Poprvé ve školce

8283
13.9.11 11:11

Poprvé ve školce

Ahoj…

Dneska mi šel Kubíček ( 3 roky) poprvé do školky, na zkoušku na 2 hodinky.
Příchod byl v pořádku, vzal učitelku za ruku zamával a šel si hrát, ale když jsme si pro něj šli, paní učitelka nám řekla, že je hodně horkokrevnej, což pro nás není žádná novinka… nechce poslouchat a dělá si co chce. Svačinku nesnědl, napil se trošku mléka a pak nic, což doma není o moc lepší s jídlem…

mám z toho strach. že pokud to bude pokračovat i dál, že nám ho vyloučí.
maminky, měla jste to taky tak některá a dítko se srovnalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3034
13.9.11 11:32

Ahoj
Byl tam poprvé, chce to čas. Hned neuvažuj o vyloučení. Dcerka ve školce taky nejí a to tam chodí už od prvního září a není jediná která tomu jídlu moc nedá. Děti prostě potřebují čas. Svačinky mi tam nejí vůbec a obědu zbaští je pár soust, ale já stále doufám že se to zlepší. Už se párkrát stalo že tam snědla celý oběd :dance: A paní učitelka o ní tvrdí že je tvrdohlavá :mrgreen: Já si myslím že si zvykne a bude to v pohodě neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.9.11 11:33

Mám taky svéhlavé mladší dítko, má necelé 3 roky, do školky ještě nechodí, půjde nejdřív za rok v září..
Ona se ale na veřejnosti projevuje spíš zdrženlivě, co se týče cizích lidí, když jí něco řekne někdo cizí, poslechne..
Ještě nebyla vystavena cizí autoritě, kromě pobytu v MC se mnou, ale teď od října bude chodit sama na kroužek, tak jsem zvědavá, jestli to zvládne(neočekávám problémy, ale v případě problémů tam chodit nebude) a jak se tam beze mne bude projevovat..

Chytrá je jak opice, ale dělá si věci po svém, i přes zákazy a domluvy :mrgreen:
Bývá hodně vzteklá..Já prostě doufám, že z toho vyroste, protože jinak je velice vyspělá a šikovná..

Co se týče vyloučení ze školky, taky jsem přemýšlela, za jakých okolností má právo školka vyloučit dítě třeba i matce, která chodí do práce :nevim: Jestli o tom mohou učitelky rozhodnout sami(o případné nezralosti), nebo musí dítě poslat k odborníkům :nevim:

Nevím, ale vím, že v jedné třídě ve školce, kam chodí můj syn, je nová holčička, jeví se dost „hyperaktivně“, neposlouchá, utíká ze třídy, taky už jsem slyšela mezi maminami o možnosti vyloučení, ale jen v rovině „jedna paní povídala“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
13.9.11 11:36

Tak malej má strašně rád lidi, a děti, je hodně společenskej ale nedej bože když mu někdo chce vzít hračku nebo není po jeho, tak je nepříčetnej, už nevím co s ním a pokud toto bude praktikovat i ve školce tak tam z něj vyrostou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
13.9.11 11:38

Kdyby mi ho vyloučili tak nevím co bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
13.9.11 11:39
zanetka2712 píše:
Tak malej má strašně rád lidi, a děti, je hodně společenskej ale nedej bože když mu někdo chce vzít hračku nebo není po jeho, tak je nepříčetnej, už nevím co s ním a pokud toto bude praktikovat i ve školce tak tam z něj vyrostou

Co se týká jídla, tak neboj, to přijde časem. Terezka tam chodí už týden a stejně hned jak vyjdem ze školky papá svačinu a to tvrdí, že obídek papala celý. Ona se tam prostě nenají pořádně a má hned hlad.

O to půjčování hraček, tak co zkusit chodit do MC nebo někam do dětského koutku. Aby si zvykl, že se věci půjčují a hračky jsou všech? Terezka se zase každého ptá, jestli si to smí půjčit. :roll: takže než se zeptá, přijde jiné dítě a hračku si normálka vezme. Takže taky nic moc dobrýho. Ale to chce čas a ve školce se všichni srovnají, neboj… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
13.9.11 11:41

On mezi děti chodí a často ale takovej je od malička.
Učitelka mě taky uklidnovala, že si musí nejdřív zvyknout ale fakt mám z toho hrůzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
13.9.11 11:46

Byl tam poprvé, na dvě hodiny, a Ty už uvažuješ o vyloučení? To je hodně přehnané… neblbni. Je v novém prostředí, má nárok cítit se nesvůj, nervózní, neklidný… S tím učitelky musejí počítat - je to obrovská změna pro každé dítě, Tvůj syn ji snáší takto, jiné děti zase jinak.

Ošemetné by ale mohlo být to „nechce poslouchat a dělá si, co chce“… Už jsem to tu někde snad i psala v jiné diskusi - dítě, které nastupuje do školky, by mělo mít jakousi emoční zralost, řekla bych. Mělo by vědět, že co řeknout učitelky, to platí, že je prostě poslouchat musí, tak jako rodiče. Musí být schopné podřídit se určité disciplině. Ne každé dítě je tohoto schopné jen proto, že zrovna dovršilo třetí rok…

Ale dvě hodiny první den, to opravdu nemá vypovídací hodnotu. Klid :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
13.9.11 11:48

nepanikař :wink:
náš malý byl (je) to stejné, všude první, musí mít hlavní slovo, všechno musí jít podle něj, ve dvou letech komandoval šestileté na hřišti, cvičení s dětmi jsme vzdali, protože nespolupracoval (všechny děti pěkně podle pokynů, on si jel po svém, dělal prostě to, co ho napadlo a bavilo)
při nástupu do školky taky děs, prvních pár dní jsem vážně uvažovala o tom, že nás asi nejspíš vyloučí, nebo minimálně pošlou do poradny ohledně nějaké poruchy …
malý byl divoký, nechtěl poslouchat, bral všem hračky, když mu je ostatní nechtěli dát, tak je pošťuchoval, bouchal, jednou dokonce pokousal chlapečka … naštěstí máme zkušené a trpělivé paní učitelky a samy mě uklidňovaly, že se to srovná a měly pravdu, srovnalo se to (už nevím, jak dlouho to trvalo, ale měsíc to nebyl)
teď už chodí do školky druhým rokem a bez problémů, je sice pořád divoký, ale poslouchá a přizpůsobil se režimu
neboj, taky se to srovná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
13.9.11 13:09

Já si ale myslím, že je to povahový rys, o tom bych nediskutovala..Některé děti jsou prostě pěkná „éra“..
Já sice doufám, že naše malá se taky časem zklidní, ale jen „v rámci možností“..Bude mít vždy ostré lokty a bude průbojnější, než moje starší dítě..

Malá se drží zkrátka jen od cizích lidí, které nezná..Vypadá, jakoby se styděla, jakoby to byla nejhodnější holčička..
Ale co se týče příbuzných a kamarádek, se kterými jsme často, tak se chová normálně, stačí, aby se trochu otrkala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
14.9.11 18:50

Tak dnešní den ve školce o něco lepší… papal svačinku, asi proto že jsem mu nedala snídani aby tam aspon trochu jedl… a prej i poslouchal i když občas třeba poutíkal jinam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
14.9.11 19:18

Tak nedát snídani jen proto, aby dítě jedlo, to moc neuznávám - a ještě pokud je to k vůli „radosti učitelek“..
U nás ve školce se svačí kolem půl deváté, to by se mi děti vyvrátily..Já taky bez snídaně nikam nejdu, i když si ji někdy musím namazat do ruky na cestu..
A celkově, jde o zvyk, nesnídat není zdravé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
14.9.11 19:31

Jani on stává v půl 8 a tam snídá v 8, a jde mi o to, že mě doma jíst ani nechce, máme problém s jídlem celkově, a dneska jsem se dozvěděla že tam jedl a dokonce sám, což doma ještě nikdy neudělal. Nedělála jsem to kvůli učitelce ale kvůli tomu aby se to naučil a vím pokud bych mu snídani v půl 8 dala tak tam si ani nekousne, až bude chodit na 6 tak snídani mu samozřejmě dám, nejsem máma která dítěti nedá najíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
14.9.11 20:32

Tak to jo..
Syn taky nechodí na 6, chodí na 8, teď už musí, je předškolák, loni chodil na půl 9, právě na svačinu..Ale vstáváme brzy - kolem půl 7, děti prostě mají hlad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
14.9.11 20:36

Je mi jasný, že ho nenechám hlady od 6 do půl 9 i když po pravdě ono by mu to „neuškodilo“, aspon by jedl tak jak má. Unás je jídlo prostě problém a byla jsem dneska štastná když mi učitelka řekl, že mi tam jedl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí