Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj tak už jsem tě našla ![]()
1-miminku je lépe v klasické peřince, zpočátku pořád budeš přebalovat, a vyndavání z pytle mi příjde zdlouhavé.Ale pokud budeš mít klasik zavinovačku moderní tak tady dobrí.
2-my máme klasickou vanu a taky jsme přemýšleli jestli kupovat vaničku nebo ne.nakonec jsme ji nekupovali a koupili jsme pěnovou podložku,měla jsem jistotu že se nikde nebouchne a v tom držátku mi připadá že si nemůžeš ani pořádně přichytit hlavně jak je mimi malé.
Jinak pokud chceš vaničku tak doporučuji klasickou, at se může pak malá v ní hýbat a cákat.malý má 10m a asi od 6m využívá sám pro sebe velkou vanu a rochní se
![]()
3-pokud máš kde dát věcičky pro malou tak ti stačí stůl, je to lepší než přebalovat na posteli, bolí pak záda
4-koupili jsem obyčejný koš a vynáší manžel 1 denně a cítit nic nejde, ani známí nic neříkali.
5-koupila jsem radši jednu láhev kdyby něco a byla jsem nakonec ráda, neboť mi maly moje mléko blinkal a byla jsem po císaři a nechtělo se mi nikam do obchodu něco shánět.
6-s tím oblečeníčkem asi moc neporadím, protože na mimi jsem kupovala vše ve městě ale od českých výrobců
7-teploměr máme dudlíkový ale ten náš asi není přesný nobo co, tak jsem koupila rychloběžku a digitální s ohebným konce, je to praktické taky na prdíky a že my jich měli ufff
![]()
evo…je to už sice nějaký ten pátek…
1. malej spával v košíku, původně sem měla nakoupené rychlozavinovačky, ale nechtěl v tom být, ten košík byl útulný dostatečně…některé děcka mají ovšem radši, když jsou zabalené
2.vaničku jsem neřešila, koupala jsem v kyblíku a pak šel rovnou do velké vany na lehátko…něco jako máš v tom odkazu, jen kovová konstrukce potahlá látkou
3.měla jsem dělanou speciální komodu na míru do ložnice, ale ta vrchní část s lehátkem, co máš v odkaze, putovala okamžitě po narození na pračku do koupelny, co nejblíž tekoucí vodě (tehdá sme bydleli na paneláku, tentokrát využiju tu komodu, pač se mi do koupelny už v pohodě vleze)
4.dlouho jsem nad ním uvažovala, nakonec nekoupila, ven jsme chodili každý den, tak nebyl problém ten sáček s plínama jednou denně vynést…tentorkát ho ale asi pořídím a zároveň asi zažádám o větši popelnici ![]()
5.já ji měla, koupila jsem takovou nějakou schůdnou, ne tu nej nej nej…v životě jsem ji nepoužila…myslím, že to není nutné, dneska se dá koupit všechno hned, uvidíš jak ji budeš nebo nebudeš potřebovat
6.zkušenost nemám, já nakupovala hodně dodipetto a výborně se mi osvědčily bodýčka prince oliver, ale vím prd co je dneska nového k mání…
7.od aventu jsme měli dudlíky klasické - teploměr je pro mě novinka ![]()
8. Snad ti to trochu pomohlo ![]()
jo a ta přebalovací podložka je klasika dobrá, my máme měkou nafukovací bílou z ikey asi 150Kč a dají se koupit i froté porahy originál.
1, d0poručuji zavinovačku a na noc ještě vázat ruce jako vporodnici až do 6ti měsíců ,děti pak klidněji spinkají ![]()
2. koupala jsem v kyblíku a bylo to moc fajn a pak jsme přešli na škopík, máme jenom sprchový kout a malá byla taky spokojená ![]()
3: přebalování doporučuji jenom přebalovací podložku a dát ji na pračku
mám s tím letité zkušenosti, po dlou dětech vím o čem mluvím, optimální výška ![]()
4. pleny házím normálně k odpadkům a když to holt smrdí tak to vynesu, jinak kojené děti nesmrdí toliko jako ty na umělé stravě
5. lahvičku si nekupuj bude tě to svádět k tomu si vše ulehčit, tu si koupíš až bude potřeba …stejně když tak pojedeš do lekárny shánět umělé mléko ,je to zbytečný výdaj a pokud budeš kojit tak ji do roku potřebovat nebudeš
mně malá v 6ti měsících začala pít z avent hrnku se sosáčkem pro děti od 6-12ti měsíců
6. kušenost nemám
7. doporučuji klasiku rektální digi teploměr, dudák užiješ jenom pro to mimi,ale teploměr ti zůstane déle a dudlíky zkreslují
jsem dětská sestra vím o čem mluvím
1. Maty spal dlouho jen v zavinovačce. Spací pytel jsme užili asi od půl roku do 1,5 roku. Od tý doby má svoji malou peřinu.
Být tebou, ze začátku bych počítala jen se zavinovačkou, peřinku bych dokoupila v případě potřeby později.
2. S vaničkou neporadím. My jsme byli spokojení uživatelé kyblíku, od devíti měsíců se Maty rochní ve sprcháči.
Koupala jsem tak, že jsem Matyho prvně na stole namydlila, pak v kyblíku opláchla. Ve vaničce bych to asi dělala stejně (abych se nemusela nad vaničkou dlouho hrbit), takže vaničku bych koupila obyčejnou, jaký existujou lehátka nevím, ale koupila bych každopádně taky.
3. Jsem přesvědčená, že přebalovací komodu nepotřebuješ. Já měla obyčejnou přebalovací podložku na jídelním stole, u ní košík s věcma na přebalování a koupání.
4. Koš na pleny mi přijde jako zbytečná investice. Ono těch plínek je tolik, že stejně budeš muset s košem častěji, než seš zvyklá. U nás koš nikdy smrdět nestihl. A když náhodou jo, prostě jsem ho vynesli. Ale tenhle případ nastal až někdy po roce, kdy byl Maty na příkrmech a navíc měl průjem.
5. Já první lahvičku dostala až v Matyho 3 měsících. Nekupovala bych, pokud chceš kojit. Na případnej fenyklovej čaj bude času dost a stejně se doporučuje lžičkovat.
6. Nemám zkušenost. Výborný oblečení je Loana (teď myslím Panedi). Jinak podle mě je potřeba si všechno prvně osahat. Navíc každá firma má velikosti trošku jinak.
7. Prý nejsou moc přesný. A navíc co budeš dělat, když ti dítě bude dudlík odmítat? My máme klasickej digitální. V zadečku ho Maty začal odmítat až někdy po 1,5 roce, do tý doby v pohodě.
Snad jsem aspoň malinko přispěla.
Taky napíšu svoje postřehy, ale je jasné, že každé dítko je jiné. Já si taky sháněla informace a podle toho, co se většině osvědčilo jsem nakoupila pak jsem třeba něco vůbec nevyužila. Jako třeba spací pytel. Malá v tom prostě nechce být, stejně jako nechtěla být v zavinovačce…
1. Malá se narodila konce dubna, takže jsem na přikrývání používala dečky. Měla jsem jak teplejší s chloupkem, tak na léto, kdy bylo fakt hodně teplo bavlněné dečky. Moc se mi osvědčily, miminko se ti ještě neodkope. Peřinka je hodně velká, takže tu jsme dali až asi v půl roce. Malá nesnesla zavinovačku, ani spací pytlík. Brzy se mi začala otáčet na bříško a to se pak do pytlíku motala a strašně jí to rozčilovalo. Zavinka je dobrá, ovšem pro děti, které v ní vydrží. Dobře se pak mimčo polohuje, pokud nechceš dávat jen na zádíčka. Já polohovala i na boky a používala jsem ruličky z ručníků, ale jsou i polohovací válečky.
2. Na koupání jsme měli kyblík. Byl super a Tonička se moc ráda koupala od mala. Myslím si, že díky kyblíku si vytvořila kladný vztah k vodě, teď se jí líbí i v bazénu. Mimča jsou v kyblíku celá ponořená a cítí se tam v bezpečí, jsou tam „natěsno“. V kyblíku jsme koupali cca do 7 měsíců, pak už začla cákat, tak jsme se přestěhovali do koupelny. Nemáme vanu, tak zatím máme vaničku, ale kdybychom měli velkou vanu, tak už koupu ve vaně.
3. Mám přebalovací pult, kde mám všechny potřebné věci po ruce. Pokud máš nevyužitý stůl, tak bych si být tebou tam nastěhovala všechny přebalovací potřeby a je to ok. Jinak můžeš přebalovat kdekoli. Já kvůli místu přebaluju v ložnici.
4. Koš na pleny nemám a vůbec mi neschází. Máme daný menší koš na WC a tam pleny házím. Neřekla bych, že je nějak extra cítit a hlavně je každou chvíli plný, tak se preavidelně vynáší.
5. Pokud chceš kojit, tak bych lahvičku nepořizovala. Já jsem už v porodnici dokrmovala, měla jsem málo mlíka a krmila jsem ze stříkačky po prstu. Pokud dáš brzy lahvičku, dítě může pak odmítat prso.
6. obchod neznám, ale třeba v Mothercare mívají 2× do roka slevy. Teď byly po vánocích, tak jsem nahamounila ![]()
7. teploměr v dudlíku nemám, mám toto: http://sanicare.inshop.cz/inshop/shop.asp?…
8. Snad jsem ti trochu pomohla ![]()
ahoj,ja mela nazehlenych tak 15perinek s kanynyrkama,nevyuzila jsem ani jednu:-),prvni dva az tri mesice malej spaval v kosi,v body s dlouhym rukavem,dupackach,ponozkach,zabalenej v zavinovackach-oteplena frote,na suchy zip-nejlepsi,nekdy i prikryty dekou,on je zmrzlinka porad byl podchlazeny,az ted se to lepsi,ted ma tri m. a zacali jsme spavat v pytli-zatim u me v posteli,ale i v postylce…Koupeme v kuchyni na dvou zidlich polozena plast,vanicka,koupeme ob den,na kuchynskem stole na prebalovaku-IKEA-kc150,prebalim,mazu,obliknu,kamaradka ma i ten koupaci kyblik,coz jsem zkusila a byl moc fajn a nezabere tolik mista,alespon pro zacatek bych ho ve velke vane nekoupala......Jinak jsem si poridila komodu na prebalovani,je vyhoda,ze mas vse po ruce,od obleceni az po kosmetiku......Pleny hazem do odpadkace v kuchyni,zatim citit nejsou,ale kazdy den vynasime…Oblecku jsem mela nachystanych strasnou spoustu,plnou velkou skrin,pouzivala jsem jen body,dupacky,kabatky-na doma,ven svetrik pletene botky,cepku,overal,ci kombinezku,rukavicky,tenky fusak,ted teply,to mas fajn na jare toho tolik nepotrebujes.....Ja prvni dva mesice porad brecela,ze nema co oblikat,ze se to nikdy nenaucim a neverila jsem nikomu,kdo mi rikal,ze to chce cas,mela jsem fakt psychiku nahnutou,navic jsem svobodna matka,predtim jsem s detmi nemela co do cineni,ale jo:-),mame tri a pul mesice a uz se neboji,ze to nezvladnu a jsem i rada mamou......preju rychly porod a zdrave miminko.
Hoja, tak ja se pridam:)
3)komodu… nevim, ja ji mela na svoje veci, ktere jsem vyklidila a na to dala prebalovak, ale uz tak 2 mesice ho nepouzivam, protoze malou pres den prebaluju v koupelne na pracce… takze myslim, ze bez nej prezijes:)
6)-7) zkusenost nemam ani s jednim
1. můj kluk spí v zavinovačce. je mu 4 měsíce a zatím to vypadá, že jí bude mít do puberty. Koupila bych zatím 2 zavinovačky na střídačku. Doporučuji NE na suchý zip - rozkopne ho od 3 týdnů. Nejlepší zkušenost mám od Dita Angel - jsou na zavazování a jsou i větší. Ty nejčastější - Scarlet jsou malinké, takové moc tuhé a malý suchý zip. Současně koupit nějakou flízovou dečku na případné přikrytí - hodí se i do kočárku, na přikrytí přes den… Spací pytel bych zatím nekupovala, uvidíš, jak bude mimčo spát, co mu bude vyhovovat.
2. mám kyblík a nemůžu si ho vynachválit. Jediné, kde večer neřval. Málem jsem koupala 3× denně
3. já měla ud táty truhláře dělanou komodu, na které je nástavec na přebalovací podložku + přebalovací podložka. Přebalovala jsem tam cca 2 měsíce, teď se mi ho už nechce tahat na přebalovák do pokojíku tam a zppátky a přebaluju buď na posteli nebo na zemi na takové menší igelitové přebalovací podložce. Také mám přebalovací podložku v koupeně na vaně po koupání.
4. Koš na pleny je fajn. Ale nemyslím žádný speciální. Prostě obyč koš, kam se dávaj pleny u přebalováku. Kojený kadění moc nesmrdí.
5.Flašku jsem jednu koupila, abych měla jistotu, že ho mám čím nakrmit kdyby to nešlo. Ale stejně nedoporučují případný dočasný dokrm lahví. Proto bych teď raději koupila 2 20ml stříkačky (zdravotnické potřeby). Flašku pak koupíš až když bude třeba
6. Ne
7. máme klasický digitální do zadečku. Dudlík je prý nepřesný. Ale když měl večer teplotu a v noci jsem nevěděla kolik má a nechtěla jsem ho budit, byla bych možná ráda i za to nepřesné změření dudlíkem.
8. není zač
Příspěvek upraven 14.01.10 v 13:45
Za mně:
1. určitě peřinku, mimča jsou prý ráda zavinutá. Pytel až později (Markét spí pořád ještě v peřince)
2. Vaničku jsem si půjčila, používala asi 2 týdny a teď se koupeme ve velké vaně společně ![]()
3. Nemám místo na speciál komodu nebo přebalovák, takže přebaluju na pračce a mám tam toto:
http://www.ikea.com/cz/cs/search/?…
Bohužel už to bude malý, budu muset přebalovat na posteli
Pokud máš zbytečný stůl, řešila bych to stolem ![]()
4. koš na pleny - mám v koupelně igelitku nebo sáček a do něj hážu plíny. Čas od času vynesu, zatím to moc nesmrdí, ale zatím jen pije mlíčko
5. lahvičku jsem doma měla, protože představa, jak mi nejde kojení a někde ji sháním po porodu, mě děsila
Naštěstí na to nedošlo, ale jistota je jistota.
6. Zkušenost s uvedenými oblečky nemám, kupuju z druhé ruky ![]()
7. teploměr mám rychloběžku s ohýbacím koncem. Malá dudlík nechtěla a nechce, tudíž měřit dudlem by byl problém. A souhlas s názorem, že teploměr do zadečku se bude moooc hodit při prdech.
NENÍ ZAČ ![]()
Ahoj.
1. taky jsem raději pro zavinovačku, novorozenci mají rádi těsno kolem sebe.
2. žádnou specielní vaničku s nějakým sedákem bych nekupovala, ale buď podložku do velké vany, nebo obyčejnou malou vaničku, nebo nic s tím, že budeš držet mimi na ruce. U nás si asi po třetím měsíci začal vody užívat a nejspokojenější byl ve velké vaně.
3.pokud stůl nevyužíváte, stačí, a na něj jen přebalovací podložka + místo na plínky a takový ty serepetičky ![]()
4.koš jsme měli, ale není nutný, spíš pohodlný. Náplně nejsou nejlevnější, podruhé už bych nekoupila. Max. se využije jen ze začátku, kdy je plínek nejvíc, ale zase tak nesmrdí. Smrdět začnou až s příkrmem, pak stačí dávat třeba na balkon, nebo zabalit do igelitu + kýblu s víkem.
5.Jednu lahvičku bych koupila pro případ, že budou problémy s kojením. Po příchodu s porodnice by se mi nechtělo někde něco narychlo shánět. Později využiješ na čaj, nebo vodu.
6.se značkou zkušenosti nemám. Nakupuju 100% bavlnu v Tescu. První měsíc stačí hodně overalů, body a tak dva kusy čehosi svátečního na ven, k doktorům a tak ![]()
7.nemáme, ale rektální teploměr se mi zdá jistější, už pro to, že některé děti dudlík nechtějí.
8.není zač ![]()
Tak já jen ke kojeneckému oblečení.....
objednala jsem asi 3 věci,sice jsou krásné,ale kvalita nic moc..... ![]()
Souhlasím s chuanitkou, ale nesouhlasím s cinkxa, že do roka láhev potřebovat nebudeš.
I když se říká že pokud kojíš tak dítě uhasí žízeň prvním mlíkem, tak jsem si jistá že přes léto žízeň mít bude.teď fakt záleží na tobě jestli budeš pořád běhat s lžičkou nebo to vyřešíš láhví.
My máme aventku a canpolbabies a jsem spokojená.
Canpolbabies je testovaná,cca150kč má pohyblivou savičku jako prso, takže neboj že ti přestane sát z prsu(my kojili do 10m) a aventka je ověřená klasika ale dražší.
Jenom k té vaničce - Onda je jeden z našich nejlepších mimi kupů vůbec, jsem s ná max spokojená, ale opravdu si nedovedu představit, jak by se dala namontovat na rohovou vanu. Leda snad ji prostě do vany položit…