Porcovaní kuřete

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
4.2.13 18:10

porcovaní kuřete

Ahoj maminky. Mám dotaz, koupím kuře chci ho naporcovat ale poraďte mi co z toho všeho můžu udělat. Prosím moc a děkuju za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
4.2.13 18:14

Křídla schovat, až se nastradaji, tak upéct, stehna na omáčku nebo upéct, prsa na nějakou směs a kostrc na polévku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.2.13 18:18

Děkuju moc a moc jste mi pomohla :) ;) ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
4.2.13 18:31

Nebo můžeš dát prsa na řízek, čínu, cokoliv rychlého, stehna můžeš také rozpůlit - vrchní a spodní(to jsou ty paličky) a upéct s křídly, z vrchního omáčka plus kostra. Variací je spousta, ale většinou kupuji kuřata min. po dvou a více, abych si nadělala balíčky do mrazáku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
4.2.13 18:33

Taky nakupujeme kuřata ve velkém cca 6-8 a porcuju do mrazáku po balíčkách. My máme s kuřete rádi křídla i usmažit. A z toho korábu (ořezu kostry) co uvařím polévku, maso oberu a udělám ještě rizoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.2.13 18:43

Já teď porcovala poprvé, oddělila jsem stehna, ty byly na paprice, prsa jsem naložila a bodu zítra na přírodno a takovou hodně masitou kostru jsem nechala na polívku, asi teda by těch prsou mohlo být víc odřezáno, ale jak říkám, dělala jsem to poprvé, navíc mi to nějak extra neva, protože polívky se u nás sní hodně, tak ať je pořádná a s hodně masem. Pokud to má být pro dva dospělé a ještě nějaké děti, tak vem nějaký pořádný kuře a ne nějakýho chcípáčka, já měla kuře 1,8kg a já a děti z toho máme jídla dost, kdyby měl jíst i chlap, tak by ty porce asi byly dost střídmé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
4.2.13 19:02

Stehna z kuřete peču nebo z nich dělám kuře na paprice. Z kostry i křídel vařím kuřecí vývar. No a z kuř. prsou jde hodně variant - např. čína, chilli con carne, kuř. nudličky se sýrovou omáčkou, řízky přírodní i trojobalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
4.2.13 19:02

Kupuju velká kuřata, mají tak 2,5 kila. Kostru vyvařím na polívku, je na ní hodně masa, tak to oberu a dělám pomazánku - přidám vajíčko, okurku kyselou, hořčici, majonézu nebo cottage sýr nebo brambory ve slupce, syrovou kapii, prostě různě nakombinuju. Je to další jídlo - třeba večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
4.2.13 19:49

Kromě skeletu to vrazím na pekáč a upeču. Z jednoho kuřete :nevim: to bych se na to mohla, dělat zvlášť stehna a z prsou klohnit něco jiného, vždyť jsou to tak malý množství. Maximálně když to vypadá, že se to nesní, tak z upečených prsou umixuju pomazánku.
Skelet obvykle uvařím, maso děti snědí, vývar si dám do mrazáku na nějakou omáčku, na polívku mi přijde jeden skelet dosti chabý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
6.2.13 17:52

Nebo to můžete vykostit celý a můžete udělat roládu :) Nový nápad od dědečka :) :) :) :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samoživitelka2děti
7.2.13 17:16

Tak kuřecí roládu dělám také a když se mi nepovede v celku tak mám 2 roládky :-).

• Citovat
  • Upravit
1
2.3.13 20:25

Já koupím domů chlazené kuře a hned ho spracuji. Pro dvě osoby udělám z kuřete dost porcí. Uříznu stehna a ty ještě rozpůlím na dvě části, k tomu dvě křídla a spolu se špalíčkama ze stehen dám do pytlíku na pečení. Přidám koření a ještě asi čtyři nakrájené brambory. Dám do trouby a po hodině mám hotovo. Z druhé části stehen udělám perkelt s těstovinama. Pak vyříznu prsní maso a z jednoho udělám dva řízky s kaší. Z druhého buď udělám čínu nebo dva přírodní závitky naplněné sýrem a šunkou. U kostry mi zbydou dva malé proužky masa, taková svíčková a tu nakrájím nadrobno a s cibulkou a česnekem rychle osmahnu. Přidám trošku kečupu a sýra a dám na topinku. Kostra mi zbyde na polévku a někdy i na rizoto nebo kuřecí pomazánku. Dokonce se nají i náš kocour, dávám mu z kuřete kůži a klouby z kostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat