Vermikompostovaní v paneláku

2206
15.10.18 20:54

Moje máma moc toužila po komposteru, dokonce už začala sbírat žížaly a chtěla si ho sama vyrobit z kyblíků a dat na balkon. Já tak nadšená nebyla. Ale zanedlouho naše společenství vlastníků pořídilo velký komposter před dum a ten plně využíváme, ale žížaly tam nehážeme. Bydlej tam mouchy, to stačí. Takže vlastně s hnojivem zkušenosti nemám, pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20820
15.10.18 21:40

@sucuba Dobrý den,

doporučuji také soukromou skupinu Žijeme ekologicky ve městě i na vsi, kde se o tomto tématu určitě dozvíte více. :)

Pěkný večer! :kytka:
adminka Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
15.10.18 22:12

Máme domácí vermikompostér od loňského jara. Po čase se tam zabydlelo tolik mušek, že to nebylo únosné. Takže letos zjara šel na terasu. Až se víc ochladí, budu to muset nějak řešit, ale obávám se, že doma mi to už neprojde. Možná ho dám do chodby :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
16.10.18 10:03

@AliTad prý se mušky řeší nějakým platném, které natáhneš přes víko.. Na to jsem se taky chtěla zeptat, měla jsi ho teda vevnitř, a nesmrděl? A co plíseň? Ty sis ho koupila, nebo vyrobila sama? Pokud jsem to správně pochopila, jsou tam 3 nádoby, ta spodní je na ‚vodu‘ ta vrchní na zbytky, a co ta prostřední? Děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
16.10.18 21:01

@sucuba Nesmrděl, ještě jeden máme v práci a tam se mušky tak nerozmnožily. Vyráběla jsem sama. Plátno by to nevyřešilo, protože ony vylétnou hlavně při odklopení víka a „krmení“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.10.18 21:15

Vermikomposter se da dat na balkon. Jinak to nesmrdi, co znam lidi a maji to doma, tak ani ty musky nemaji. Ale ja bych to v byte mit nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
17.10.18 07:11

@warita Jenže tam nemůže být přes zimu a asi ani v horkých letních dnech, když to pere přímo na něj. My jsme mušky ze začátku taky neměli, jen minimum, pak se nějak rozmohly. Nevím, čím to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.10.18 08:05
@AliTad píše:
@warita Jenže tam nemůže být přes zimu a asi ani v horkých letních dnech, když to pere přímo na něj. My jsme mušky ze začátku taky neměli, jen minimum, pak se nějak rozmohly. Nevím, čím to je.

rocnim obdobim. Ja mam klasicky normalni komposter na balkone a cely rok to je OK, ale jsou takova dve obdobi. Na jare, kdyz se otepli, tak v nem mame klasicke mouchy a pak na podzim ty ovocne.

Udajne ten komposter jde na balkone taky, ale musis ho chranit pred primym sluncem a v zime izolovat. Nejlepsi samozrejme je, kdyz je dostatecne velky, aby nepromzl az do uplneho vnitrku. Jinak, pokud dobre parcuje ten komposter, tak hreje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
19.12.18 22:50

Jak vermikompostujete přes zimu? :)
U nás žerou jak divý, ale máme trable s octomilkama… :nevim: už jsem vermikompostér proházela, odstranila snad všechno, vyluxovala poletující kousky… a furt nic nezabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný