Pořád trčím doma

Anonymní
12.5.15 11:06

Pořád trčím doma

Chtěla bych znát váš názor. Narodilo se nám mimčo, které je bohužel stále termolabilní, takže nemůžeme ven, rychle se třeba přehřeje v autě atd.
Takže jsem pořád doma :|
Před porodem a celkově před těhotenstvím jsme stále někam chodili, po výletech s kamarády třeba na celý víkend, na výšlapy, na grilovačky, na kola atd…
Mně to teď skončilo, přítel chce v tom pokračovat dál, samozřejmě beze mně.
Nechápe, že mně to mrzí. Tvrdí, že ho omezuju. Je to tak?
Jinak kdybych já chtěla někam jít, třebas na pokec s kamarádkou (sám mně i posílá), dítko bez problému pohlídá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
12.5.15 11:09

Kdo ti řekl, že nemůžeš ven? Co ti brání ve výletech, grilovačkách a pokecech s kamarádkou? Kolo letos asi padne, to klidně může zas manžel sám, ne? Nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745

Ano, omezuješ ho… je třeba najít rozumný kompromis, kdy část času bude s tebou a část pryč… a jinak, to máte nedonošeňátko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219

A jak dlouho už doma jste, a s jakým výhledem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
12.5.15 11:11

Kolik je miminku, snad na procházku v kočárku může nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.15 11:13

Ano, je nedonošené, má sotva 2kg.

• Citovat
  • Upravit
31672
12.5.15 11:16

Když chce taky hůídat, a posílá i tebe na pokec, tak na tom nevidím nic sobeckého. k čemu budete s1 miminkem trčet doma oba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.15 11:17

@Tiger-lily Popravdě nevím, jak bych řešila na výletech umělou výživu. Ohřívání, sterilizace lahviček…

• Citovat
  • Upravit
22051
12.5.15 11:17

Na to, aby se dalo říct, zda partnera omezuješ nebo zda on je sobecký, dáváš příliš málo informací - píšeš zatrpkle a zaujatě.

Jak je dítě staré?
Co znamená „nemůžeme ven“? Jakože nemůžete ani na hodinovou procházku nebo nemůžete na celodenní výlet?
Jak dlouho doktorka předpokládá, že to bude trvat?

Kromě toho nechápu, když (jak píšeš) je partner ochoten dítě hlídat, aby Tys mohla ven… o co Ti tedy jde? Nemusíš tedy „pořád trčet doma“. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
12.5.15 11:18

Tak pak se opravdu neda nic nedělat, než to vydržet, nebude to trvat věčně. A s chlapem bych se snažila domluvit na nějakém kompromisu, ale držet ho jen doma, taky ničemu nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
12.5.15 11:19
@Anonymní píše:
@Tiger-lily Popravdě nevím, jak bych řešila na výletech umělou výživu. Ohřívání, sterilizace lahviček…

Normálně - lahvičku sterilizovat opravdu nemusíš, stačí umýt - tot ti udělají v jaké koliv restauraci. To samé s UM, buď jsem měla vodu v termosce a nebo mi ohřáli celou flašku s UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
12.5.15 11:20
@Anonymní píše:

nikdy jsem neřešila, ale spousta kamarádek měla v lahvičkách odměřený prášek a v termosce vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
12.5.15 11:22
:)

Příspěvek upraven 05.04.18 v 07:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
12.5.15 11:23

My jsme si domů přinesli holčičku, která měla 2 200g. Jsi máma, tak než přibere tak prostě budeš doma… Potom v tom nevidím problém. Já jsme kojila, takže jsem to měla bez práce. Al šli jsme třeba na závody aut, malá spala venku v kočárku, když se probudila tak jsem jí nakojila a bylo to… Nehledě na to, že šestinedělí se doporučuje být doma.. Tak hold budeš doma 3 měsíce, partener ať si jde třeba na kolo nebo ať se udělá grilovačka u vás a dítko může klidně být doma… Natáhneš chůvičku, sedneš na terasu a je to… Upřímně, v tomhle teda problém nevidím a počkej, jak tě budou děti omezovat až povyrostou. Ale o tom mateřství je, vzdát se svého času ku prospěchu dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
12.5.15 11:24

Kočárek, šátek, to určitě možné je. Autem to pro děti moc záživné není, aspoň moje děti jízdy autem nesnášely, asi jim bývalo špatně už jako miminkům… I pokud nekojíš, dá se vše vyřešit. Běžně jsme např. na večerní akce brávali s sebou do termosky horkou vodu, do misky instatní kaši, když se prcek hlásil o jídlo, kaši jsem zalila vodou z termosky a mládě nakrmila. Tohle se dá udělat fakt kdekoliv i s umělým mlékem. Muž taky nepřestal jezdit na kole a běhat jen proto, že se nám narodilo mimčo, ba naopak, mám dojem, že se z toho začátku potřeboval ujistit, že nepozbyl své koníčky a věnoval tomu i víc času, než mi bylo milé. Ale brzy se režim upravil a všichni jsme se sladili, on stál o čas strávený s námi a já mu dala prostor, aby si párkrát do týdne užil i svou zábavu. A jsi si jistá, že už se nerozkojíš? Starosti s ohříváním a sterilizací by ti odpadly, na léto je to paráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí