Jizvy na tvářích

5470
12.8.12 13:49

Jizvy na tvarich

Pekny den,
prosim o radu. Mala (16mesicu) mela neprijemnou udalost, po ktere ma na tvarich asi 2cm jizvy (aktualne 5dni od urazu, stehy budou vytahovat po 8dnech). Cim a jak casto mazat, aby jizvicky byly co nejmensi a nebyly moc videt.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30303
12.8.12 13:56

Určitě je nech úplně zahojit, nesmí tam být žádný stroupek. Pak bych to mazala sádlem bez soli a masírovala. Zkus se zeptat v nemocnici jestli by ti ukázali jak masírovat. Mě to ukázali po operaci malého. Má se to masírovat a mazat dvakrát denně do doby než začne jizva blednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.8.12 14:02

A hlavně pozor na slunce, čersvé jizvy by se měli před sluncem chránit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.8.12 14:05

Čerstvé jizvy by neměly být vystavovány extrémním teplotám asi po dobu šesti měsíců až jednoho roku. Vystavování intenzivnímu slunečnímu svitu ultrafialovému záření, pobyt v sauně a chlad mohou mít na vývoj jizvy negativní vliv - obzvláště u citlivé a nově vytvořené tkáně. Extrémní teploty mohou také negativně ovlivnit regeneraci tkáně a projevit se nepříjemnými změnami zbarvení a vzhledu kůže. Při pobytu venku proto kůži vždycky chraňte opalovacím krémem s vysokým ochranným faktorem.
V mnoha případech má kladný hojivý účinek kombinovaná terapie se speciální mastí na jizvy. Je velmi důležité pečovat o jizvovou tkáň hned od začátku. Když ji budete udržovat jemnou a vláčnou, budete mít větší šanci, že jizva zůstane hladká, pružná, odolná a mnohem méně zřetelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.8.12 14:07

V lékárně jsou i různé přípravky na bázi gelů a mastí na ošetřování jizev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sayonare
12.8.12 14:13

Na jizvy prodávají speciální mastičku v lékárně, jen už si nepamatuju název. Před lety jsem měla úraz a jizvu jsem měla tak 2×2 cm. Mazala jsem to povinně 3× denně a dnes není ani památka po jizvě

• Citovat
  • Upravit
2282
12.8.12 14:23

Na jizvy se doporucuje mesickova mast a tlakova masaz.
Hlavne se vyhybat slunicku a kuzi udrzovat vlacnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
12.8.12 14:39

Jizvicky mame jeste kryte Novikovem (takova zelena barvicka), tak i mam mazat opalovacim kremem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.8.12 14:46

Neslané sádlo nebo infadolan ;) Přes Novikov nemaž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
12.8.12 21:53

Novikov je desinfekce…až odpadne stroupek z jizvy, není potřeba Novikovem mazat, naopak použít masti nebo sádlo na zjemnění kůže a udržovat pokožku u jizvy vláčnou, aby se dobře vstřebala. Ale i tak na prudké slunce použít krytí či opal. krém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí