Rezavění nádobí v myčce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rezavění nádobí v myčce
Mám asi 3 měsíce myčku a některé kousky nádobí, byť z nerezu, mi začínají rezivět
. Objevují se na nich malé rezavé skvrnky, hlavně na příborech, též na struhadle, cedníku.
Je na to nějaká rada, nebo mám tyto kousky přestat v myčce umývat?
Používám prášek Somat, ani tu „nádobku“ nedávám plnou, většinou jen polovinu, když je nodbí víc špinavé, tak 3/4 nádobky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,já taky používám Somat,a nic mi nereziví
jediná možnost je,že je to nádobí z nekvalitního materiálu,jinak nevím.Naopak Somat byl testech dobrý v tom,že není agresivní,nežere dekor na skle a porcelánu,a myje dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale když ten kousek umyješ pak v ruce tak ten flíček jde dolů, že? Mi to dělá na příborech na struhadle a na věcech z ocele a opravdu je to kvalitní a nerezové nádobí. Taky nevím z čeho to je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se to dělá když se příbory dotýkají v košíku.Asi jak jsou mokré
Někdy to jde umýt někdy ne.Mám to i na Tescoma nerez ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky používám Somat a nic mi teda nerezaví. A to se mi stává, že příbory se mi v košíku se mi semtam někdy dotýkají. Podle mě to bude nekvalitní matroš nádobí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám se to také dělalo, dokud se příbory dotýkaly. Jiné kovové věci flíčky nikdy neměli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u těch příborů to asi bude tím dotýkáním není to tam pokaždé. Rukou to jde setřít.
S tím ostatním nádobím ale nevím. Kupovala jsem ho v normálním obchodě za normální cenu, žádní trhovci za pakatel
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj! Tak ja mám BergHoff nádobí a příbory a taky mám rezavé skvrny. Málem jsem omdlela, že i tak kvalitní nádobí podléhá korozi. Používám na střídačku Calgonit a Somat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používám somat,dřív Calgonit a občas to na příborech máme taky.Říká se tomu přelétavá rez a je to materiálem.Třeba to způsobují nože,které teda už nedáváme,ale máme to sem tam na příborech,kteréasi nejsou tak kvalitní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám reziví v myčce drahé příborové nože z Toneru, lžíce ani vidličky to nedělají. Tak je myju ručně. Pak to dělají ještě dvě nekvalitní lžičky. Struhadla a pod. v myčce nemyju, tak nevím, ale taky bych jim moc nevěřila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na to mám jednoduchou radu
taky mi rezavěly příbory atd. v myčce až jsem si koupila nové lžičky v Ikee a na štítku bylo napsáno, že pokud se myjí v myčce tak se musí po domytí myčka na chvíli otevřít aby vyšly ven páry!! aby se předešlo rezavění a pak zas zavřít a nechat v klidu v horké myčce doschnout ale ty páry musí ven, ty způsobují to reznutí. A světe div se od té doby po rzi ani památka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemůže to být třeba železitou vodou?Taky máme příbory od Toneru a hodně obyč lžiček,Hrnce a struhadlo od Tescomy.A myčku tedy nenechávám vypářit,když třeba domyje v noci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se to taky občas stane. Příbory a struhadlo! Když jsme si koupili myčku, asi před 5 lety, tak jsem byla zklamaná ztoho, že nádobí prostě nebylo a není suché. Když domyje, otevřu dvířka, nechám trochu okapat a uklízim, tak jestli to není tím. Používám taky Somat a máme Ardo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem někde četla radu, že proti tomuto rezivění se dá předejít tím, když do košíku s příbory se smotají 2-3 kuličky z alobalu. Vyzkoušela jsem měmím tak jednou za měsíc a je po problému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit