Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Chci se zeptat mám podanou přihlášku na soukromé škole obor- Cukrářka ale chtěla bych byt na jiné škole (lepší
) teď kvůli koronavirusu jsme nechodili do školy a já všechno zapomněla
, ale jsem rozhodnutá že teda půjdu do prváku na tuhle školu ale po tom prváku bych chtěla jít na jinou a během toho prváku plus ještě teď mám i čas přes prázdniny se to chci všechno poradně naučit. Já nejsem úplně nějak blbá mě učitelky říkají že bych byla chytrá ale jsem pouze líná že mě by stačilo i dávat pozor v té hodině a uměla bych to což je pravda (přiznávám se
). Ale já poradně nevím na jakou školu bych chtěla jít a teď mě docela začal lákat gympl
ale jen pokud bych se opravdu cely ten rok poradně učila a uměla bych to tam bych to chtěla jít zkusit Jestli by to šlo a proto žádám o radu jestli to opravdu budu všechno umět tak bych chtěla jít ale asi spíše na soukromý gympl na státní bych si moc nevěřila
Takže jestli to mám zkusit s tím gymplem a nebo si vybrat prostě jinou střední školu
?
Gympl je predstupen VS, pokud nechces studovat VS, tak nema smysl na nej chodit. Kdyz ho dodelas, tak sice budes mit maturitu, ale zadne odborne vzdelani…
No to teda nevím, dost skok z nějakého učňáku na gympl. Navíc se dokládají známky, které teď máš určitě dost mizerné.
Zůstaň u řemesla. Když ho budeš dělat pořádně a sama se vzdělávat, máš daleko lepší perspektivu než podprůměrný absolvent gymplu.
No pristi rok muzes zkusit prijimacky na nejakou SS. Otazkou je, co chces v budoucnu delat/cim se chces zivit.
A jak se chces pres ten rok ucit/doucit, co neumis?
Gympl je pro nekoho, kdo se po nem chce jeste dale vzdelavat a student musi mit vseobecne studijni predpoklady. Coz ty vzhledem k tvym dosavadnim vysledkum a prvni volbe uciliste proste nemas.
@Vanesa365 tak jsi se mela ucit doma, aby sis pripomnela. Dcera taky nechodila do skoly a delala prijimacky. Ucila se kazdy den aby se dostala kam chtela.
pockej na zari a ono se to vyvrbi
@Vanesa365 proc sis davala lrihlasku na sku, kam nechces jit? Pokud by te brali lristi rok na gymp, zacala bys od prvaku…, to asi vis
@Kelsey protože to bylo na poslední chvíli kdy to paní učitelka potřebovala vědět kvůli přihlášce a zápisovém lístku a místo bylo jen ta téhle soukromé 🙁
Děkuji za radu o všem popřemýšlím, a asi tuhle školu na kterou jsem si dala přihlášku vynechám dam si asi rok odklad s tím že se budu učit doma a příští rok si asi vyberu spíše nějakou střední školu. Mate určitě pravdu pokud bych po gymplu se nešla dál učit což o vysoké jsem také premýšlela tak by to nemělo smysl
@Vanesa365 Kdo v takovem pripade hradi zdravotni pojisteni? ![]()
Bych dite hnala, aby se rok flakalo doma.
@Vanesa365 píše:
@Kelsey protože to bylo na poslední chvíli kdy to paní učitelka potřebovala vědět kvůli přihlášce a zápisovém lístku a místo bylo jen ta téhle soukromé 🙁
Tomu nerozumím, přihláška se dávala někdy v únoru a věděla jsi už od první třídy, že ten okamžik nastane. Tak jak na poslední chvíli.
Ono by sice bylo hezké byt na gymplu a jít na VŠ ale s tím učením by to asi moc nešlo naučila bych se to ale mic bych si nevěřila🤔
@Vanesa365 píše:
Děkuji za radu o všem popřemýšlím, a asi tuhle školu na kterou jsem si dala přihlášku vynechám dam si asi rok odklad s tím že se budu učit doma a příští rok si asi vyberu spíše nějakou střední školu. Mate určitě pravdu pokud bych po gymplu se nešla dál učit což o vysoké jsem také premýšlela tak by to nemělo smysl
@vokishka protože já jsem měla vybranou přihlášku na cestovní ruch jenže neměla jsme ji potvrzenou od lékaře doktorka chtěla abych přišla já a mamce to nedala jenže já nebyla doma ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.