Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Proc nechcete letět? S detma tak daleko bych autem nejela, já Teda ani bez děti…
Cesta autem do Řecka tedy moc jako dovolená nezní, alespoň pro řidiče
Leda byste to vzali přes Itálii a dál trajektem, ale to byste finančně byli na úrovni letenky
Cesta autem přes balkán a ještě s dětmi, to bych nedoporučovala
My máme všichni z letadel hrozný strach.Několikrát jsme byli u moře vlastním autem s rodiči a malou sestrou a šlo to dobře.Proto bych raději vlastním autem..
Ale byli jsme v Itálii v Lignanu a tam se mi nelíbilo.Raději bych tedy Řecko,Turecko a pod.
Tak to chápu, taky mám strach z letadel
![]()
Turecko ale jinak než letecky nedáš.. pokud Řecko vlastním autem, volila bych tu variantu autem do Bologni (tuším) a dál trajekt do Řecka, ale jednak levné to není, platit auto plus osoby v tom nejjednoduším typu, kde jsou dámské a pánské noclehárny něco na způsob hostelu… Kajuty jsou celkem dost drahý ![]()
V Itálii to chce volit co nejméně profláknutá letoviska a co nejvíc na jihu - Kalábrie a tak. ![]()
Tak jedte do Chorvatska, proc se táhnout az do recka? Ridite oba? Mate Velké spolehlivě auto? Jezdite bezne delší trasy?
Já od ty doby, co jsem jela 2700 km na jeden zátah a bez děti, takový cesty všem vymlouvam.
madi píše:
Tak to chápu, taky mám strach z letadel![]()
![]()
Turecko ale jinak než letecky nedáš.. pokud Řecko vlastním autem, volila bych tu variantu autem do Bologni (tuším) a dál trajekt do Řecka, ale jednak levné to není, platit auto plus osoby v tom nejjednoduším typu, kde jsou dámské a pánské noclehárny něco na způsob hostelu… Kajuty jsou celkem dost drahýV Itálii to chce volit co nejméně profláknutá letoviska a co nejvíc na jihu - Kalábrie a tak.
A kdyby jsme chtěli náhodou do Itálie,je tam někde nějaké místo,kde se Vám líbilo?Kde je aspoň trošku čistčí moře a né hned centrum města?Zase,když jedem takhle sami poprvé,bylo by asi lepší zkusit si to tady někde blízko že?
Veroniko.. to jde těžko říct, kde je čisté moře, to záleží na počasí a dalších věcech.. já byla v Itálii na čtyřech místech - Bibione to bylo asi před dvaceti lety,dneska ztracenej případ
), potom Ligurská riviéra, to je jedno z nejdražších míst ,ale super… pak jsem byla v Martinsicuru, tam taky fajn. I tu nedávno o tom byla diskuse, že si děvčata Martinsicuro chválily… v Kalábrii jsem tedy nebyla, ale v cestovce jsme ji hodně prodávali a lidi tam byli spokojení. Ale je to daleko ![]()
Francie je super, doporučuju projet Azurové pobřeží a pokračovat dál po pobřeží.. ale finančně zas o něčem jiném bohužel a navíc nevím proč, ale Francii cestovky moc nedělají, minimálně - Češi holt jsou nastavení na Chorvatsko a Itálii ![]()
Ono záleží, jak moc se chcete rozsoupnout. Francie je dost draha., hlavně benzin a jídlo.
Na jak dlouho a kdy chcete jet a kolik do toho vrazit?
Ve Francii je drahý ubytování… mimo Azurový pobřeží a tu největší turistickou oblast jsou při pobřeží většinou jen soukromý domy, to není jak v Itálii, kde jeden hotelový komplex nebo apartmánový dům vedle druhýho. A k tomu ubytování v soukromí se u nás v Čechách špatně dostává nehledě na to, že je dost drahý ![]()
Jídlo ve Francii, pokud počítám levnější obchody, ne restaurace, tak ok, dá se to, je to tedy dražší než u nás, ale zas tak velká tragédie ne.
Co se týče benzínu, tak kdykoliv jsme ve Francii byli jak autem tak busem, tak vždycky byl levnější tam než u nás nebo v Německu ![]()
A jo.No já teď našla takový jeden :http://www.ckneckermann.cz/…tem-evropou/?…
Co myslíte? Je to také azurové pobřeží…Jen je to bez jídla,tak přemýšlím,jak se to řeší?To si navaříte dopředu a pak se to převáží v té mrazničce v autě?…Já se asi ptám jako úplné tele,ale jsem z toho vykulená.U nás vždy dovolené zařizoval táta(on je kamioňák-tak ví co a jak,všude se domluví).Jenže s tátou nemluvím a mám už vlastní rodinu,tak to zařizujeme sami.Já u moře párkrát byla.Francie se mi líbila moc (byli jsme kousek od Sait Tropez-Les praries de la mer)Přítel byl sotva na výletě v Praze,tak ten v tom tápe daleko víc jak já ![]()
Budeme na to mít cca 40000. A jsme 3 dospělý a tříletý klučík.
Maminky,
nikdy jsem ještě žádný zájest nezamlouvala a tak v tom trošku plavu. Nebyla jste některá s rodinou v Řecku vlastním autem (tedy né letecky)?Chtěli by jsme nějaké relativně hezké ubytování vhodné pro děti kousek od pláže,né moc drahé a pokud možno plnou penzi.Je to vůbec možné? Uvítám i postřehy a rady týkající se cestování s dětmi poprvé k moři.
Mockrát děkuji.