Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já byla tady
mrkni se na odkaz je to tam dobře vysvětlené
http://www.prenatal.cz/index.php?…
jasný zeptej se doktora a objednej se
, určitě v každém větším městě to dělají…
pojištovna to proplácí jak která já mám VZP a tam nic
, ale za ten klid to stojí
myslím že OZP přispívá na UZ, zrovna se chystám k nim zběhnout ![]()
No já jesm přemýšlela o Vojenský pojišťovně. Doteď jsem byla u Ministerstva vnitra, protože dávali dobrý příspěvky, ale teď dávají jen 200 na očkování, jinak nic, tak s nima končím, hlavně kvůli tomu, že sem předpokládala že budu chodit na nějaký těhotenský kurz, který běžně pojišťovny hradí
Lenkaran píše:
A jaká pojišťovna ti to částečně proplatila?
Při prvním těhotenství jsem přešla od VZP, právě proto že těhotným neplatili nic navíc, k OZP, kde mi dali 1200Kč (tenkrát za cvičení, teď za UZ). A víc přispívají i dětem (nám třeba tenkrát velkou část očkování Prevenarem). Výhody mají i jiné ZP, vyplatí se to zjistit a ev. změnit..
moc Vam děkuji za odpovědi určitě na to pujdu děkuji za rady strašně moc diky
No teď jsem koukala na OZP a mají tam že dávají příspěvek těhotným ženám do 1.500,– ročně, nechápu tedy tu podmínku, max. do 1.500,–, nemají tma blíže nic specifikováno kolik tedy komu dají. To se pak můžou rozhodnout že jsem u nich krátce da dají mi jen 100,–
Já jsem nikdy neměla problém u OZP, aby mi dali tu částku celou (tak to asi fakt bylo teď 1500Kč, ale při prvním těhu dávali jen 1200Kč). Dají ti to podle toho, na kolik budeš mít účet (maximálně ale 1500Kč).
To bude ono, že záleží na tom za kolik máš účet, budu to muset ještě promyslet, jestli je lepší VOZP nebo OZP
Lidko,
nekde se tento skreening neplati - ja jsme se take divila a pak nekdo vysvetloval, ze myslim treba u Apolinare v Praze na to maje nejaky grant a platit se to nemusim. Me doktor poslala do Gennetu a tam se to plati mylism 1100,– no me vysel pozitivne - takze jsem nakonec neplatila nic.
No nastesti to opet bylo falesne pozitivni
(U prvniho mi vysel pozitvni trile test - take falesne - tak jsme si rikala ze si zaplatim ten v prvnim trimestu at se zbytecne nestresuji
- no hlavne, ze vse je v poradku, ale nervy to jsou
)
Tento test je určitě přesnější než triple test, ten totiž vychází hodně jako falešně pozitivní… Být tebou, tak bych určitě neváhala.
No nutný není, ale já na něho šla, už v 11 týdnu, výsledek jsem věděla do večera a nelituji, s první dcerkou jsem nebyla, a výsledek jsem se dozvěděla až v 20 týdnu, to už je pozdě. a ještě sem tři týdny čekala. Byla sem v Brně Veveří a platila sem 1500
Ale záleží to na tobě. ![]()
taky se chystám přejít k OZP, mají programy i pro miminka… a u těhu. si můžeš vybrat jestli si necháš zaplatit ten UZ nebo třeba kurz… já myslím, že časově to není omezený, jako jak dlouho tam jsi…
jen upozornuju, že pojištovna se dá měnit jen čtvrdletně
taky se chystám přejít k OZP, mají programy i pro miminka… a u těhu. si můžeš vybrat jestli si necháš zaplatit ten UZ nebo třeba kurz… já myslím, že časově to není omezený, jako jak dlouho tam jsi…
jen upozornuju, že pojištovna se dá měnit jen čtvrdletně
a u OZP ti to proplatí až po porodu…
VZP přispívá max.výše 400 Kč a to jen na vybrané organizace (těhu kurzy) tady v brně asi 4 organizace, pamatuju si větrník… a pro mimi taky jen 400,– max. třeba na plavání, ale taky jen u vybraných organ.