Poradíte?? Výpověď z práce.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Poradíte?? Výpověď z práce.
Ahojte holky,
Dneska byl hrozný den. Minulý týden jsem nastoupila po hodně dlouhé době do práce. Všechno se zdálo být dobré, i když blázinec práce mě bavila. Ale moje nadřízená se ke mě chovala otřesným způsobem. Trochu mě trvalo, než jsem do toho zase najela, protože jsem tam dlouho nebyla a navíc mnoho změn, informací, výrobků. Ze začátku jsem v tom plavala a šéfka mi měla dneska dojet pomoci s inventurou. Pustila se do mě že ona má děti a já ne. Já jí řekla, že je mít taky budu, ona odpověděla:„Ty jo? To určitě“
Když jsem jí řekla aby mě zopakovala co řekla a odpověd byla:„Nech toho nebo Ti jednu lištím“ Okamžitě jsem se zbalila a odešla pryč.
Co si o tom myslíte? Jsem z toho úplně v háji, zítra si jdu domluvit výpověd, už tam nemůžu být ani minutu.
S přítelem jsme plánovali miminko až posvatbě, ale už nechceme čekat-tak jsme se snažením začali. Nevím co ted, jít na pracák nebo marodit? Možná už jsem těhotná a nevím jak to všechno dopadne. Nevím vůbec co dál. Ceká nás svatba a já jsem v takové situaci.....
Co by jste dělali vy v podobné situaci?
Mějte se všechny moc hezky a příjemný zbytek neděle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
to je těžké radit. Proč jsi se vrátila po hodně dlouhé době do práce? Byla to dovolená nebo dlouhá nemoc? Třeba je na tebe proto naštvaná, že musela dělat práci za tebe.
Jaká je jinak? Musíš s ní hodně komunikovat? Baví tě ta práce? Jak je těžké sehnat jinou práci v tvém oboru? To jsou všechno věci, které si musíš pořádně rozmyslet než dáš výpověď.
Každopádně je lepší nastupovat na mateřskou z práce než z pracáku. Hlavně nedělej unáhlená rozhodnutí, mohla bys toho velmi litovat.
Pevné nervy.
Halka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, vrátila jsem se po dlouhé nemoci, měla jsem zdravotní problémy nemohla jsem ani chodit.
Ta moje šéfka v době mojí nemoci ještě více povíšila a myslí si, že může člověka úplně zdeptat.
Nejsem žádný flákač, pracuju ráda a ta práce mě moc baví, ale prostě po 10.měsících marodění není lehké úplně všechno zvládnout. Mám ted peklo, protože jsem tak dlouho marodila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nevim kolik je tobe a kolik je sefove a jaky jste mely mezi sebou vztah nez si onemocnela, kazdopadne ze ti jednu strihne si dovolit nemuze. Normalne bych ji na ferovku rekla, ze se ti nelibi jak s tebou jedna a razne se proti takovemu jednani obratila a pokud by to pokracovalo, resila bych to s jejima nadrizenyma.
Kazdopadne pokud chcete dite, tak je jednodussi na materskou jit z prace nez z pracaku. Vypoved bych zatim nedavala, to bych sla radsi opet na neschopenku a klidne bych se nechala uschopnit „na nervy“ a jako duvod neschopnosti bych v praci uvedla jednani tve sefove.
- Citovat
- Upravit
Ahoj monkax. Jak píšou holky, s unáhlenou výpovědí radši počkej. Tu můžeš dát vždycky. A co se týče Tvé šéfové, jelikož já jsem horká hlava, asi bych jí odpověděla něco v tom smyslu, ať si dává pozor na to komu vyhrožuje, protože by se jí klidně mohlo něco taky stát…Ale jen mezi čtyřma očima beze svědků. Ale nejlepší je to napoprvé asi ignorovat. Nechat to prostě být, jen se mít kapku před ní na pozoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte všichni, děkuju za rady.
Tak mě je 27l a šéfce 37l. V tomto zaměstnání pracuju 8.let-ona tak 4.
Musíme s polu komunikovat skoro každý den. Než jsem omarodila, náš vztah byl docela dobrý. Občas jsme pokecali, zasmáli se. A co jsem se vrátila tak je to hrůza, přehlíží mě. Včera jsem si řekla že to zkusím dát do pořádku, nechci mít v práci takové problémy a chodit tam vynervovaná.
Ale bylo mi řečeno, že jsem se flákala dost dlouho tak mě to tam ted osladí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, šéfka to přehnala. To je bez debaty. Ale na druhou stranu, možná nevíš, jaký měla po dobu tvý nemoci problémy všechno zmáknout a jakou čočku jí dává její šéf, takže bych se to snažila trochu zklidnit a vydržet. Dokud nemáš jistej TT, být na pracáku nebude ideální stav. Ale je to na tobě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já bych se nechala hodit znovu na nemocenskou, jsem asi podobnej typ a hned bych přemejšlela nad výpovědí, ale jít na mateřskou z pracáku fakt není ideální, ale je to na Tobě. M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to skousla a počkala na další vývoj.
Třeba jí jen ujely nervy. A jestli máš smlouvu na dou neurčitou, tak té bych si cenila ještě víc.
Na druhou stranu, dlouhodobě nemocní a nepřítomní pracovníci nejsou vítáni a možná po Tě chce dohnat tam, kam se jí to daří - aby jsi dala výpověď sama. Je to pro ni milionkrát výhodnější, a ještě výhodnější proto že ví, že chceš mít dítě.
- Citovat
- Upravit
Přesně tak, jak píše Janine a anonymní..... Skousni to a přenes se přes to, uvidíš, že zítra bude líp a šéfka se srovná!
Musí si na tebe zase zvyknout. Nechci jí omlouvat, dost to přehnala, očividně moc taktu, inteligence, sebeovládání a manažerských dovedností nepobrala…jen si myslím, že je to trochu typ jako já a tak jí trošku chápu. Malinko se vžij do její situace - má odpovědnost, v práci - asi jako všude- šrumec a hektika a do toho jí jeden člen týmu prostě na dlouho odpadne a oni to musí stíhat bez něj. A když už si na to nějak zvyknou, tak ten dotyčný se odpočatý od té pakárny v práci a vysmátý (prosím, neber to osobně, to je nadsázka!!!!) vrátí „tak tady mě máte“ a ještě ke všemu je pár dní skoro k ničemu, protože doba pokročila a on se musí de facto znovu zaučovat… Tolik z pohledu šéfa. Znám tyhle pocity dobře, jen jsem si na svojí pozici nemohla podobné chování v žádném případě dovolit a tak se to u mě projevovalo jen rozmrzením a podrážděním - ale sama na sebe! - podřízení nesmí tohle vůbec zaregistrovat!!
Ona se holt projevila jako kr… Povznes se nad to, potřebuje vybublat, do 2-3 dnů se srovná a bude v pohodě, uvidíš!!! ![]()
Hodně štěstí v práci! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem si vzpoměla na moje kdysi založené téma…jen pro doplnění informací jsem odešla, protože to nešlo, zbláznila bych se. Manažer mě pustil hned.
Po mém odchodu díky ní odešlo spoustu holek, to její chování, které jsem kdysi popisovala je úplně normální. Není to jen chvilkové, má takovou povahu.
Příjde mě docela síla, když někomu hodí klíče do obličeje, nadává do oslů, blbců. Nebo, že má někdo hlavu jenom na vlasy.
Jsem ráda, že jsem pryč, ničit si nervy nebudu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit