Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Žádnou, jsou to zbytečné dráždivé chemikálie, které vdechuješ 24/7.
Necítíš to, protože už jsi si na tu vůni zvykla. Nedovedu si představit, že to máš v každé místnosti, já bych se udusila. Vyhoď ty chemický sajtajty a na provonění bytu používej oleje. Na jedlou sodu stačí nakapat pár kapek a krásně to voní. Nebo na topení položit vatový tamppn s pár kapkami oleje.
@Kokoska17 píše:
Prosím o radu na vůni, která provoní krasne byt a vydrží…používám Air Wick, mám v každé místnosti a voní to spíše jen chvíli po striknuti..takže když přijdu z venku domu necitim úplně bum do nosu ale spis převládají jiné vůně než vonava vůněa ještě nějaké vůně na záchod co vydrží? Nějaké gelove kuličky nebo něco? Děkuji
Byt nám někdy voní po bábovce, někdy po kuřeti, někdy po čerstvě vypraných záclonách. Máme aroma lampu a pár olejíčků, ale to denně nepoužíváme.
Na záchodě máme větrák a air wick gelový ve stojánku.
Dovedlo me to k tomu ze opravdu tyhle chemické věci vyhodim, nikdy me to nenapadlo
Takže jaká značka olejicku je přírodní a mohu ji bezobav používat? Bohuzel máme zápach z odpadů a bez ničeho to nechat nemůžu ![]()
Žádnou
Co je tak špatného na čerstvém vzduchu, že do něj někdo pořád musí stříkat voňavky? A dávat něco na záchod je už úplné zvěrstvo. Vůbec nechápu jak si někdo může myslet, že vůně neutralizuje zápach. Jen se k němu přičte a vznikne něco podobného bojovému plynu ![]()
@Kokoska17 píše:
Bohuzel máme zápach z odpadů a bez ničeho to nechat nemůžu
Instalatér nebo šikovný manžel má za půl hodiny zápach z odpadů vyřešený
Stačí správně udělaný sifon.
@Jar Jar já rozumím, když se to vezme z tohohle pohledu, ano je to na hlavu. Ale upřímně když někam přijdu a cítím napr odpad (jako je to u nás) nebo na záchodě zápach. Odpudi me to, není to moc hezká vizitka když se to muže nějak vyvonet v dnešní době
@Jar Jar ono to bude spis celkove starými trubkami je tu více bytu. Nebydlime v rodinném domě
I to se dá řešit. Odpadová trubka asi děravá nebude, to spíš někde upadlo odvětrání nebo něco takového. Instalatér nebo firma která dělá odpady by to měla umět najít a dát do pořádku. Horší je co na to majitelé ostatních bytů, lidi mají radši zápach než by pustili korunu na opravu, ale třeba je přesvědčíš ![]()
@Kokoska17 píše:
@Jar Jar já rozumím, když se to vezme z tohohle pohledu, ano je to na hlavu. Ale upřímně když někam přijdu a cítím napr odpad (jako je to u nás) nebo na záchodě zápach. Odpudi me to, není to moc hezká vizitka když se to muže nějak vyvonet v dnešní době
Třeba to mám jinak, ale když takhle někam přijdu, tak cítím oboje, i ten zápach, i tu vůni která ho má přehlušit. A o to je to horší ![]()
@Kokoska17 já používám aroma lampičky, třeba levandulový olej je krásný. Provoní krásně a nejsou nijak dráždivé. A pokud bys chtěla, aby tam voněly i když nejsi doma, abys přišla do vonavého, tak se dají koupit elektrické, takže nepotřebuješ svíčku. Nebo difuzér, můžeš mít nějaký schovaný, nebo pěkný designový. Ale moje zkušenost je, že i velice drahý po pár dnech přestal vonět. Nebo jsem ho možná jen přestala vnímat.
@Kokoska17 píše:
Prosím o radu na vůni, která provoní krasne byt a vydrží…používám Air Wick, mám v každé místnosti a voní to spíše jen chvíli po striknuti..takže když přijdu z venku domu necitim úplně bum do nosu ale spis převládají jiné vůně než vonava vůněa ještě nějaké vůně na záchod co vydrží? Nějaké gelove kuličky nebo něco? Děkuji
U nás když je smrad, tak vyvětráme ![]()
Zajdi nebo objednej z Rituals. Mají úžasné vůně, které vydrží a nemyslím si, že jsou dráždivé nebo škodlivé. Jen jsou hodně drahé. Ještě jsem někde viděla přímo obchod s interiérovými vůněmi, měli tam různé lampy a svíčky, ale to bohužel nevím, jak se jmenovalo. Ještě je super Loccitane. Airwick a podobné drogérkové sajrajty bych si do domu nedala.