Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@matrina
Marťi,
vykašli se na ty přemoudřelý nány, který Tě umí jenom kritizovat. Na výchovu není univerzální recept a řekla bych, že je to jedna z nejsložitějších věci na světe - pokud má nějak vypadat.
Neobhajuj se před nima, nemá to cenu - hojí si na Tobě mindrák, i kdybys byla svatá…V životě tě neviděly, ale mají přesnou představu, co jsi zač.
Moje dcerka noční děsy ani jiné následky vlivem oné sprchy nemá a moc dobře ví, proč se to stalo. Vztahy máme velice pěkné, ale když opakovaně zlobí, není to s ní jednoduché.
Tak hodně štěstí a ať se chlapeček sklidní
.
@pe-terka píše:
@matrina
Marťi,
vykašli se na ty přemoudřelý nány, který Tě umí jenom kritizovat. Na výchovu není univerzální recept a řekla bych, že je to jedna z nejsložitějších věci na světe - pokud má nějak vypadat.
Neobhajuj se před nima, nemá to cenu - hojí si na Tobě mindrák, i kdybys byla svatá…V životě tě neviděly, ale mají přesnou představu, co jsi zač.
Moje dcerka noční děsy ani jiné následky vlivem oné sprchy nemá a moc dobře ví, proč se to stalo. Vztahy máme velice pěkné, ale když opakovaně zlobí, není to s ní jednoduché.
Tak hodně štěstí a ať se chlapeček sklidní.
@pe-terka píše:
@matrina
Marťi,
Nějaká podrážděná při sobotě, ne ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Strčit dítě pod studenou sprchu je padlý na hlavu v jakémkoli kontextu
Souhlas ![]()
@matrina
Btw. zrovna o té studené sprše (krátkodobé samozřejmě) jsem kdysi četla v nějakém časopise pro maminky, asi Betynka to byla…Psali, že je to jedna z možných metod, jak zvládnout prudký dětský vztek..
Pokud má člověk rozum, nedovolí si tvrdit, že jen on ví, co je a není správné. Ona totiž jedna pravda a univerzální recept na život neexistuje. To, že Tě synův pláč znepokojuje a hledáš příčiny značí, že ho máš moc ráda. A to je základ pro správné rodičovství. Chyby děláme všichni.
@Catus píše:
Nějaká podrážděná při sobotě, ne
Co je na mém příspěvku podrážděného, buď konkrétní? BTW. byl určen Tobě? Nikoho jsem nejmenovala… No, asi ses poznala, ale to je Tvůj problém.
@pe-terka píše:
Co je na mém příspěvku podrážděného, buď konkrétní? BTW. byl určen Tobě? Nikoho jsem nejmenovala… No, asi ses poznala, ale to je Tvůj problém.
To je přesně to, o čem píšu. Útočíš a máš pocit, jak strašně jsi nad věcí ![]()
Ale v klidu, mě nijak nedráždíš ![]()
Mám dva kluky… V životě mě nenapadlo je strčit pod studenou sprchu! Oba jsou relativně hodni a klidní, ale taky dokážou zlobit a zkouší se mnou diskutovat, hodne s nimi mluvím, jednáme s nimi jako s partakama, hysteraky nebo vztekle záchvaty naštěstí neznám..starší občas knoura když se mu něco nedaří, ale opět s nim mluvím a usmernuju..na zadek ani nevím kdy dostal
mladší včera dostal jeden plac po zadnici když záměrně sypal hračky za topení, trest? Musel to cele uklidit sám..nakonec si myslím, ze jak se mu nechtělo, ale uklidnil, už to dělat nebude
@Catus píše:
To je přesně to, o čem píšu. Útočíš a máš pocit, jak strašně jsi nad věcí
Ale v klidu, mě nijak nedráždíš
pokud to tak vnímáš, tak se omlouvám - útočit jsem na nikoho nechtěla. A nad věcí? To určitě nejsem, ale připouštím, že na výchovu není jednotný koncept. Pokud se někomu nelíbí, že jsem jednou svou dceru na chvíli šupla pod sprchu, když měla silný afekt - ok, může mi to vytknout a já se nad tím zamyslím. Ale jde o formu, jak mi to vytkne. Oznámit mi, aniž by mě či mou rodinu jakkoli znal, že moje dítě je chudák…
. Tohle formu neberu.
@pe-terka píše:
@matrina
Marťi,
Děkuju moc, dneska to zatím jde, akorát při obědě kravál, jinak dobrý ![]()
@KriJona píše:
Mám dva kluky… V životě mě nenapadlo je strčit pod studenou sprchu! Oba jsou relativně hodni a klidní, ale taky dokážou zlobit a zkouší se mnou diskutovat, hodne s nimi mluvím, jednáme s nimi jako s partakama, hysteraky nebo vztekle záchvaty naštěstí neznám..starší občas knoura když se mu něco nedaří, ale opět s nim mluvím a usmernuju..na zadek ani nevím kdy dostalmladší včera dostal jeden plac po zadnici když záměrně sypal hračky za topení, trest? Musel to cele uklidit sám..nakonec si myslím, ze jak se mu nechtělo, ale uklidnil, už to dělat nebude
Prosím vás, vy tady děláte jako kdybych ho tímhle způsoben trestala každý den, to vůbec není pravda. Jinak dokáže být i hodný, občas se mazlí, ale spíše víc zlobí, vzteká se a brečí.
@Anonymní píše:
@matrina Nebere prcek nějaké léky dlouhodobě?
Zatím ne.
@matrina můj syn bral dlouhodobě léky na asta a měl z nich nežádoucí účinky byl nervózní v noci se budil křičel plakal byl zlý a tak dále a tak proto se ptám, po vysazení se vše srovnalo, když ale nic nebere tak tím to nebude