Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
carsa to je vecne preberana tema, hodim ti sem odkaz na jednu z diskusii, skus este zalovit v archive
http://emimino.cz/modules.php?…
Inak mame doma chicco-dostala som ho od kolegyn este pred narodenim prdolky a fakt sa mu na nom sedi celkom dobre. Neprecura sa, akurat ked ho po:,–(im moc dopredu ![]()
Ahoj Carso, mám dlouhou chvilku
, tak abys nemusela moc lovit, zkusím ti odpovědět.
Zkoušela jsem to od té chvíle, co mi Honzík sám seděl. Jenže se mu na něm nelíbilo, takže jsem to nelámala přes koleno a nechala ho být. Pak kolem toho roku jsem to zkusila znova a on tam vydržel sedět, dokonce se na všechny šklebil a tvářil se děsně zajímavě
![]()
Když jsem ho přebalovala, většinou začal ihned po odepnutí plínky čůrat
, takže jsem mu pokaždé opakovala to slovo „čůrat“. Pak když jsem ho viděla, jak rudne a tlačí do plíny bobka, opět jsem mu pořád dokola říkala bobek a učím ho na slůvko „kaka“. A??? Fakt, zabírá nám to. Buď je to normální nebo je náš synek chápavý už takhle poměrně brzy. Nevím. Ale momentálně jsme v období, kdy přijde k nočníku a buď do něj začne bušit nebo s ním házet, já ho pak ihned na ten nočník po:,–(ím a on se pokaždé vyčůrá. A když je „hodina“, kdy většinou dělá bobka, tak si k němu kleknu a říkám mu, jestli bude dělat kaka. A neříkám že pokaždé, ale většinou i tak máme úspěch. Takže si trošku naivně
myslím a doufám, že snad nebudeme příliš dlouho s plínkou.
Tak takhle to chodí u nás. Asi jsem ti moc nepomohla, ale třeba to zkus a uvidíš. Hlavně nic nelámat přes koleno. Pokud na tom nočníku bude řvát, nemá to moc cenu. Ale pokud se tomu bránit nebude, proč ne.
Hodně úspěchů přeje Šárka