Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ma hnisavy zanet spojivek. Staci jit k dr. v pondeli. Pokud to pretrvava, Ophtalmoseptonex stacit nebude, pravdepodobne dostanete ATB v kapkach.
My jsme měli u obou zánět spojivek vevelké míře, ráno se budily od hnisu po půlce obličeje, spravilo to pár kapek tobradexu…
Holky a co sem udělala teda špatně, že má zánět?
nebo to může mít od té řasy? Sem myslela, že ty tyčinky jsou hygienické a vůbec jsem tam s ní neštrachala, vytáhla jsem to na první pokus. Nebo jak příště postupovat když bude mít něco v oku?
A jak postupovat teď? nakapat OS nebo vymývat tím MM? A ten hnis tam nechat, nebo důkladně vyčistit? Omlouvám se, ale je to mé první, a já to nikdy neměla, tak vůbec nevím.
To chytíš ani nevíš jak, za prvé se to šíří dotykem mezi lidma, nebo stačí, a by mu něco fouklo do očíčka, to je hnedka. jinak my na to dostali tobrex LA, ale to ej na předpis. asi bych dneska kapala to mm nebo OSa zítra šup k mudře, něco ti napíše. mohly to tam podráždit i ty řasy…
Ahoj maminky,
Prosím o radu, mám 6měsíční miminko a ve čt mělo v oku dvě řasy slepené, nešlo mi to nijak vykapat, tak jsem je vytáhla bez problémů tyčinkou do ucha, nijak jsem oko nedráždila, bylo to hned venku. Ale po odpoledním spánku se tam začaly dělat lojdíčky a večer už tam byl hnis. Začla jsem kapat opthalmoseptonexem a ten hnis odstraňovat, ale má to tam pořád. Připadalo mi, že má bělmo červené po tom OS, tak sem zkusila MM, potom bylo oko klidné, ale hnis je pořád. Tady jsem četla, že léčení trvá i týden, mám teda plašit a jet raději na pohotovost nebo myslíte, že stačí zítra k dr? Oko má klidné, jen po nkapání OS zčervená, ale zachvilku je bělmo zase bílé, ale očko má víc přivřené. A ještě k tomu si na stejné straně šmudlá ucho. Většinou dělá takový pohyb, že začne šmudlat oko a přejde k uchu. Zkoušela jsem zmáčknout, jestli to nebolí, ale žádná reakce, ani nebečí. Mohl by to být zánět v uchu? Všem moc děkuji za názory