Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Píšu za kámošku, má holku první měsíc na intru. Krysta vždycky přijede vždy v pátek hladová, a to nikdy moc jídlu nedala. Prý tam mají děsně malé porce a samozřejmě bez svačin. Koukala jsem na jídelníček : snídaně dva koblihy, potom nic o půl druhý oběd a o půl sedmé večeře. Fakt jsou ted na intru tak malé porce? Že se z toho normální holka nenají? Samozřejmě jí máma dává nějakou kačku na přilepšenou, ale mám obavy, že to jejak za nás. Peníze se přeci nebudou vyhazovat za jídlo, když je tolik lákavých věcí. jenže my se učili v kuchyni, kde se toho dalo dost sebrat a na intru jsme měli vždy k dispozici chleba s něčím.
Jo, když chce holka kouřit, tož bude hladovět, že
Ale mě jenom zajímá, zda jsou tyto porce ted běžný, nebo zrovna u nich se šetří!!!
![]()
@bony58 To je asi stejný, jak kdyby ses zeptala, zda v hospodě dobře vaří…
Hlavne i slozeni, kobliha nezasyti, jsou to je rychle cukry a pak ma hned brzy hlad, at maji radeji dva oblozene chleby a da jim to vice, obed je strasne pozde, takze je potreba mit svaciny, ale asi holka bude radeji hladova a kdo vi za co utrati co dostane doma
My to měli dost podobně. Jídla málo a ještě k tomu to byl fakt blaf, a to že sním skoro všechno…
A odhlásit si všechno jídlo jsem nemohla - podmínka pro ubytování na intru bylo platit si minimálně jedno jídlo, tak jsem si vybrala menší zlo - snídaně a svačiny a na odpoledne jsem si něco koupila.
@bony58
Promiň, ale svačiny si snad dokáže koupit.
Je-li slečna na intru, je snad dost velká na to říct, jak to je s porcemi a podívat se do svědomí jestli sní vše. Případně se zeptat, jak jsou na tom s hladem ostatní. A třeba přes rodiče volat po změně.
O velikosti porce tu nic nepíšeš, takže těžko říct, jestli je jejich velikost OK. 2 koblihy občas jako snídaně proč ne.
A hlavně v době telefonů z foťákem, dokáže vyfotit porci a dá se to nějak ohodnotit…
ale takhle???
![]()
Dneska ma každý na telefonu fotak, tak snadno porce může vyfotit ne? Já jsem zažila jidelnu na střední i na vejšce a porce teda úplně dostačující.. kdyby jim dávali tak malé porce, tak tam ostatní přestanou chodit. Jestli si dcera nestěžuje jen aby dostávala vic peněz, které utratí za blbosti…
@Mc_niky Nebo jestli to nebude tím, že v tomhle telecím věku je každý kdo jí jídlo ve školní (či intrové) jídelně totální pako a in je si stěžovat a nejíst to.
Sousedí mají kluka na intru. Posílá mu kapesné a i co si vydělal u nich na brigádě na jeho účet, kluk má navíc dietu ted nedávno zjištěnou alergii na mléčné výrobky.
Takže si musí něco kupovat sám, ale i přes tím si proste, když mel hlad zaběhl do obchodu.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.