Poradíte se záclonami?

37131
16.10.18 08:53

Nedala bych, pokud vidím dobře máte žaluzie, ja k žaluziím už záclony nedávám, zaprvé se mi moc nehodí do moderního bytu a zadruhé se do nich akorát chytá prach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12834
16.10.18 08:54
@Enderban píše:
Ahoj všem :-) Chtěla bych poprosit o radu. Máme novou sedačku a konferenční stolek. Většina nábytku a doplňků je bílo šedá. Na oknech mám všude jen orchideje :) A teď hlavní můj problém, nevím jestli mám dát záclony. Případně jaké? Co myslíte? :-)

To zalezi na vkusu kazdeho. Ja bych bez zaclon a zavesu nebyla. Bez nich mi to prijde neutulny, studeny, neosobni :nevim: ale vim, ze je to moderni a ma to kazdej druhej.
Ja bych si tam dala bilou zaclonu a zavesy, treba do fialkova, aby se to rozsvitilo :nevim: chce to projet internet a obehnout nejakou svadlenku, Bauhas a podivat, co se ti bude libit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.10.18 08:57

Mě by se právě záclony líbily, vždycky jsme je doma měli. Ale nevím jaké vybrat do moderního interiéru, aby se to hodilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.10.18 08:58

Ano žaluzie máme všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.10.18 09:07

nic ve zlem, ale cele to pusobi velmi chladne, sterilne a prazdne. Ty zaclony by urcite pomohly zmekcit celkovy dojem, ale asi to na utulnost nebude stacit. Ja bych se zkusila zamyslet nad jinou barvou sten nez snehove bilou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.10.18 09:09

@warita Malování je v plánu, ale příteli se do toho moc nechce, jdu na to postupně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.10.18 09:20
@Enderban píše:
@warita Malování je v plánu, ale příteli se do toho moc nechce, jdu na to postupně :-D

super, tak hodne zabavy. Ja rada zarizuju, manzel to teda nechava plne v moji rezii. A co si vymyslim, to mam, i kdyz teda to povetsinou chvilku trva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.10.18 09:23

@warita To mám podobně :-) Jen do malování se mu pořád nechce, prý je to zbytečné když je to celkem nové.. Ale ty záclony bych si chtěla zařídit sama jen prostě nevím co tam pověsit.. Máme tam i dveře na terasu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
16.10.18 09:30

Dala bych bílé klasické. Mně okno bez záclony přijde holé, ač jsou tam žaluzie. Ale spousta lidí záclony nedává. Prach na záclonách se sice drží, ale dají se jednoduše vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
16.10.18 09:42

Ještě nikdo nevymyslel nic lepšího než čistě bílou záclonu. Žádný krajky, barevný obrázky a podobný nesmysly. Látky jsou v interiéru hodně důležité - to je to, co tvoří celkový dojem. Ve vašem případě bych volila jednoduchou kovovou garnyž, bílou záclonu v délce pár cm pod parapet a já osobně bych šla i do závěsu - ten bych barevně ladila s potahem sedačky a interiér bude vypadat zase uplně jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.10.18 09:44

Vykašlala bych se na záclonu, protože se musí udržovat, když se manipuluje s kytkama tak se do ní motaj a ani nemáš garnyž, která by se musela kvuli tomu navrtat. Když už neco na okno, dala bych záves, který roztažený méne překáží a dodá víc barvy. Nejjednodušší mi ale přijde koupit hezké barevnejší polštářky a deku na gauč, aby se ten kout rozsvítil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
16.10.18 09:45

Ahoj.

Pokoj je moc pěkný, působí moderně (trošku nezabydleně, ale to zpraví časopis na konferenčním stolku a rozpité kafe :) ). Proto bych s barvami stěn ani záclon neexperimentovala. Nechala bych to vše v bílé. Záclony rozhodně kratší, třeba jen do půli okna, když tam máš orchideje, ať vyniknou a nejsou zakryté. Teď jdou záclony jemné a hlavně žádné vzorky, krajky apod.

Pokud chceš do pokoje dostat barvy, tak si třeba pořiď obaly na květináče a ve stejné barvě polštáře, např. sehnat zelenou barvu v odstínu, jakou mají listy orchidejí. :) Aby se vše tak nějak propojilo.

PS: Na mě působí barevné záclony buď vulgárně, nebo infantilně. Záleží na zvolené barvě. Ale to je jen můj názor.

Příspěvek upraven 16.10.18 v 09:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
16.10.18 09:46

A můžu se ještě zeptat? Napravo od gauče jsou dveře na terasu, přes ty taky záclonu dlouhou nebo ty nechat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
16.10.18 09:57
@Enderban píše:
A můžu se ještě zeptat? Napravo od gauče jsou dveře na terasu, přes ty taky záclonu dlouhou nebo ty nechat?

chtělo by to fotku celého pokoje, jestli jsou okna blízko u sebe, možná by stálo za zvážení celé to záclonou propojit (v tom případě ne na garnyži ale na kolejnici)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1192
16.10.18 09:59

Ahoj a co místo záclony dat rolety den a noc. Nemusíš je vrtat stačí zavesit na okno a vypadá to dobře. Dokonce je mají v jysku na akci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný