Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, sice už po několikáte, ale i o pět potřebuji pomoct. Syn začne brečet pokaždé, když mu řeknu nedělej to nebo zvýším hlas kdyt zlobí pořád brečí, ted už brečí skoro tři čtvrtě hodiny, nemáte prosím nějakou radu?
Asi moc neporadím, ale můj pětileťák je poslední půlrok taky lítostivý
Ale spíš když na něj něco leze nebo je třeba unavený, dřív se vztekal teď to má takhle. Asi takové období, ale třičtvrtě hodiny teda nepláče ![]()
@MarieOVMUC píše:
Vzij se do nej, asi se te boji
Pořád se mazlí, snažím se být hodná, ale i treba kdyz se ma jit koupat zacne hrozne brecet.
A brečí upřímně nebo spíš z trucu? Mám stejně staré dítě a ted to na mě árkrát taky zkusil, řekla jsem mu, že tohle na mě neplatí, že se budu zlobit ještě víc a zdá se že to pochopil… ale neznám situaci a nebyla jsem u toho ![]()
@Ainy píše:
Asi moc neporadím, ale můj pětileťák je poslední půlrok taky lítostivýAle spíš když na něj něco leze nebo je třeba unavený, dřív se vztekal teď to má takhle. Asi takové období, ale třičtvrtě hodiny teda nepláče
Když se zeptám co se stali, řekne nevím.
@matrina píše:
Pořád se mazlí, snažím se být hodná, ale i treba kdyz se ma jit koupat zacne hrozne brecet.
tak to neznám, nevím co poradit ![]()
@Terlas píše:
A brečí upřímně nebo spíš z trucu? Mám stejně staré dítě a ted to na mě árkrát taky zkusil, řekla jsem mu, že tohle na mě neplatí, že se budu zlobit ještě víc a zdá se že to pochopil… ale neznám situaci a nebyla jsem u toho
Z trucu bych neřekla, spíš vždycky když něco řeknu např: jdeme delat hají, a začne brečet, snažím se ho uklidnit, nechci aby se trápil
Já tohle prý dělala rodičům a protože jsem byla hrozně na prachy (milovala jsem si házet korunky do kasičky)
Tak mi rodiče dali na začátku měsíce 30 kč v korunách a když jsem začala brečet, tak jsem musela korunku vrátit… no a od té jsem brečela jen když mě něco hodně bolelo a nešlo to zadržet ![]()
@jahuhudka píše:
Pošli ho spát ne? Podle mne rozmazlenost
Už spí, uvidíme zítra.
@MarieOVMUC to mu má všechno dovolit a na všechno přikyvovat? To si myslím, že příčina bude někde jinde. ![]()
@matrina Dřív ti to nedělal? Jak reagoval předtím, když ses na něho zlobila? Jinak radu mám, ale nevím, jestli to k něčemu bude - pokud to dřív nedělal, bude třeba obrnit se trpělivostí a počkat, až to zase přejde. ![]()