Jaké očkování - první rok dítěte.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Gabika
20.2.09 09:43
jjelena píše:
Ahoj, budu ais opakovat to, co už je napsané.
Starší má Prevenar, ale až po 2. roce věku, aby dostala jen 1 dávku, ted po roce jí budu dávat i pneumokoka, žloutenku zvažuju, prý je ta vakcína svinstvo i pro dopělého a v předškolním věku by se dávat neměla, ale tam jsem nahlodaná na ano. Mladší dceři byl ted rok a chc jí dat pneumokoka a po 2. roce prevenar. Klíštovku určitě dávat nebudu, to se uhlídá ale hlavně nemáme ani chatu a v přírodě trávíma cca 14 dnů v roce v kuse, jinak jen procházky. Neštovice nezvažuju, ale u kluka bych se poradila, ale já ted naopak doufám, že je dcera chytí než půjde do školy. O dalších očkováních neuvažuju. Radka

Jjeleno, Prevenar je proti pneumokokovi. Nechápem, prečo vidíš rozdiel v očkovaní proti neštovicím u dievčat a u chlapcov. :?:

• Citovat
  • Upravit
Jrk
494
20.2.09 11:48

My jsme se rozhodovali co ano a co ne se zenou.
Musim rict ze bych rozhodne neockoval proti nestovicim, naopak, bylo by dobre kdyby je mimi dostalo co nedriv (samozrejme ne kdyz je uplne mimco).
Ockovali jsme je proti meningokovi, pneumokok, klistatum, prece jenom i kdyz je to mimi tak jej chces polozit obcas na deku.

Chripky a podobne onemocneni sjsem si rekli at si proste projde a vytvori si sama obrane latky. Pokud kojis taky hodne obranych latek dostane primo od tebe, myslim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.2.09 17:59

Gabiko, spletla jsem, to, myslela jsem meningokoka, pořád se mi to plete a tím, že chci dát oboje, tak ten rozdíl ani nijak neřeším.
No říká se, že neštovice u kluka ve vyšším věku můžou vést k neplodnosti, tak proto.
Jjelena

• Citovat
  • Upravit
15674
20.2.09 18:53

Já jsem taky hodně přemýšlela, co Anežce nechám naočkovat a co ne. Radila jsem se se dvěma pediatričkami (stěhovali jsme se, proto jsme dětskou lékařku změnili) a obě mi radily víceméně totéž.

Jediné, co mi trochu doporučovali, byl Prevenar, ale až po největší náporu povinných očkování - dostala ho v 1,5roce (tj dvě dávky, které nám vyšly každá v jiném kalendářním roce, takže jsme čerpali 2× příspěvek od zdravotní pojišťovny)

Rozhodně mi ani jedna nedoporučovala očkovat proti klíš. encefalitidě do tří let, protože to prý ovlivňuje nervovou soustavu, kterou takhle malé děti nemají zcela vyvinutou.

Očkovat proti žloutence doporučovaly až před nástupem do kolektivu, takže jsme dceru nechali očkovat, než nastoupila do jeslí (to bylo nedávno, tj bylo jí 2,5 roku a hlavním důvodem pro mě bylo to, že jsem si nedovedla představit, že by musela být dva týdny v nemocnici na infekčním a třeba i beze mě - v době epidemie by asi nebylo místo). Zvažuju ještě očkování proti meningokokovi, o něm se poradím na tříleté prohlídce a dám na rady pediatričky.

Očkování proti neštovicím zvažuju, ale ne dříve než začne chodit do školy. Taky se mi zdá, že pokud nemoc sama prodělá, vytvoří se jí kvalitnější protilátky než očkováním. Ve školním věku už bývá průběh nemoci horší, proto bych pak zvážila očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
21.2.09 18:57

Celkem souhlasím s hkac.

Moje děti mají navíc Prevenar (pneumokoky), tam bych moc nečekala. Největší riziko je okolo jednoho roku (některé studie uvádějí do 1 roku, jiné do 2 let), takže čekat napozději mi přijde nelogické (asi jako když byste si pojistili auto, ale až za rok…) :lol:

Meningokoka chci dát až před pubertou. To očkování je asi na 10 let, proti nejběžnějšímu „zabijákovi“ bohužel zatím není a pravděpodobnost vzniku nemoci je několikanásobně nižší než u invazivních forem pneumokoka. (Snad se nerouhám! :oops: )

Jinak dcera má i žloutenku A a zvažuju, jestli a kdy jí dám i synovi (2). Ještě nemá druhé zarděnky, tak pak se domluvím s doktorkou, co si o tom myslí.
Dceři bude 5, tak možná zvážíme klíšťovku, ale asi ještě počkáme, zatím jí nehodláme pouštět nikam, kde jí nebudou moct hned prohlídnout.

Neštovice rozhodně zatím ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek