Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,
potřebovala bych radu. Už to bude týden co se mrcha nedostavila, dělala jsem si test a vyšla mi druhá čárka hodně slaboučká, ale vyšla. Dnes jsem byla na gyndě a doktor neviděl vůbec nic, žádné příznaky, ani zvětšená sliznice, ani na ultrazvuku - prostě nic. Tak jsem z toho docela špatná. Kdy by mělo být poprvé něco vidět?? Děkuji za odpovědi
Ahoj. Záleží na tom, kdy jsi měla ovulaci a jak citlivý UZ má lékař. Můj si třeba nezve dřív než až kolem 8.tt (tj měsíc po vynechání). Přeju, ať to má takový konec, jaký si přeješ
.
Na to je fakt ještě brzo. A proč ti neodebral krev na HCG? Tam by to bylo jasné a hned. Klidně si můžeš zajít jako samoplátce tam, kde odebírají krev a budeš to vědět ještě ten den.
pozval si mě prave az za dva tydny, ale moc me nepotesili slova, ze bych mela mit alespon nejaky priznak (napr. ta zvetsena sliznice) a ze neni vubec nic.. ![]()
na UTZ je brzy.. věři čárkám! zatím nebo ti měl nabrat krev! ta je průkazná! vydrž však se to vyvrbí!
U mě taky poprvé nebylo nic vidět - teda trochu zvětšená sliznice jo. Uvidíš, můžeš zusit test, zda čárka sílí, nebo test HCg v laborce.
A co to je za doktora, že ti nenabral krev? Vždyť to je to první, čím se zjistí těhotenství? ![]()
Aladina píše:
A co to je za doktora, že ti nenabral krev? Vždyť to je to první, čím se zjistí těhotenství?
Můj bývalý doktor taky krev nenabíral. Je to stará škola, takže se tomu ani nedivím, že jich je takových víc
Když jsem tady na emiminu četla, že se to dá zjistit takhle brzy z krve, tak jsem na to koukala jak z jara
holky a kolko dni po pripadne pred mrchou sa to da zistit z krvi ?
nevim proc ji nebral, nejak jsem byla rozhozena a blbec jsem se ani nezeptala, proc ji nevzal ![]()
Já když jsem přišla za dr, že jsem asi těhotná, poslal mě v 8tt na ultrazvuk pro potvrzení těhotenství, ale krev mi taky nebral. Já si teda byla jistá, ale potvrdilo se to až v tom 8. týdnu. Držím palce a klidně bych si došla do laborky, jestli jsi tak nedočkavá…
Na UTZ. je fakt ještě hodně brzy, dřív jak v pátém týdnu tam většinou není nic vidět (a kolikrát ještě ani v tom pátém týdnu). Pokud jsi nedočkavá, zajdi si někam na odběry, jak už psaly holky nebo vydrž a testuj, zda čárka bude sílit. Já z tohoto důvodu šla poprvé v doktorovi až v devátém týdnu. To už bylo na UTZ. vidět všechno včetně srdíčka.
Muj dr take nebere krev,dela v ordinaci TT clearblue.
Jinak si myslim uplne totez co ostatni,muze byt jeste brzy.Ja treba otehotnela tyden pred ms,nevim jakym zazrakem a na utz to bylo videt az 5tydnu po vynechane ms,ale jeste bez srdecni akce.Ta byla,sice slaba,ale byla az v 6tydnu
.