Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jak dlouho mají Vaši prckové kašel a rýmu? Malá 3 roky je již asi měsic s přestávkama furt nějaká nemocná. Před 4 týdny zvracela 1 den apak týden v poho pak teplota 2 dny zas týden klid a teď minulý týden začala rýma a k tomu se přidal kašel již je to asi 8 den. Taky máte děti tak nahromadě?
A co Vám nejvíce pomohlo? Já dávám již 4 dny stoptusin ale výsledek nevidím
Vítek byl takto na hromadě 5 týdnů-od konce ledna a celý únor. Dostával homeopatika a k tomu jsem po týdnu střídala různé sirupy-Stptusin, stodal, hedelix a Jitrocelový. Vždy už už vypadal, že je OK, bez rýmy a kašle a dva dny na to zas hustý sopel a znovu kašlal. Jenže tak to měly všechny děti u nás v okolí, takže to bylo takové blbé období. Vykašlala jsem se pak na všechny sirupy a léky, jednou denně mu stříkla do nosu Sterimar a do týdne byla naprosto OK a drží s euž 3 týdny…
Lajlo, myslím, že tahle frekvence je úplně normální. Babičky moudře říkaly, že neléčená rýma trvá týden a léčena sedm dní, navíc je období akorát na bacily. Včera na písku nebylo snad jediné dítě, které by nemělo u nosu nudli:-)
Pokud by dítě bylo v kuse nemocné delší čas a celkově neprospívalo, pak by se to asi řešit mělo, ale tohle je fakt v normě:-)
Ať jste brzo zdraví.
Ahoj, náš Adámek měl loni rýmu a kašel taky měsíc v kuse, možná i víc, nic moc nezabíralo. Navíc jsem pak nastydla já, manžel a šlo to nanovo. Od října 2006 jsem mu začla dávat Multitabs pro děti od 1-4 let a byl nastydlej jednou v lednu asi pět dní, jen nevím, jestli je to těma vitamínama ![]()