Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata, poslední menstruaci jsem měla 13.9.2021 2× mi vyšel test pozitivní, čárka byla krásná jasná. Můj cyklus je nepravidelný něco mezi 29-35dní jak kdy. Podle kalkulačky na internetu jsem 5+5. Kdy myslíte je nejlepší se objednat na gyndu? Zatím to nikdo neví jen přítel a je to moje první těhotenství takže hledám rady a názory tady u vás zkušených. Děkuji 😊
Zavolej tam, reknes datum poslední ms a ona te podle toho objedná
, ale ještě bych týden nebo dva pockala, aby slo vidět srdíčko ![]()
Já si tam zavolala s tím, že mi vyšel pozitivní test a ona mě objednala na kdy uznala za vhodné. V den prolídky jsem byla myslím 6+6
Pozor na to.. Já třeba volala sestřičce, že mám pozitivní test a ona " tak zítra tu mám volno.." v tom jsem ji zastavila, že to je snad brzo ne, že nejlíp tak za 2-3týdny.. No a podle toho mě teda objednala.. Tak jak tam budeš volat, řekni že chceš tak za 2-3týdny na kontrolu
I kdyby ti dávala dřívější termín.. To tady pořád čteme, jak mají holky nervy, že nebylo vidět srdíčko a doktor straší potratem atd..
Ať se zbytečně nestresuješ.. ![]()
Jako ideální je 8tt, ale pro svůj klid bych šla spis 2 týdny po zpoždění. Osobně jsem měla vitr z mimodelozniho a tam už by mohlo byt pak pozdě. Staci zkontrolovat uložení a na další kontrole srdíčko.
Me vzala dokonce hned ten den, co jsem zavolala, byla jsem cca 4 + 4. Ale to bylo proto, ze se nam nedarilo pres 5 let. Vubec jsem se nenervovala, ze neni videt srdicko. Doktorka mi v pohode vysvetlila, ze bude videt az treba za 2 za 3 tydny. Ale treba v poslednim tehotenstvi jsem sla az v 9. tydnu dle MS, coz byl realne (dle UZ) 10. tyden.