Domácí pekárna - těsto okolo háků :-(

2673
28.12.11 14:49

Poraďte s domácí pekárnou:-(

Potřebuju poradit s pekárnou,dostala jsem recept na česnekový chleba.Všechno jsem dala přesně podle receptu.Ale těsto není rozlité po celé pekárně.Je jako by omotané kolem těch háků.A pekárna už začla péct.Proč se to těsto nerozprostřelo p celé té nádobě :nevim: :( Díky za případné rady :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1055
28.12.11 14:54

Ahoj, napadlo mě, jestli si dala správný program. protože při kynutí těsto nabyde objem a jak říkáš, rozprostře se po celé nádobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
28.12.11 14:55

Nezačala péct, začala kynout, ne? Běžně mívám zadělané těsto jen na hákách a kynutím se teprv „rozleze“ všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.12.11 14:58

Protože je moc hutné a háky to prostě neutáhnou? :nevim: My, když pečem celozrnný chleba z kvásku, tak tý pekárně musíme pomáhat míchat vařečkou. Nám se ale to těsto rozmete okolo vany a hák mele naprázdno, tak ho musím shrnovat doprostřed. No na nic lepšího jsem zatím nepřišla, tak to dělám takhle. Bílý chleba nebo bábovku - s tím pekárna problém nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.12.11 14:59

Program jsem dala ten základní a teď tam mám hodku a něco do konce,tak já nevim co to dělá :nevim: Ach jo já se to stím snad nenaučím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
28.12.11 15:01

No to mi přijde, že ti to prostě nevykynulo, jinak bys to měla všude… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.12.11 15:10

Tak teď už chybí jen kousek po krajích :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
28.12.11 15:27

Jako že už to vykynulo? To je dobře, ne? Jinak pokud ten česnekový chleba byl ze směsi a jako dárek k pekárně, tak je možné, že ti nevykyne, že je droždí staré. Tchýně ho taky měla a nevykynul.
A pekárna se trošku nahřívá i při kynutí, aby to šlo lépe. Pak peče asi 50 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
28.12.11 15:38

Tak je možné, co holky píšou, že bylo špatné, staré droždí nebo příliš hutná směs. Taky, když někdy nemám dost hladké mouky a nahradím ji větším množstvím celozrnné, tak je to znát, že to není tak krásně a perfektně nakynuté..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
28.12.11 15:40
Liduš88 píše:
Program jsem dala ten základní a teď tam mám hodku a něco do konce,tak já nevim co to dělá :nevim: Ach jo já se to stím snad nenaučím.

To snad ještě nepeče ne?
Nemáš v návodu rozpis, jak dlouho který program míchá/kyne/peče?
Podle mě to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.12.11 15:41

Mně se to někdy stává, že není přes celé, ale neřeším to, pečením se to srovná, popř. je na jedné straně třeba nižší… Není toho těsta třeba málo? Jako z malé dávky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
28.12.11 18:11

Liduš, jak to dopadlo? Jsem docela zvědavá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
28.12.11 19:05

Liduš, taky jsem zvědavý jak jsi dopadla s tím Tvým „česnečkovým“ chlebíkem. Můžeš napsat? Jinak jsem se chtěl podělit s ostatními holkami - dnes ráno jsem upekl 1. chleba jako beton. Nemohl jsem zaboha přijít na to kde jsem udělal chybu a až později mě napadlo, že jsem tam patrně nenasypal inst. droždí. Hned na to jsem je našel v odměrce vedle pekárny. Teď peču ten samý, akorát že tam je už i droždí a zkouším poprvé druhý speciální hák, protože je určen na žitnou mouku, kterou jsem dal společně s pšeničnou a grahamovou do pekárny. Za 1:20 hod. budu vyklápět. Jindra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
28.12.11 19:10

Jindro, a jakou máš pekárnu, že tam je i speciální hák na žitnou mouku? To jsem ani nevěděla, že to existuje. Tak dej taky vědět, jaký byl chlebík:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
28.12.11 19:13

Slalomačko, když chvilečku vydržíš, tak Ti vygůgluju a pošlu odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí