Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebovala bych poradit, měla jsem dostat menstruaci 16.8. a stále jsem ji ještě nedostala. Jenže ji potřebuji dostat co nejdřív, příští týden jedeme na dovolenou a nerada bych měla menstruaci na dovolené. Gynekolog u nás má dovolenou, chtěla jsem píchnout „vyvolávačku“,nebo jak se tomu říká, ale bohužel má tu dovolenou. Neznáte nějakou babskou radu, nebo něco jak jsi menstruaci vyvolat? Mívám ji normálně pravidelně, až poslední dva měsíce se mi opožďuje, ale pět dní spoždění jsem ještě neměla nutně ji potřebuju dostat, abych neměla menstruaci na dovolené, kam jedeme příští středu a dojedeme tam ve čtvrtek. Menstruaci mívám týden, takže mám docela problém. A HA neberu.
@blogerkaBianka spozdila se ti ovulace, menstruace prijde dle tve luteani faze az bude jeji cas..to se neda vyvolat, leda ze bys mela anovulak…ale bez injekce…injekce na to ma myslim tyden.to nedostanes hned…doporucuji merit si teplotu, pouzivat ovulacni testy, a bude bez problemu vedet co se deje a v jake fazi cyklu se nachazis,..
@KackaDoup píše:
@blogerkaBianka spozdila se ti ovulace, menstruace prijde dle tve luteani faze az bude jeji cas..to se neda vyvolat, leda ze bys mela anovulak…ale bez injekce…injekce na to ma myslim tyden.to nedostanes hned…doporucuji merit si teplotu, pouzivat ovulacni testy, a bude bez problemu vedet co se deje a v jake fazi cyklu se nachazis,..
Asi Ti moc nerozumím, měla jsem to dostat 16.srpna, tedy v sobotu a stále to nemám..
Vždycky jsem to mývala pravidelně.
@blogerkaBianka nevím kolik ti je let, ale asi mladá holka. Osobně bych do toho cyklu nějakýma vyvolávačkama neďoubala, nakoupila tampony a čekala. píšeš že jinak je MS pravidelná, teď i kdyby ti tu injekci dr píchla tak na MS je čas týden, to by ti stejně nic nevyřešilo.
@beruska9 píše:
Horka vana a cervene vino, bez zaruky
Horkou vanu jsem zkoušela a nic..
@beruska9 píše:
Horka vana a cervene vino, bez zaruky
jo a nebo se těšit na rande s přespáním. To je celkem zaručený
![]()
@SlépkaD píše:
@blogerkaBianka nevím kolik ti je let, ale asi mladá holka. Osobně bych do toho cyklu nějakýma vyvolávačkama neďoubala, nakoupila tampony a čekala. píšeš že jinak je MS pravidelná, teď i kdyby ti tu injekci dr píchla tak na MS je čas týden, to by ti stejně nic nevyřešilo.
V listopadu mi bude 15,menstruuju od 10 a cca od 12 pravidelně. Děkuju, takže mi asi nezbývá nic jinýho, než se uklidnit a čekat až to dostanu a smířit se s tím, že budu muset používat tamponu, čemuž jsem se chtěla vyhnout..
Nevim jak ji vyvolat, ale az prijde, muzes ji trosku zmirnit pitim hodne silne citronove stavy s vodou ![]()
@blogerkaBianka A nemůžeš být těhotná? Do cyklu bych vyvolávačkama kvůli dovolené teda nezasahovala. Navíc po vyvolávačce dle mojí dr. chodí MS v rozmezí 5-10 dnů, některé pacientky jsou prý „držáci“ a trvá to i 14 dní, někdo nereaguje ani na vyvolávačku (třeba při zvýšené hladině prolaktinu nebo těhotné).
Teď dočítám… Pokud je Ti není ani 15, tak bych teda chtěla vidět toho doktora, který Ti dá vyvolávačku kvůli dovolené. Na cyklus navíc může mít vliv i stres/aktuální psychycká nepohoda).
@SlépkaD píše:
jo a nebo se těšit na rande s přespáním. To je celkem zaručený![]()
Příspěvek upraven 21.08.14 v 13:59
@Svistice píše:
@blogerkaBianka A nemůžeš být těhotná? Do cyklu bych vyvolávačkama kvůli dovolené teda nezasahovala. Navíc po vyvolávačce dle mojí dr. chodí MS v rozmezí 5-10 dnů, některé pacientky jsou prý „držáci“ a trvá to i 14 dní, někdo nereaguje ani na vyvolávačku (třeba při zvýšené hladině prolaktinu nebo těhotné).Teď dočítám… Pokud je Ti není ani 15, tak bych teda chtěla vidět toho doktora, který Ti dá vyvolávačku kvůli dovolené. Na cyklus navíc může mít vliv i stres/aktuální psychycká nepohoda).
Ne, těhotná vážně být nemůžu, jsem si na 100%jistá. Jo ve stresu poslední dobou jsem, obzvlášť když vím, že dneska je poslední termín, kdy to musím dostat, abych to neměla na dovolené, ale, tak dloufám, že pátý den spoždění už to snad dostanu, když ji mívám normálně pravidelnou..
@sissi79 píše:![]()
![]()
![]()
tak tohle u mě zabralo vždycky![]()
jinak hrká vana a červené víno
bo těhotenský test?
Horká vana mi nepomohla. Kolik toho červeného vína? Osobně jsi myslím, že to asi teda nepomůže, ale jsem ochotná zkusit cokoliv.
@mrs.gendy píše:
Nevim jak ji vyvolat, ale az prijde, muzes ji trosku zmirnit pitim hodne silne citronove stavy s vodou
No to bude asi moje jediná možnost ![]()
Ak víno vzhledem k věku ne..
Jinak to je stres z dovči, zaručeně to chyneš až tam.. klasika ![]()