.1.12 15:18

Lyžařské vybavení - boty, lyže, helmu zatím určitě půjčit. Za prvé děti rychle rostou a kupovat každý rok dva nové…takhle to máš za pár stovek. Instruktora doporučuji, oni vědí, jak na děti a hlavně děti z nich mají větší respekt a víc je poslouchají :-) Uvidíš, bude stačit pár hodin a půjde to :-)
Jinak pod helmu doporučují vzít dítěti nějakou hodně slabou čepici (nebo se prodávají i kukly) a co se týká brýlí tak uvidíš podle počasí…ty se nepůjčují, ale pokud by mělo nějak sněžit nebo foukat nebo naopak pálit sluníčko, tak je lepší je koupit, ale to se dá na místě, mívají je v půjčovnách. Co se týká oblečení, to určitě představu máš :-)

Příspěvek upraven 25.01.12 v 15:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
25.1.12 15:18
74paja píše:
Urcite instruktora, udelali jsme to take tak. Rodicum deti frflaji, k instruktorovi maji vetsi respekt :mrgreen: a hlavne je instruktor nenauci nejake chyby.
Vystroj bych pujcila. Lyze by mohla pouzit klidne jeste i dalsi rok, ale to se neda rict o lyzarskych botach. I kdyz i ty se daji dneska koupit zvetsovaci. Taky samozrejme zalezi, jak casto hodlate lyzovat. Jestli to bude jednorazovka, tak urcite pujcit, pokud hodlate byt na svahu kazdy druhy vikend… tak bych tu koupi asi zvazovala :palec:
Jinak my porizovali vzdycky ojete lyze a koupili je primo v te pujcovne za velmi dobrou cenu, dalsi rok nam je vymenili za vetsi, doplatili jsme minimum. Zeptejte se, mozna budou taky ochotni…

No vzhledem k tomu, že nevím, jak to dopadne… raději se poohlédnu o půjčovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
25.1.12 15:20
Gina píše:
Lyžařské vybavení - boty, lyže, helmu zatím určitě půjčit. Za prvé děti rychle rostou a kupovat každý rok dva nové…takhle to máš za pár stovek. Instruktora doporučuji, oni vědí, jak na děti a hlavně děti z nich mají větší respekt a víc je poslouchají :-) Uvidíš, bude stačit pár hodin a půjde to :-)
Jinak pod helmu doporučují vzít dítěti nějakou hodně slabou čepici a co se týká brýlí tak uvidíš podle počasí…ty se nepůjčují, ale pokud by mělo nějak sněžit nebo foukat nebo naopak pálit sluníčko, tak je lepší je koupit, ale to se dá na místě, mívají je v půjčovnách. Co se týká oblečení, to určitě představu máš :-)

o oblečení představu mám toho bych se nebála… ale já si budu muset sehnat instruktora i pro sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.1.12 15:21

vem opalovací krém, brýle, dvojí teplé oblečení na sníh, nepropustné boty, pekáč pro malou, protože takhle malý dítě na lyžích vydží max 1-2 hodiny. Pak určitě pro tebe instruktora - ale musíš mít hlídání pro dítě. Vybavení si na horách pujč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
25.1.12 15:26

Mofiz neboj instruktor se najde i pro tebe :) U nas jsou ty samy jak pro male deti,tak pro dospelí :)
Jako nasemu jsou 2 roky a 4 mesice a minuly vikend vydrzel na lyzich tak 1,5 hodky…on by teda vydrzel i dyl,ale me uz to pak nejak nebavilo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
25.1.12 15:29
Pajule22 píše:
Mofiz neboj instruktor se najde i pro tebe :) U nas jsou ty samy jak pro male deti,tak pro dospelí :)
Jako nasemu jsou 2 roky a 4 mesice a minuly vikend vydrzel na lyzich tak 1,5 hodky…on by teda vydrzel i dyl,ale me uz to pak nejak nebavilo :D

já z toho mám celkem obavu, snad ji to bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.1.12 15:30

Ahoj, na poprvé jsem si lyže půjčila a hned jsem pak kupovala svoje :lol: Otázku, zda z toho ten, kdo tě bude učit, něco bude či nebude mít, jsem taky trošku řešila a bylo mi řečeno, že to dotyčné baví, tak ať si dam pohov :lol: Je fakt, že když jsem pak učila další lidi, taky jsem to nebrala jako zkažený den na sjezdovce, byla to fakt dobrá zábava (a nemyslím tím na účet nováčka) :palec: Pro dítě bych 100% volila školičku. Jednak instruktoři ví, jak správně učit děti a jednak jsou na chráněném místě před ostatními lyžaři. A ty budeš mít čas sama na sebe a své učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
25.1.12 15:33
Háta_x píše:
Ahoj, na poprvé jsem si lyže půjčila a hned jsem pak kupovala svoje :lol: Otázku, zda z toho ten, kdo tě bude učit, něco bude či nebude mít, jsem taky trošku řešila a bylo mi řečeno, že to dotyčné baví, tak ať si dam pohov :lol: Je fakt, že když jsem pak učila další lidi, taky jsem to nebrala jako zkažený den na sjezdovce, byla to fakt dobrá zábava (a nemyslím tím na účet nováčka) :palec: Pro dítě bych 100% volila školičku. Jednak instruktoři ví, jak správně učit děti a jednak jsou na chráněném místě před ostatními lyžaři. A ty budeš mít čas sama na sebe a své učení.

tak to jsi mne uklidnila já z toho mám fakt strach, aby to pro něj nebylo spíš za trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
25.1.12 15:52

Neboj, až nasedneš na lanovku, adrenalin ti pomůže :lol: prvních pár chvil se ti budou klepat nohy, budeš si připadat jak nemehlo, za chvilku zjistíš, jak se lyže chovaji, povede se ti první oblouček na stranu, která ti půjde líp, pak se budeš mordovat s obloučkem na druhou stranu a jak se ti povedou 2 za sebou, hurá na lanovku, nahoru na kopec a jezdit už jen celou sjezdovku. Je to paráda.
Měla jsem výhodu, že mě učili lidi, co lyžujou velmi dobře. Narvali mi starý typ lyží - rovné klasické lyže, kratší carvy mi zakázali a já se s tim mordovala :cert: bokem vyšlapat kousek nahoru, pokus o obloučky, bokem nahoru, pokus o obloučky, a bez hůlek a s hůlkama, pěkně dole na konci sjezdovky, takže vše u lanovky na očích čekající frontě :mrgreen: Ale měli pravdu, na klasických lyžích se člověk naučí doopravdy lyžovat, carvy jedou samy, což pro začátek není moc dobré pro techniku lyžování a vypořádávání se s ledovýma plotnama a tak. Hodně štěstí a ať vás to baví obě :pankac:

mofiz píše:
Háta_x píše:
Ahoj, na poprvé jsem si lyže půjčila a hned jsem pak kupovala svoje :lol: Otázku, zda z toho ten, kdo tě bude učit, něco bude či nebude mít, jsem taky trošku řešila a bylo mi řečeno, že to dotyčné baví, tak ať si dam pohov :lol: Je fakt, že když jsem pak učila další lidi, taky jsem to nebrala jako zkažený den na sjezdovce, byla to fakt dobrá zábava (a nemyslím tím na účet nováčka) :palec: Pro dítě bych 100% volila školičku. Jednak instruktoři ví, jak správně učit děti a jednak jsou na chráněném místě před ostatními lyžaři. A ty budeš mít čas sama na sebe a své učení.
tak to jsi mne uklidnila já z toho mám fakt strach, aby to pro něj nebylo spíš za trest.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
25.1.12 16:41

Co se tyka obleceni volila bych oddelene zateplene kalhoty a bundu. Kdyz pujdes do bufetu, tak je dost neprakticky, kdyz za sebou taha ten vrsek.
Pod bundu spis tenci mikinku. Kvalitni rukavice, ktere se jen tak nepromoci.
Na hlavu kuklu a mit v zaloze cepici. Kukla se zpoti, abys mohla narazit suchou cepici a ditko ti neprochladlo. Taky mit zalozni suche ponozky a rukavice.
Zapomnela jsem, hulky nepujcujte… stejne ti mali lyzuji ze zacatku bez nich.
Nejdriv se zeptej v pujcovne na cenu a podle toho si vypocitas, jestli se ti vyplati lyze pujcit nebo koupit. Protoze napr. my zacinali lyzovat na Slovensku na Orave a tam stalo pujceni detskeho setu 10 euro/den. A to byla docela dobra cena na lyze a boty. Bylo to mensi stredisko. Takze na vikend se ti to oplati, na cely tyden ne… takze zalezi, na jak dlouho jedete. No a nejlevnejsi je pujcit vybaveni od znamych… ze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
23.2.18 10:41

Kdyby se někomu ještě hodilo, sepsala jsem co nejpodrobnější seznam co na hory s sebou. V prvním odstavci je na jeden klik k dispozici odškrtávací verze seznamu https://bzunda.cz/…krat-v-zime/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí