Co na jizvu???

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
215
7.3.07 16:32

Co na jizvu???

Ahoj holky, měli jsme příšernou událost…a zůstala nám po ní jizva uprostřed čelíčka. Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte o něčem, co by tu jizvu pomohlo rychlejc zhojit. Dvakrát denně masírujem contratubexem a svítíme biptronem. Laser nám zatím nebyl doporučen vzhledem k místu jizvy (kvuli očím). Úraz se stal mezi svátkama a moc se mně nezdá, že by se to malému hojilo. Ještě jsem našla na netu nějakou mastičku (asi se silikonem), stojí něco kolem tisícovky. Nemáte s tím někdo zkušenost? Za rady díky…L

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6954
7.3.07 17:58

Ladko,
my jsme mazali taky contractubexem, měla jsem ten samý pocit jako ty - že se to nehojí, je to stále červené, tak jsme začali dávat Sil K, což je takový silikonový proužek, který se na jizvu dá vždy třeba na noc a přelepí. Myslím si, že gel se silikonem bude mít tu výhodu, že se silikon dostane hlouběji do kůže, ale i s tím proužkem jsme byli moc spokojeni, jizva vypadá opravdu dobře. Záleží na tom, jak to máte veliké, my měli proužek centimetr široký a asi 4 cm dlouhý a vyšel cca na 200, cena je za cm čtvereční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
7.3.07 20:17

Když už je rána zacelená tak nevím, ale na hojící se strup jsem vždycky patlala domácí sádlo, aby ta jizva nevznikla a taky mi pomáhá šťáva z aloe
Ale jak říkám - to bylo vždycky ještě v procesu hojení

Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
7.3.07 21:53

Ano, zabírá neslané sádlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
7.3.07 21:57

To myslíte vážně s tím sádlem…??? 8O 8O 8O A to pomáhá i na tu jizvu…nebo jenna ten strup? Strup už tam dávno prcek nemá… prostě je to regulerní jizva :( …takže sádlo??? :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
8.3.07 08:19

Jestli věříš přírodní kosmetice, zkus Masážní olej na jizvy (50 ml asi 180 Kč) od CKHI (www.ckhi.cz). Tento jsem sice nezkoušela (zatím nebyly jizvy), ale vyzkoušela jsem jiné preparáty této firmy a spokojenost.

A sádlo skutečně funguje, pamatuju mamka mívala měsíčkovou mast se sádlem a taky dobře fungovala (nic drahýho).

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
8.3.07 10:17

Ahoj, jsem po císaři, takže jsem měla parádní jizvu, mastička, kterou má taky tak mi nijak zvlášť nepomohla!!! Mazala jsem jí sádlem a je super, změkla a netáhne mě a zmizel avcelku rychle :)

Werinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
8.3.07 10:35

Ahoj,
můj starší syn má taky jizvu uprostřed čela-taky děsivá událost.Mazali jsme, ale je to vidět pořád.Prostě je vystouplá.
Už jsem se radila i se známým chirurgem a ten mi řekl,že je to špatně sešité,takže by pomohlo jen vyříznutí a nové sešití.ALe je to jen v místním umrtvení,takže si to necháme asi do budoucna,až to synovi bude vadit a nebude to pro něj další děsivý zážitek.
Na plastice mi řekli,že jizvy odstraňují až starší (min2roky a víc)-když jsem si tam tenkrát volala.
Takže pokud to máte sešité jako my (prý je to přes sebe a zajizvilo se to),tak s tím stejně nic neuděláš. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
8.3.07 11:09

Tak my to máme naštěstí sešité moc pěkně…šil to manželův kamarád (samo doktor- měli sme štěstí v neštěstí, že zrovna sloužil), takže se snažil. Jen by mě zajímalo, za jak dlouho to sádlo pomože. Malého nemožu ani pořádně ostřihat, protože pak ty reakce… :roll: Hledám metodu nejrychlejší (jestli je to vůbec možné)… tak pozkoušíme a uvidíme…stejně bych nejradši na ten laser… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
8.3.07 15:15

S tím sádlem to můžeš zkusit - třeba vždy po koupání a znova pak ráno. Ikdyby jste šli na laser, tak to asi nebude hned zítra, tak to můžeš mazat než tam půjdete, ničemu to určitě neuškodí.

Osobně jsem to vždy vetřela a pak jako „vklepala“ takže se to i namasírovalo. Za jak dlouho to zabere nevím, ale počítala bych spíš delší čas.
Sádlo doporučuju koupit syrové a vyškvařit doma:
nakrájet na kostky cca 1×1cm - můžou být i menší, hodit do kastrolu a prostě nechat škvařit, přitom míchat, když kousky ztmavnout tak přecedit, slít do skleniček a nechat ztuhnout

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
8.3.07 19:46

Tak jo…zitra kůpím sádlo a kuchařsků čepicu a de se na škvaření… :D a nebo radši řeknu tchýňce…ta je taková akční a určitě to pro malého ráda udělá… :lol: Zkusím co pude…ať je prcek zase jak obrázek… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.8.15 21:58

Zajizvená

Pomohlo to sádlo?:O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.11.15 21:33

Za sebe a z vlastní zkušenosti moc doporučuji Scar Esthetique krém. Tento krém výrazně zlepšuje vzhled jizev. Pokud někdo potřebujete, vím kde sehnat za lepší cenu než v lékárnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
5.1.16 15:59

Zdravím, potřebovala bych poradit s jizvou. V létě jsem spadla na bruslích a zůstala mi na noze celkem velika jizva a stále se nehojí. Je to celkem velká plocha a je to starší jizva. Tak by mne zajímalo jetsli máte někdo něco vyzkoušené, co určitě zabere. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
5.1.16 16:04

Mně se na jizvu po císaři nejvíc osvědčila obyčejná modrá indulóna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí