Poraďte, prosím, s jídlem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Poraďte, prosím, s jídlem
Ahojte,
mám téměř roční holčičku, které ale zatím nevyrostl jediný zoubek. Stále ji tak krmím ovocnými a zeleninovými příkrmy, vše samozřejmě ve formě kaše + stále umělé mléko. Jenže, malá už začíná mít větší a větší hlad, ale kašovitá strava ji ve větším množství začíná nadavovat a pak má hlad. Řešila jsem s Dr., ta mi ale řekla, že musím vydržet, než bude mít malá zuby. ![]()
Když jsem zkoušela udělat nějakou dobrotu z tvarohu, něco ve stylu mugcake, vyplivovala mi to, i když to bylo měkkoučké. Jediné, co sní jiného než kaši, jsou ty bio křupky, ale dávat jí to celý den samozřejmě nechci. Zkoušela jsem i krémové polívky, ty mi občas sní taky. Řešil někdo něco podobného? Co dávat bezzubému hladovému prckovi, aby měl všeho dostatek? Případně jak ji navyknout na měkké jídlo, než ji vyrostou zuby? Vše plive.
Moc všem díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsem jen chlap a nerozumím tomu, takže možná plácnu kravinu, ale zkusil bych přidat mleté nebo mixované libové maso…
![]()
Zeleniny a kaše musí mít to dítě plné zuby, i když zatím žádné nemá, ani já jakožto masožravec bych nesnesl půl roku v kuse denně třeba řízky…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro v těch zeleninových příkrmech má různé druhy masa, hovězí, kuřecí, králíka a další, dokonce i ryby, ale prostě pořád je to rozmašírované na kaši ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by měla mít hlad jen proto, že jí jídlo namixované? Není přece rozdíl, když bude mít kousek masa, omáčku a těstoviny rozmixované nebo na kousky
Nicméně obě mé děti v pohodě jedly kousky i žvejkaly jídlo do ruky než jim narostl jediný zub, neboj se toho, dej jí třeba banán do ruky, vařenou bramboru, kus pečiva atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná když jí dám větší množství té kašovité stravy, tak jí to začne nadavovat a někdy se mi i poblinká, takže jí pak už do jídla nenutím, ale vím, že je pak protivná a byla by schopná sníst celý pytlík těch křupek nebo vypít velké množství mléka. Ten banán nebo brambor zkusím, děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus dát normální jídlo, co se nemusí úplně kousat. Vařená zelenina, těstoviny, brambor atd. A nech jíst třeba klidně rukama. Vždyť u blf ji děti kolem půl roku a normálně to rozmačkají I bez zubů. V roce už ji děti většinou všechno jak dospělý jen trošku upravený. Křupky ji nic nedají. Když zvládne je, tak i jídlo
Příspěvek upraven 22.05.23 v 09:28
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taková vařená mrkev, batat, brambora,..
K tomu maso.
Zrovna včera jsme měli pečenou zeleninu
Banán by myslím uzuzlat zvládla, když da křupky. Prezralou broskev, meruňku a hrušku by dala myslím s přehledem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BarunkaX píše:
@unuděná když jí dám větší množství té kašovité stravy, tak jí to začne nadavovat a někdy se mi i poblinká, takže jí pak už do jídla nenutím, ale vím, že je pak protivná a byla by schopná sníst celý pytlík těch křupek nebo vypít velké množství mléka. Ten banán nebo brambor zkusím, děkuji
Tak to ale nemusí mít s hladem nic společného
Moje děti běžně u oběda „praskají ve švech“ a po půl hodině škemrají něco dobrýho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A dodneška pamatuju, jak dcera milovala vařený hrášek a mrkev, které lovila po talíři s děsnou srandou, bylo jí tak 7 m a zub neměla ani jeden, prostě to dásní splácla a polkla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně bych jí jídlo rozmixovala. Dá se všechno, omáčka maso přílohy. Tyčový mixér s nastavitelnou rychlostí a bez problémů, je to husté a vydatné jako by to baštila normálně. Můžeš jí dát žvýkat vnitřek z rohlíku nebo celý když zvládne klidně to rozkrojit a mezi to něco namazat. Určitě bych jí dávala maso, vajíčka a polévku rozmixovat a klidně do ní nechat rozmočit pečivo. Určitě bych se toho nebála a dávala jí vše co potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jí to nedávej úplně hladké, ale spíš takovou hrubší strukturu… I kousíčky masa, stačí, že se tím neudusí, ale nemusí to být všechno úplně do hladka. Třeba jako mleté maso.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukni na BLW krmení. I děti bez zubů si poradí s nemixovaným jídlem, když je správně podávané ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuby nepotrebuje
moje děti jedly normálně jídlo, třeba namazane pečivo, zeleninové placky apod, dřív než měly zuby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit