Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mathias mi nepříjde nijak extra netradiční, dejte prostě jměno, které se vám líbí ![]()
matias, Mathias už nebude netradiční. To byste museli sáhnout hodně do zapomenutého archivu.
Podobný je i Andreas a určitě jich nebude tolik co Matesů všeho druhu.
Andreas, Jeremiáš, Timothy, Gabriel, Valerián, Klementin, Xavier…?
Nic tradicnejsiho než Maty snad neexistuje… dnes je netradiční Miroslav, Břetislav, Mojmír, Jeroným, Augustyn…
Jinak z méně častých a vcelku „normálních“ se mi líbí Timotej, Dorian, Nicolai, Metoděj… pak se mi taky líbí Ian a Liam, ale to je do našich končin poněkud nepraktické.
Matýsků je všude plno uz x let. Me se libi třeba Dominik, nebo Michal, Richard. Netradiční jméno mě nenapadá.
Mně se líbí jméno Damián nebo Rafael.
Ale potřebuješ mít nějaké ladící příjmení. Rafael Vomáčka by znělo blbě ![]()
Souhlasím s komentáři výše, že v okolí máme taky Mathiasů, Matyášů,.. plno. Já proto chvíli přemýšlela o Matějovi, protože se mi to oslovení Maty taky líbí 🙈 Ale nakonec jsme dali jiné, protože to je prostě na jedno brdo.
Taková netradiční jména v okolí máme Jáchyma, Viliama, Thea nebo Timothyho.
Matyášů je hodně ve všech tvarech. To už není neobvyklé. Neobvyklý je Martin, když jsme u jmen, co začínají na Ma. Ale za mě je jedno, co se vymyslí, my máme Jáchyma a Viléma a oba mají ve třídě jmenovce a měli i v MŠ.
Takže i neobvyklá jména se objevují a často kolem sebe.
@Terezxx píše: Více
Zrovna Jáchymů a Vilémů mi přijde, že přibylo. Vilémů a variací na dané jméno.
Navíc Jáchym je ten typ jména, že buď můžeš používat v základním tvaru, pak se používá u prtat třeba Jája, pak se používá Jáša a to je za mě strašné, ale zavedla to učitelka ve škole a našemu se to líbí ![]()
@Anonymní píše: Více
Doporučuji zabrousit do naší sekce Jména - najdeš tam spoustu jmen, včetně jejich význam a četnosti výskytu ![]()
Link: https://www.emimino.cz/seznam-jmen/
Hezký víkend,
Viktorie ![]()
Jáchymů a Matyášů jsou davy.
stejně tak Maxiků, Sebastiánů
originální je v dnešní době tak Alois
Co Vilibald? To je netradiční dost. Matyášů běhá po světě mraky.
@admin píše: Více
Koukni tady, jen by mě zajímalo, jestli ty jmeniny jsou tutovka nebo kde jste přišli na ty svátky u téměř každého jména? Protože teď koukám, že jedno naše dítko, které nemá jméno v kalendáři, by ho podle vás mělo slavit o 4 měsíce později ![]()
@JancaS84 píše: Více
Ale to jsou většinou Matějové. Třeba jsem ale dávno nepotkal žádného Roberta.
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Jenze se na Mateje, Matyase, Matouse, Matey jejich dalsi varienty stejne vola Maty, Matysku
Ja mam ve svem okoli snad 8 malych Matysku.
Čauky, rozhodujeme se nad klučičím jménem a jelikož máme už dceru s trochu netradičním jménem (nebudu sem psát přesně jaké, aby nebylo jasné, kdo se ptá, kdyby to někdo z mého okolí viděl), tak vybíráme jsme pro kluka taky nějaké takové.
Zatím furt přemýšlíme nad Mathiasem.
Napadá vás nějaké hezké klučičí jméno prosím?