Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj holky, vím, že tohle je dost individuální záležitost, ale přece… ![]()
Jsem podruhé těhotná (17 tt) a mám docela problémy s pletí (obličej). Je mi 31 a nemám nějaké viditelné větší vrásky, ale přece jen už chci používat krémy pro pleť po třicítce jako prevenci… Mám smíšenou pleť, ale dost krémů mi nesedí a dělají se mi po nich suché šupinky. No a teď v těhotenství mám čelo samý malý pupínek…
Nejen čelo no.. nejsou to takové ty velké uhry hnisající, ale ty malé červené. Každopádně se mi to nelíbí.
Momentálně používám Eucerin a ten mi viditelně nesedí, předtím Biodermu, dělala mi dobře, ale těhotenství to změnilo. Krémy z klasické drogerie L´oreal, Nivea, Alverde atd.. nemůžu vůbec, max Ryor. Říkala jsem si, že některá třebas budete mít podobný problém a poradíte. Dík. ![]()
@Pink Bird mám to samé, čelo jak struhadlo, nikde bílá čepička, ale pupínek na pupínku, používám Panthenol a je to lepší, mně se do ničeho drahého investovat nechce, po čase to vždycky přejde samo..
Ahoj kdyz ti sedela Bioderma, tak zkus jinou z lekarny a udelej to tak at ti daji ze dva vzorecky, to staci aspon na 5 dni. Ja si rozhodne nemuzu dovolit koupit krem za 500 ktery mi nebude sedet. Nedam dopustit na Laroche Posay.
@Lizzi Taky jsi těhotná?
U prvního jsem to takhle neměla. Teď si připadám tak nějak… ošklivá
, tak jsem zvědavá, jestli je to holka
.
@smutnalucy píše:
Ahoj kdyz ti sedela Bioderma, tak zkus jinou z lekarny a udelej to tak at ti daji ze dva vzorecky, to staci aspon na 5 dni. Ja si rozhodne nemuzu dovolit koupit krem za 500 ktery mi nebude sedet. Nedam dopustit na Laroche Posay.
Díky. Přesně tak. Když chci vzoreček, většinou se na mě koukají divně, jakoby to bylo něco nepatřičného… tak nevím, jestli jim tam holky chodí hromadně pro vzorky.
Ale jak píšeš, koupit krém za víc jak 500 a po pár dnech zjistit, že prostě zase nesedí… :/. Laroche jsem nezkoušela, hned mrknu. ![]()
@Pink Bird mám synáčka 15m a v těhotenství jsem měla pleť jak alabastr, po porordu samozřejmě děs a teď se mi dokonce udělal atopák, takže tak
na ten ekzém jsem měla biodermu a ještě cosi, ale nejlepší i na ty pupínky je pro mě Panthenol. Ale nezkoušela jsem jiné drahé krémy z lékárny..
A pro vzoreček bych si taky zašla, je to drahé..
Ahoj, já měla na čele plno drobných pupínků, takovou krupičku, byl to ekzém. Pila jsem bylinkový čaj na ekzém, mažu se propolisovou mastičkou a nikde ani pupínek. Ona je pleť hodně ovlivněna i stravou.
@Pink Bird ja pouzivam Bobbi Brown - http://www.bobbibrowncosmetics.com/…0/index.tmpl .. mam aknoznu plet a je super.. vyhladzuje mi pokozku doslova ako zehlicka ale chce to pouzivat rano aj vecer.. neobsahuje silikony ani podobne shity..Mam Crohnovu chorobu, hlavnym prejavom je akne (mimo ine samozrejme) a toto je jeden z dvoch kremov co mi pomohli.. inak este Sisley ale na ten musim vzdy setrit.. drahe ale ucinne nakolko nie je chemicky spracovany
dufam, ze som pomohla
v Douglase alebo aj v Marionaude by Ti mali dat vzorcek kremu, mozes vyskusat ![]()
Samotny krem ti na pupinky zrejme nepomuze, chce to zmenit i jinou pletovou kosmetiku ![]()
Dost holek si chválí Matriciane od biodermy na prevenci vrasek ![]()
@Pink Bird nemáš smíšenou plet, ale citlivou. Doporučuji La- Roshe Posay z řady Richie http://pletove-kremy.heureka.cz/…riche-40-ml/
Mě to zachránilo obličej, měla jsem to jako ty, červene pupínky (ne akne), místy suché odlupující fleky. Vypoužila jsem dvě tuby toho krému a mám plet jako miminko, viditelné vysledky uz po 3 dnech, ale musíš pravidelně mazat, ráno a večer.
@burgundy píše:
Samotny krem ti na pupinky zrejme nepomuze, chce to zmenit i jinou pletovou kosmetiku
Dost holek si chválí Matriciane od biodermy na prevenci vrasek
pomůže ty pupínky jsou reakce na podráždění pleti. Mě zmizelo všechno a to jsem měla poseté celé čelo. Zakladatelko ještě k tomu mám micelárku ze stejné řady a za mě fakt zázrak.
Okurkoví krém, je nej pro smíšenou pleť. Mám to co ty ale bez toho těhotenství. Na nose suché šupinky a čelo samí pupínek. Do týdne se mi pleť srovnala. Pupínky pomalu ustupují a šupinky úplně zmizeli.
@Pink Bird a to ja jim to zas klidne reknu ze tak drahou vec si proste nekoupim hned. Chci teda vetsinou konkretni krem ktery si vyhlidnu, naposled jsem mela ze dvou lekaren po dvou BB od Laroche a pak jsem si ho teda v jedne z nich koupila. Ja jsem postupem casu zacala jit cestou maskovani protoze na vymizeni moc neverim ![]()
Zkus něco přírodního, čím si pleť odpočine. Nejsem teda těhotná, ale vždycky jsem měla smíšenou pleť a černý tečky (hlavně na nose). Teď jsem narazila na kosatcový hydratační krém od Weledy. Příjemně voní, nedráždí. Ani v nejparnějších dnech se nelesknu. Celkově se mi zlepšila pleť, nedělají se mi tolik černé tečky, nemám nikde suchá ani mastná místa. Trochu se mi i zmenšily vrásky – pro věkovou skupinu kolem 30let ideální anti-ageing.