Jaké očkování - první rok dítěte.

68
18.2.09 15:30

poraďte

Ahoj maminky, obracím se na Vás s prosbou o radu, Matýsek bude mít za pár dnů rok a my přemýšlíme o očkování, samozřejmě ne o těch která jsou povinná, ale o těch dalších, která byste doporučila? Je to na mě hrozná spousta informací a nerada bych něco podcenila, takže se obracím na vás, proti čemu všemu jste nechávali očkovat? Moc děkuju za jakoukoli reakci. Mějte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Gabika
18.2.09 15:39

Ahoj,

ja osobne som svojim deťom nedala žiadne naviac. Očkovací kalendár je nabitý viac než dosť.
Zváž si, ktoré choroby sú podľa teba najnebezpečnejšie a je pri nich reálne riziko, že ich dostane.
kliešťovka - u malého mimi, ktoré si sleduješ, či nemá kliešťa to nemá šancu chytiť. A okrem toho, u malých detí ochorenie prebieha nekomplikovane. žltačka A - nekomplikované ochorenie
pneumokok - ja som nedala, to si zváž sama, či máte zápaly stredného ucha často, či tam je dokázaný pneumokok atď.
meningokok - myslímm, že u miminka nemá veľký význam očkovať, možno potom v puberte
neštovice - podľa mňa je lepšie, keď si ich prekoná (do určitého veku)

Už mi viac toho nenapadá…

Gabika

• Citovat
  • Upravit
43029
18.2.09 15:51

já bych dala toho pneumokoka a haemophila - ikdyž ten je možná už v nějaké povinné kombinaci, nemám aktuální přehled. Meningokoka bych zvážila, na klíště bych se vyprdla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
18.2.09 15:56

já mám pro holku připravenou klíšťovku, ale je už čtyřleťák, často bývá u babičky na venkově, pole, louky, babička to neuhlídá ..... u toho malýho bych to asi nechala.
Taky má píchnutou žloutenku, jelikož půjde do školky a rozhodně si nemyslím, že je to nekomplikované onemocnění,,,,,, tedy v pravém slova smyslu asi ano, ale nechci být s dítkem v nemocnici, nechci ho mít na dietě, když to není vyloženě nutné.
Hodně mě straší pneumokok,,,, tam to ještě nemám vyřešené. A na ostatní bych se vyprdla. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
18.2.09 15:59

Pneumokok i meningokok dite natrvalo zmrzaci nebo zabije. Klistovka probiha obvykle mirne a nezanechava nasledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.2.09 16:29

Já bych nenechávala očkovat jen tak navíc nic. Moje starší nemá nic navíc a mladší má na Pneumokoka ale až po tom co se ho nemohla zbavit a doktorka todle očkování doporučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
18.2.09 17:30

My jsme neočkovali a nebudeme očkovat nic co je nepovinné. Zvažovala bych pouze pneumokoka, pokud je ale Tvůj chlapeček zdravý a netrpí na pneumokokové infekce, tak bych ho zbytečně nezatěžovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.2.09 17:52

Neporadím sice, jen mě zaujaly ty neštovice - to se očkuje už i proti planým neštovicím? Já myslela, že to je očkování proti pravým - ty bych teda moc nechtěla, aby mi dítě někde chytlo a prodělalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
18.2.09 18:41
Angua píše:
Neporadím sice, jen mě zaujaly ty neštovice - to se očkuje už i proti planým neštovicím? Já myslela, že to je očkování proti pravým - ty bych teda moc nechtěla, aby mi dítě někde chytlo a prodělalo :roll:

proti pravým neštovicím sa u nás už cca 30 rokov neočkuje, považujú sa za celosvetovo vymýtené. Očkuje sa proti planým neštovicím.

• Citovat
  • Upravit
50725
18.2.09 19:17

Fakt? Tak to mi zas něco uniklo :roll: No aspoň jsem chytřejší :lol: Tak v tom případě bych proti planým taky neočkovala… Kdyžtak až třeba v pozdějším věku, když je neprodělá v dětství…

No jo, teď si vzpomínám, kolegyně z práce se loni nechávala očkovat, protože měla strach, že to chytne od neteře. Ach ta hlava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
18.2.09 20:43

My máme navíc u obou Hepatitydu A(žloutenku) a Encepur(klíšťata). Teď jsem jenom hrozně naštvaná na sebe, že jsem tu klíšťovku nedala loni taky, protože já měla za sezónu 19klíšťat a letos mám už s očkováním útrum a to riziko mě děsí, asi nebudu vůbec chodit ani na zahradu o lese ani nemluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
19.2.09 10:56

My máme navíc neštovice, teď budeme mít poslední dávku klíšťat, máme žloutenku A a pak chceme do léta meningokoka. Nakonec uvažujem o pneumokokovi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
19.2.09 20:17

Děkuju moc za všechny reakce, přijde mi, že je ještě moc malinkej na to, abysme ho naočkovali na všechno, co se dá, tak to musíme pořádně promyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
19.2.09 21:13

No to je :wink: My začli dva měsíce po druhým roce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.2.09 22:21

Ahoj, budu ais opakovat to, co už je napsané.
Starší má Prevenar, ale až po 2. roce věku, aby dostala jen 1 dávku, ted po roce jí budu dávat i pneumokoka, žloutenku zvažuju, prý je ta vakcína svinstvo i pro dopělého a v předškolním věku by se dávat neměla, ale tam jsem nahlodaná na ano. Mladší dceři byl ted rok a chc jí dat pneumokoka a po 2. roce prevenar. Klíštovku určitě dávat nebudu, to se uhlídá ale hlavně nemáme ani chatu a v přírodě trávíma cca 14 dnů v roce v kuse, jinak jen procházky. Neštovice nezvažuju, ale u kluka bych se poradila, ale já ted naopak doufám, že je dcera chytí než půjde do školy. O dalších očkováních neuvažuju. Radka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek