Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Můj 3,5 letý chlapeček má od jara pořád takovou vodovou rýmu k tomu pčíká a svědí ho nos zkoušela jsem spreje ale ty moc nic neřeší doktorka říká že testy jestli není alergik se dělají až na podzim akorát nevím proč to trvá tak dlouho a co na to dát nemáte někdo podobný problém a jak ho řešit
díky moc za odpovědi
Alergie se skutečně může projevovat přesně tak, jak píšeš. zkusila bych pro jistotu zatím udělat taková ta klasická protialergická opatření jako utírání prachu namokro, účinný vysavač s filtrem, vyhodit čalouněné a jiné věci jako koberce, kde se drží prach, protiroztočové povlaky na lůžkoviny, časté praní peřin a větrání. jak je to s testy na alergii nepovím, to bohužel nevím.
To bude zřejmně alergie.
Kdyby to měl nějak hodně, tak bych mu po poradě s doktorkou dala nějaký antialergický lék.
Vypadá to na sennou rýmu. ![]()
No a jeslti je to senná rýma (tedy alergie na pyl), tak je ti podle mne praní peřin a vyházení poloviny věcí v domácnosti naprosto k ničemu.
@Brontik píše:
No a jeslti je to senná rýma (tedy alergie na pyl), tak je ti podle mne praní peřin a vyházení poloviny věcí v domácnosti naprosto k ničemu.
jo to souhlasím, že to nevyřeší alergii na pyly, ale na roztoče, prach.
Bral Aeurius snad se to tak píše a žádné zlepšení
zbývá asi počkat na září a nechat ho vyšetřit nevíte musím mít doporučení od pediatra na alergologii?
@kmartina nemusíš. zkusila bych tam zavolat a objednat se sama, i třeba se na to trochu poptat…s tím podzimem se mi to zdá divné. já se takhle objednávala na gastroenterologii a nejdřív se ptali jestli máme doporučení, ale když nebylo, tak to ničemu nevadilo.
Saroya nevíš nemáš zkušenost kde v Praze jsou dobrý na toto vyšetření?
@kmartina píše:
Saroya nevíš nemáš zkušenost kde v Praze jsou dobrý na toto vyšetření?
Martino, my řešíme s prckem problémy s intolerancí mléka, na alergo jsem volala, jestli to patří tam, ale poslali mě na gastro. Zkušenost mám s nemocnicí na Bulovce, ale s tou alergologií ne. Obecně ale jsou dlouhé čekací doby, držím palce, ať vše dobře zvládnete.
Nevím, šla bych k alergologovi i bez doporučení pediatra..To vypadá na alergickou sennou rýmu, něco, co ho dráždí celé období., Něco ve formě antihistaminik v kapkách by mu ulevilo, ale dál bych se pídila po vyšetření..
Kmartino,
Na Bulovce je dobrej Dr. Matulka, ale nevím, jak to bude s objednacíma dobama, z hospitalizace mám dobrou zkušenost s Dr. Štádlerem, má tuším ambulanci 1× týdně… Alergo tam dělá i Dr. Turzíková, ale i ta praská ve švech. My k ní chodíme, ale máme se objednat až v září, že prý přes léto neobjednává… ![]()
Saroya,
myslím, že je lepší napřed udělat nějaký kloudný testy a až pak likvidovat část domácnosti…
A jen tak mimochodem, ke komu chodíte na gastro?
@Brontik píše:
Kmartino,
Na Bulovce je dobrej Dr. Matulka, ale nevím, jak to bude s objednacíma dobama, z hospitalizace mám dobrou zkušenost s Dr. Štádlerem, má tuším ambulanci 1× týdně… Alergo tam dělá i Dr. Turzíková, ale i ta praská ve švech. My k ní chodíme, ale máme se objednat až v září, že prý přes léto neobjednává…
Saroya,
myslím, že je lepší napřed udělat nějaký kloudný testy a až pak likvidovat část domácnosti…
A jen tak mimochodem, ke komu chodíte na gastro?
@Saroya píše:ty ses hrozně upnula na likvidování domácnosti. je jasný že to člověk udělá v nějaké míře, která je pro něj možná. roztoči nejsou prospěšný nikomu a v peřinách je hroznej humus, tak lidem, co mají k alergiím dispozici, to může pomoct, ale ať si to každej zváží, jak chce
Co je pravdy na tom, že expoziční testy mohou alergii rozjet?
No nediv se, tvůj první příspěvek mi tak připadal…
Já se snažím napřed hledat příčiny a pak je likvidovat… ![]()
V tomle případě se divim, že je Dr. neposlala na alergo hnned. Pokud se dělaj pyly až na podzim, tak mohli mezitím udělat zbytek a nebo být alespoň objednaní… Ale vzhledem k tomu, že jsem byla o víkendu poněkud mimo, tak jsem to nestihla ani napsat… ![]()