Poradíte šicí stroj?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poradíte šicí stroj?
Ahojky, poradíte mi, prosím, osvědčený šicí stroj? Značku, typ
. Nic drahého, stačí základní šicí programy. Díky moc za rady
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám doma Singer 9020, slouží mi 9. rokem.
http://www.singer.cz/…nost-singer/
Tady třeba najdeš inspiraci.
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ![]()
já mám doma mašinu zn. PFFAF, a nedám na ní dopustit,patří ale mezi ty dražší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám tenhle Singer 8280
http://www.mall.cz/…-family-8280?…
je úplně obyč, ale ušila jsem na tom mantinel do postýlky, kapsář, klukům gaťata…
a cena mi přijde slušná…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě Singer. Typy a programy dle aktuální nabídky, poměr cena-výkon.
Většinou to má víc programů než člověk užije, ale to se v klidu zamysli, jestli třeba časem na něco nevyužiješ i něco, co Ti dnes připadá k ničemu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, už jsem rozhodnutá pro Singer a víc jak 3 tisíce dát určitě nechci.
Pepro, na ten 8280 jsem se taky dívala, stačil by mi. Akorát nevím, jestli má pružný steh?? ![]()
Dívala jsem se a většina těch základních šicích strojů nemá pružný steh. A nebo už je dražší
Radúno, díky za odkaz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, co říkáte na tento? ![]()
http://www.singer.cz/…dition-2259/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pružný steh - tak ten můj ho nemá.
Však v tom přehledu http://www.singer.cz/…family-8280/ je přesně napsané, jaké stahy má (tam dole na obrázku, stačí najet myší a objeví se název stehu)
tak záleží jak moc šiješ. Je to jen plast, předpokládám, že kvalita bude odpovídat ceně. Jestli chceš být za švadlenu a šít každou volnou chvíli, tak si kup jinou značku, kde jsou součástky kovový a tudíž víc vydrží. Mně to na ty gaťata a nějaký to pošívání vydrží asi do konce života - používám jen rovný steh a cik-cak místo entlu. Případnou knoflíkovou dírku bych snad raděj šila v ruce než pracně četla návod jak se to vlastně dělá
![]()
Příspěvek upraven 26.12.10 v 19:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pružný steh - nemám zkušenost, ale jak často budeš šít plavky nebo ze žerzeje?
Jinak jsou na různé materiály různé fígle ![]()
Pokud máš na mysli overlockový steh, tak když to není profi overlock, tak to nešije dost dobře, je tam ta funkce, ale není to v potřebné kvalitě.
U pár věcí se hodí, ale většinou to prošití konce nohavice nebo sukně není drama (a není extra vidět).
Zase jestli plánuješ se do šití pouštět víc, tak jednou řádná investice než si koupit levnější a pak litovat, žes něco málo peněz nepřidala.
Jinak v prodejně by Ti měli umožnit stroj vyzkoušet, bez toho bych ani nekupovala, a můžeš si tam vyzkoušet právě i ty stehy, co nejsou třeba standardní a jak fungují, v jaké jsou kvalitě. Kousek látky na to mívají na prodejně, ale klidně si vezmi s sebou svůj větší kousek (mívají malé) a vyzkoušej si a vyptej se, co Tě zajímá.
V prodejnách Singer s tímhle nebyl nikdy problém, co vím. Je to prostě normální služba a mělo by to tak být i jinde - i třeba v neznačkové/nespecializované prodejně.
Jinak cena toho, co jsi posílala, je dle mě úplně ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, nene, nebudu za profi švadlenu. doposud jsem šila u mamči na starý Singerovce po dědovi( pánský krejčí) a tam není ani entl ![]()
Budu šít jen občas, zkracovat, začišťovat, šít oblečky na panenky.
Ad pružný lem… myslela jsem, že ho využiju, když se mi třeba páře lem u strečových šatů, tak aby netáhla nit obyčejným stehem. No a nikdy nevím, jestli si třeba sama z nějakýho žerzeje něco nespíchnu ![]()
Kažodpádně díky moc za rady, jsem zas o něco chytřejší
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milo, za ty peníze ber s těma funkcema, však jo. Já jsem vycházela ze starší zkušenosti, kdy ty, které měly overlock byly o dost dražší…
Jenom jsem to napsala myšlenkově napřeskáčku, poněkud málo srozumitelně, ale nějak už neudržím tok myšlenek kloudně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mawi, mě to nepřišlo nesrozumitelně na přeskáčku, pochopila jsem to všechno ![]()
Kažodpádně ten stroj, viz odkaz koupím.
Ještě jsem teď hledala po netu podobné, cenově tak o čtyři až šest stovek lacinější, ale když nemají ten pružný steh
, tak by mi přišlo líto dávat jen o tolik mín a nemít o tolik víc programů. Např. poměr k cena/počet programů 2600,–/7 prg nebo 2990,–/ 18 prg je sakra rozdíl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obnovuji diskusi - poradíte šicí stroj pro začátečníka? Švadlena ze mě určitě nebude, chci to jen na drobné opravy oblečení (záplaty, švy, atd.), příp. zkracování kalhot, záclon, úprava potahů. Materiály standardní, pružný steh, knoflíkové dírky s největší pravděpodobností nevyužiju. Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucyz_cz co se hodně prodává a zákazníci ho chválej tak Janome 920: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@steeve díky, v rychlosti jsem to zkoukla, ale je to pro mě zbytečně moc funkcí, které nevyužiju, koukám po něčem o polovinu levnějším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit