Máte tip na klučičí jméno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3730
8.6.25 12:44

Nikola. Dává se většinou dívkám, proti mi připadá netradiční pro chlapce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
8.6.25 13:14
@Anonymní píše: Více

Mně se moc líbí jméno Nikolas, Nicolas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
8.6.25 16:15
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

Dcera má ve třídě 3 Matyáše a 3 Jonáše. Matěje měla v předchozí třídě před přestěhováním. Já tedy znám spíš Matyáše než Matěje. A jednoho Mathiase, kterého rodiče zásadně oslovují Mathiasku, i s tím H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
8.6.25 17:08

Netuším co je pro koho netradiční.
Za mě to je třeba: Sáva, Ilja, Hubert, Hanuš, Diviš, Jindřich, Robin, Alois, Augustýn, Burian, Emil, Medard, Benedikt, Melichar třeba.
Věroslav, Věnceslav. To by jo bylo netradiční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
8.6.25 17:11

Holky pro Boha…Valerián, Dorian, Klementin, Rafael a spol.
Umíte si představit, že to dítě, taky může být decentně řečeno „nehezké“, tlusté, hloupé..
Tím nechci říct, že pro jistotu by se měli všichni jmenovat ve stylu Honza a Jakub,
ale trocha soudnosti by mnoha rodičům opravdu neškodila.
O kombinaci těchto jmen a českých příjmení nemluvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.25 17:28

@Apolena05 a liší se nějak nehezky hloupý Honza od nehezkého hloupého Rafaela? To už bychom mohli dětem rovnou dávat čísla a jméno až podle vzhledu a vzdělání :lol:

• Citovat
  • Upravit
8743
8.6.25 17:31

@Apolena05 znám Doriana, který je sice vcelku pohledný klouček, ale je to s prominutím hajzlik a rozumu taky moc nepobral. Taky znám tlustou Olivii, ujecenou a rozmazlenou Jasminu, krásného Prokopa, chytrého Zdeňka,… nějak nechápu, jak to souvisí se soudnosti… každý máme nějakou asociaci s téměř každým jménem, ale to přece neznamená, že to platí pro všechny jeho nositele nebo dokonce že bychom museli vidět do budoucnosti, abychom dle vzhledu a povahy museli pojmenovat svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
8.6.25 17:35

No jak myslíš… v práci máme chlapce se jménem podobného typu jako Rafael a spol. Jeho vzhled IQ a chování tady nebudu nekorektně rozebírat, ale celkem často jsem svědkem situací, kdy mě nenapadá nic jiného, než že kdyby to byl Honza má ten život tak nějak jednodušší a příjemnější :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
8.6.25 19:07
@Apolena05 píše: Více

Honza a Jakub je jméno pro hloupé, škaredé a tlusté chlapce. Tady je vidět na první dobrou inteligent :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
8.6.25 19:12

Těch je spousta. Medard, Edgar, Jeroným, Norbert, Ota, Přemysl, Áron, Noe, Kilián, Melichar, Alfons, Florián…

Co teda originální není je Matyáš a jakákoliv obměna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
8.6.25 22:42

Také jsou pěkná jména Bartoloměj, Emanuel, Gabriel, Leopold, Robin, Patrik, Timotej a Viktor. ;)

• Citovat
  • Upravit
76675
8.6.25 22:50

tak jestli chceš netradiční jméno, tak rozhodně ne Mathias - je to jméno hezké, ale šíleně časté, dcera má ve třídě dva Mathiase a jednoho Matyáše - z 12 kluků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.25 23:05

Rostislav, Arnie - nevím jestli existuje, Artur

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat